Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Legjobban az Orbán Viktor nevű beteg lesz meglepődve

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szivárgó hírek szerint az Orbán Viktor nevű ember (3,3 millió magyar minisztereinek elnöke) egészen elégedett azzal, hogy egy érvénytelen népszavazás alapján felhatalmazta önmagát az alaptákolmány újbóli átbarkácsolására. Így szokott ez lenni, amikor valaki oly mértékben elrugaszkodik a valóságtól, hogy már mindenben a saját hülyeségeinek a megerősítését látja. A tények egyáltalán nem számítanak, a kormánykommunikáció és a lakájmédia pedig lapátolja a vezér elé az abrakot. Így van ez rendjén, dolgozzanak csak meg a pénzükért.

Hogy az Orbán Viktor nevű ember mikor omlik össze, az nem tudható előre. Bekövetkezhet bármikor – valószínűleg már többször be is következett, de sikerült stabilizálni -, akkor pedig elszabadul a pokol. Orbán nélkül a Fidesz nem ér egy sóhajtást sem. Nincs, aki a helyére álljon/üljön, mert nem az eszme mozgatja a támogatókat (nehéz is lenne, mert a szabadrablás nehezen nevezhető eszmének), hanem Orbán személye. Őt imádja, aki. Amit mond, az úgy van. Akkor is, ha nem és akkor is, ha köze nincs a valósághoz. Tehát a környezetének mindennél fontosabb, hogy a trónon tartsa. Védik is, mint anyatigris a kölykét.

Nem véletlen, hogy egyetlen nyilvános vitán sem vesz részt, hogy csak megválogatott újságírók kérdezhetnek tőle, már amikor egyáltalán kérdezhetnek. Az sem véletlen, hogy kizárólag mikrofonállványoknak ad interjút és hogy az ünnepi beszédéhez el kellett keríteni a meg nem hívott hallgatóságot a szeme elől, nehogy megtudja: nem mindenki imádja.

Most az van, hogy az érvénytelen népszavazást sem lehet érvénytelennek nevezni, ezért minden nyalinger átment matematikusba, statisztikusba és idiótába. Egyszerre. Most például működik az a matek, ami a 2014-es választás után nem működött. Amikor többen szavaztak minden más pártra, mint a Fideszre, a Fidesz mégsem gondolta soha, egy percig sem, hogy egyetlen párt véleményét is meghallgatná bármilyen ügyben. Most persze a Jobbik kezd fontossá válni, de hamar egy ágyba bújnak ők, nem lesz azzal gond. Sőt, már el is hálták a házasságot. Többször.

Tehát az örök és leválthatatlan Orbán Viktor készül a győzedelmes újrakoronázásra és nem valószínű, hogy túlságosan sokat felfog a környezetéből. Ezzel szemben mindazok, akik az ő örökös uralkodásától függnek, bokáig be lehetnek ijedve. Mert az elszabadult parasztgyerek és az önjelölt celeb feleség teljesen kihullott a valóságból. Nekik jár és nekik minden jár, akinek nem tetszik, az bekaphatja. Márpedig a milliós helikopteres röpködés sokaknak nem tetszik. Az, hogy egy miniszterre már sokadszor lehet rábizonyítani, hogy legalább annyira hazug, mint amennyire pofátlan és mohó, nem tesz jót a párt támogatottságának.

Az erősen dugdosott orbánkedvenc Farkas Flórián is előkerül egyszer. Ő rendkívül sokban hasonlít Rogánra, már amennyiben a mohóságot, pofátlanságot és hazudozást vesszük alapul. Csak Farkas már megbukott, de a mentora még védi.

Matolcsy ügyei is folyamatosan bugyognak, mint egy iszapvulkán. A közpénzen kistafírozott szerető, a baráti lakáskölcsönzés, a szerető édes jó mamájának és testvérének munkához juttatása szintén napi ügy.

Orbán Ráhel és hites ura Bahreini kavarása elcsitulni látszik ugyan, de az a helyzet, hogy ezek a dolgok nem tűnnek el. Most ugyan sokan egy párhuzamos valóságban élnek, de egyszer – remélem inkább előbb, mint utóbb – mindenkinek szembesülnie kell a valósággal. Akik eddig is a valóságban éltek, azok nem nagyon fognak meglepődni semmin.

Akik azonban hittek abban, hogy Mészáros Lőrinc a tehetsége miatt gazdagodik és egyébként egy végtelenül rendes magyar vállalkozó és itthon költi el a pénzét, azok csúful csalódni fognak. Pofáraesés vár azokra is, akik elhitték az Orbán nevűnek, hogy ő egy vagyontalan ember és mindig igazat mond, elhitték Ráhelnek, hogy a saját lábán csámpázott el Bahreinbe a gyöngyhalászatról csevegni, de meg fognak lepődni azok is, akik úgy tudták: szárnyalunk, száguldunk, jobban teljesítünk, marhajól élünk és mindenki minket csodál.

Azonban a legjobban az Orbán Viktor nevű beteg lesz meglepődve, amikor egyszer szembejön vele a valóság. Ez be fog következni, mert a körülötte sürgölődő haszonlesők úgy szét fognak futni, mint a patkányok, ha árvizet éreznek.

Nem lesz szép és nem lesz felemelő a változás. Ronda lesz, mocskos és csak remélni lehet, hogy nem lesz véres. De be fog következni, mert a dolgok már csak így működnek. A jó is véget ér egyszer, de a rossz is. Ez pedig speciális helyzet, mert keveseknek nagyon jó, sokaknak nagyon rossz. Itt az ideje, hogy cseréljünk.adomany