Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Jobb lesz, ha megvédjük saját magunkat, mert a TEK-vezér Rambósat játszik Orbán Viktorral és pont nem érnek rá

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Itt van majdnem minden idők majdnem legfantasztikusabb története, amit – mint minden tudományos-fantasztikus finomságot –  a kormánymédia szállít mentális egészségünk megőrzése érdekében. Lehetőleg korlátlan mennyiségben.

A Magyar Idők nevű sajtóorgánum és médiaszerv dobta le két napja a hisztériakeltési atombombát (addig se figyeljünk arra, hogy az állampárt egy érvénytelen népszavazás nyomán Magyarország területét, lakosságát, népességét, állami berendezkedését és államformáját érintő módosításokat készül belefércelni az egyébként is agyontákolt alaptörvénybe), miszerint egyetlen hajléktalan személy nevére hozzávetőlegesen 200 ezer előre feltölthető telefonkártyát vásároltak magyarországi szervezett bűnözői körök a Magyar Telekomtól. Amely kártyák egy része a párizsi, illetve a brüsszeli merényleteket végrehajtó terroristasejt tagjaihoz vándorolt.

Ezért aztán egyeztetések folynak a kormány, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a mobiltelefon-szolgáltató cégek képviselői között arról, hogy a jövőben illetéktelenek ne juthassanak feltűnés nélkül nagy mennyiségű telefonos SIM-kártyához. De mivel rossz, gonosz, gaz, profitorientált multikról van szó, nem lesz könnyű a nemzeti kormány dolga. Hát legfeljebb hozzányúlnak a jogszabályokhoz és átírják őket.

Ha az ember mást is olvas, mint a Magyar Időket a 888-al összekötő tengelyt, akkor van egy olyan olvasata is a történetnek, hogy a magyar hatóságoknak fogalmuk sem volt arról, hogy egy hajléktalan nevére valaki 200 ezer telekomos SIM-kártyát vásárolt, amíg a Salah Abdeslam terrorszervezete után nyomozó belga és francia hatóságok jogsegélykérelemmel meg nem keresték őket.

A TEK egyébként az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt elismerte, hogy sem a hajléktalanról, sem a nevén lévő 200 ezer SIM-kártyáról nem tudtak semmit. Értjük? Sem a terrorelhárítás, sem a titkosszolgálat nem figyelt fel az egy kézben összpontosult gigantikus mennyiségű kártyára. Németh Szilárd szellemi rezsicsökkentő és honvédő is hörögve fakadt ki a Magyar Időknek:

„Ezek azt csináltak, amit akartak, annyit telefonáltak, amennyit akartak, és olyan információt kaptak, amilyet akartak.”

Hát erről van szó. Hogy miközben Pintértől Hajdu Jánosig és Simicskótól Tarlósig bohóckodnak és akciófilmet forgatnak terrortámadást szimulálnak az üres metróaluljáróban éjnek idején, a látvány kedvéért, a vezér örömére és megelégedésére, vérben úszó műhullákkal körbebástyázva, addig Magyarországon röhögve cirkulálnak a terroristák, azt vásárolnak fel, amit akarnak, a kormánysajtó meg úgy próbálja mindezt eladni, mintha erről is valaki más tehetne, nem a magyar hatóságok.

Igen, mi vagyunk azok, akik védjük egész Európát a migránsoktól és a terroristáktól, mi ezt ilyen sajátos módon csináljuk. Mi így szállunk le a rozsdás bicikliről, hogy lehetőleg összetörjük magunkat közben, de így akartuk és mindenkinek kuss legyen. Amúgy azt tudja valaki, hogy mit művelnek ezek a milliárdokból fenntartott állami hatóságok és szervezetek azon kívül, hogy házőrzőként funkcionálnak és védik a fővezért?

Ha jobban belegondolunk, vagy ha nem is, legalább a belső elhárításnak – aminek tudtommal az Alkotmányvédelmi Hivatal felel meg – tudnia kellett volna erről az ügyletről (persze újságírók magánéletében való turkálás közben nem feltétlenül jut erre idő), de legalább gyanút illett volna fogniuk. 200 ezer szerintem már az a nagyságrend, ami normális helyeken a hülyének is feltűnik, még a magyar rendőrségnek is. Nem állítom, hogy a Telekom ebben nem sáros, de tisztázzuk: alapvetően nem nekik a dolguk gyanakodni.

Már ha egyáltalán nem pusztán arról van szó, hogy a Magyar Időknél ráömlött a kávé a propagandaanyagra és 200 kötőjel 1000-ből 200 ezer lett. Ez a történet annyira sántít, hogy a magát Rambónak képzelő Orbán migránsellenes szabadságharca adja a másikat. Még egyszer: 200 ezer SIM egyetlen néven? A komplett hazai feltöltő-kártya piac néhány százaléka? És nincs állami hatóság, akinek ez feltűnik?

Nem gondolom, hogy ezek az egyszeri használatú kártyák a menekülthullám hevében váltak érdekessé a bűnüldöző szervek számára, másrészt pontosan tudja mindenki, hogy személyi, lakcímkártya nélkül elég nagy művészet akár egyetlen kártyát is vásárolni. Akkor 200 ezret? Van az úgy persze, hogy a nagy háború közepette az apróságokról megfeledkezik az ember, de ez itt nem mindennapian súlyos: a nagy migránsozásban, a mesterséges terrorveszély érzetének fenntartása közben kiderült, hogy az ISIS katonái itt parádéztak az orrunk előtt (apropó, a Teréz körúti robbantót elkapták már?), de valahogy sikerült szem elől téveszteni őket.

Értem én, hogy minden valamirevaló honvédő kerítést épít, járőrözik, vagy osztályellenséget vegzál, de azért abban van valami egészen elképesztő, hogy – hacsak nem a kávé ömlött rá a Magyar Időknél a propagandára – miközben már tavaly óta átvette a kormányzás helyét a migránsozás és riogatás, a hatóságok és különféle nemiszervek figyelmét teljesen elkerülte az információáramlás eme formájának fokozott ellenőrzése. A terrorveszélyhelyzet alkotmányba fércelésének igyekezete mellett a nemzetbiztonsági és terrorelhárító szervek, akiknek munkája és kötelezettsége lett volna felfigyelni arra, hogy egy hajléktalan felvásárolja a fél Telekomot, azt sem tudták, melyik világon vannak. Igaz, hogy például letelepedési kötvényt is csak az nem vásárol Magyarországon, aki nem akar, és azon még egyszer sem akadt ki a Magyar Idők nevű izé, akkor pár raklap SIM-kártyával mi a baj?

Én nem tudom, hogy ez a nagy leleplezés kinek volt az ötlete, de nekem úgy rémlik, sikerült a moslékos vödröt rábillenteni a terrorelhárításra, rendőrségre, belső elhárításra és mindazokra az illetékesekre, akik a mindmeghalunk kényszeres mantrázása közben elfelejtették, hogy mi a dolguk. Az úgy már érthető, hogy a végig nem gondolt leleplezés miatt miért kellett Orbán Viktorostól szemfényt veszteni az éjszakában és demonstratíve elhárítani a képzeletbeli terrort. Hát ezért.

Ezt az egész képet elnézve nekem az jut eszembe megint, hogy a Jóisten ne adja, hogy ez a TEK kelljen valaha is terrort hárítson, élesben ebben az országban. Ezek a személyi testőrök, akik egyébként nagyon profi szinten rugdosnak be ajtókat, igaz nem feltétlenül a megfelelőket, egyáltalán nem mutatnak túl a civilek és politikai ellenfelek vegzálásának minimális elvárásán. Most komolyan: van olyan idióta ország, ahol mókából, nyilvános terrorelhárító bemutatókat tartanak, és akciófilmeket forgatnak valódi terroristák szórakoztatására?

Az a TEK, amely már lassan 5 éve szabadon igényelhet adatokat például a bankoktól, amelynek titkos információgyűjtéséhez elég az igazságügyért felelős miniszter engedélye, amely már nem a rendőrségi, hanem a nemzetbiztonsági törvény alapján működik, minden másban kiváló eredményeket tud felmutatni, kivéve a terror elhárításával. Hacsak a terroristák előzőleg nem küldenek táviratot arról, hogy mikor, hol, pontosan hányan fogják felrobbantani magukat. Vagy hacsak nem a pocakos tábornok örömére kell kamu terroristákat elfogni előre megírt forgatókönyv és koreográfia szerint.

Szóval itt állunk egy nyomtalanul eltűnt robbantóval és 200 ezer SIM-kártyával, ami terroristákhoz került úgy, hogy egytlen személy nevére vették meg az összeset és a sánta kutyának nem tűnt fel. A hümmögés és az ejnyebejnyézés közepette mindenki mossa kezeit, pedig úgy tűnik, a mindenkitől megvédő kormánnyal párhuzamosan és/vagy alárendelve ügyködő impotens, béna hatóságok mulasztásáról van szó. És mivel jobbat nem tudnak, módosítják a törvényt: valószínűleg betiltják ezeknek a kártyáknak a forgalmazását, vagy olyan feltételekhez kötik a vásárlásukat, amelyek teljesen életszerűtlenek/életidegenek. Semmivel sem leszünk tőle nagyobb biztonságban, de az idióta államvezetés megint korlátoz valamiben. Az átlagfelhasználó megszívja, a terrorista-jelölt a röhög, a hívek meg tapsolnak, hogy megvédték őket.

Közben meg annyiról van szó, hogy egy ilyen orbitális blama nyilvánosságra kerülése után mindenhol fejek hullanának, a rajongók pedig rájönnének, hogy jobb lesz, ha megvédik saját magukat, mert Hajdu János Rambósat játszik Orbán Viktorral és pont nem érnek rá. Ez a sztori az összes létező szolgálat, rendőrség kurva nagy szégyene. Bele sem merek gondolni, mi lenne, ha valami félkegyelmű elkezdene véletlenszerűen lövöldözni az országban. Én a Magyar Idők helyében most annyira nem dörzsölném a kezem ettől a leleplezéstől.

adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.