Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Olvasói levél: Megint Ibizán voltál, hogy ennyire hülye vagy?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szereplők: Árpi, Viktor
 

Árpi: Viktorom, hát te meg? Miért lógatod az orrod? Leküldött az asszony bevásárolni, csak elhagytad a cetlit? Vagy megint kikapott a Felcsút?

Viktor: Szó sincs róla, és egyébként is alakulnak a fiúk, Róma sem három nap alatt épült fel. Jó munkához idő kell. Nem nézted a híreket?

Árpi: Ne haragudj Vikikém, amióta átszerveztük a közmédiát, őszintén szólva elég nézhetetlen a műsor. Még leginkább az M3-ra szoktam kapcsolni, kicsit nosztalgiázni. Zenebutik, jee.

Viktor: Na jó, de rádiót csak hallgatsz, vagy internetet csak nézel? Elfelejtetted, mi volt most hétvégén?

Árpi: Selejtezőt játszottunk valakivel?

Viktor Nem, az két hét múlva lesz. Jó, hogy mondod, szólnom kell a titkáromnak, hogy tegyen szabaddá akkorra.

Árpi: Megint tüntettek a tanárok?

Viktor: Hagyjál már azokkal a bekockult bohócokkal! Csak merjenek még egyszer ugrálni, úgy leverem őket, mint vak a poharat!

Árpi: Vagy mint székely bácsi a feleségét. Tényleg, csak nem otthon van valami? Megint a gyerekeidet cseszteti a zindex?

Viktor: Ne is mondd, ezeknek aztán tényleg semmi sem szent. De most hál’Istennek minden tiszta, pár embert kirúgtunk, kiosztottunk néhány tockost, Ráhika is szépen halad a Corvinuson, pár év, és rektor is lehet, már írják a doktoriját, valag pénz, de megéri. Rektor lesz, érted?

Nem, más történt. Megint Ibizán voltál, hogy ennyire hülye vagy? Hiszen te találtad ki az egészet! Még mindig nem rémlik?

Árpi: Jaj, segíts már, kicsit szét vagyok csúszva..

Viktor: Nép ….?

Árpi: ..stadion?

Viktor: Nem!

Árpi: Konzultáció?

Viktor: Majdnem! Népszavazás, bazmeg! Nem rémlik? Most hétvégén volt!

Árpi: Bassza meg, tudtam!

Viktor: Tudtad a lófaszt tudtad!

Árpi: Na és, nyertünk?

Viktor: Hát nem, bazmeg! Érvénytelen lett!

Árpi: Micsoda?? Az meg hogy lehet? Az ország össszes lyukát teleszórtuk migráncsos plakáttal, fél éve mást sem csinálunk, csak hergeljük a népet, rádióban, tévében, interneten, hiszen az egész párt ezen dolgozott, az összes szakértőnk, lakossági fórumokon az összes embered ezt sulykolta. Történt valami közben? Megtalálták Tóni titkos bankszámláit?

Viktor: Áh, ne is mondd, az a faszkalap helikopterrel ment valami lagziba, persze a Blikk kiszúrta. Beszélni fogok mostmár vele, hogy álljon le ezekkel a faszságokkal, mert ki fogom rúgni. Nyugodtan megmondhatod te is neki, Louis Vuiton.

Árpi: Ez övön aluli volt.

Viktor: Akkor szedjétek kicsit össze magatokat, mert kurva nagy gázok lesznek! Tudod mennyien mentek el szavazni? 42 százalék! Semmi, érted? Semmi!

Árpi: Lehet, nem kellett volna belengetni azt a száz százalékot a múlt héten. Az emberek nem szeretik, ha rájuk erőltetik a dolgokat, de ha a szarra azt mondjuk nekik, hogy marcipán, önként bekajálják. Hát hiába tanítottalak?

Viktor: Jó, elismerem, az hiba volt. De akkor se lehet mindent ezzel megmagyarázni.

Árpi: Én sem értem. Pedig olyan szépen indult, gyönyörűen lecsaptad a lehetőséget anno a Charlie Hebdo-nál, aztán ahogy a szíriai menekülteket…

Viktor: Migránsokat

Árpi: …átdobtad a határon Merkeléknek, miközben felhúztad a kerítést, hát azt tanítani lehetne. Aztán az egész szabadságharc Brüsszellel, az idegenellenesség szítása: úgy elhappoltad az összes náci házmestert, aggódó kisnyugdíjast és kallódó fiatalt a Jobbiktól, hogy azóta is az állukat keresgélik a porban. Akkorát csattantak, mint disznószar az ólajtón.

Viktor: Mindketten tudjuk, hogy a te ötleted volt, ne kezdd el megint magadat fényezni.

Árpi: De gondolj csak bele! Lassan egy éve nincs más téma, nem emlegetik többet a stadionokat…

Viktor: Miért, mi a gond a stadionokkal? Ha nem lesz foci, nemzet se lesz, ezt megmondtam!

Árpi: Jó, rendben, igazad van. Azért a 3-3 Ronaldóékkal tényleg fasza volt.

Viktor: Ahogy Dzsudzsi becsavarta a lepattanó szabad után, mi? Még mindig könnybe lábad a szemem..

Árpi: Tényleg szép volt. A foci jó. De látod, a migránsok mellett ennek sem jut már terep. Leszálltak a kisvasútról is..

Viktor: Jó hogy mondod, erről még beszélnünk kell. Valahogy meg kellene hosszabbítani a Várhegyig, szerinted megoldható? Vagy legalább Kelenföldig..

Árpi: Erre térjünk vissza kicsit később.

Viktor: Jó, de ne felejtsd el.

Árpi: Leszálltak a rohadó egészségügyről is..

Viktor: Tényleg volt az a fekete ruhás nő, azzal mi van?

Árpi: Mi lenne? Kirúgtuk, a titkosszolgálat rajta van, a szakszervezeteket megvettük…

Viktor: Ki most a szakszervezet?

Árpi: Lényegtelen, pénzéhes geci az összes.

Viktor: Ezt a szót megmondtam, hogy nem akarom hallani.

Árpi: A pénzéhest?

Viktor: Ne szórakozz velem, mert megjárod, turcsiorr! Inkább arra találj ki valamit, hogy mit csináljunk ezután?

Árpi: Hogyhogy mit? Semmit! Történt valami? 42 százalék ment el szavazni. Hányan ikszeltek nemet?

Viktor: 98 százalék.

Árpi: És ezt nevezed te bukásnak? Történelmi győzelem, bazmeg! 40 százalék bekajálta azt a szart, amit eléjük toltunk, önként és dalolva, hiszen a migránsokat lassan már a Gyurcsinál is jobban utálják.

Viktor: De nagyon sokba került az egész. Több mint 20 milliárd.

Árpi: Jó helyre ment a pénz, nem? Legalább nem a Simicska kapta…

Viktor: Az a geci..

Árpi: Na látod. Minden rendben lesz. 40 százalékkal két év múlva aratni fogsz, aztán mehetsz a Várba, csak előbb rúgd ki a Savanyú Jánost a francba, ahogy beszéltük. Ki lesz az utódod, eldöntötted már? A Tóni vagy a Lézer Dzsoni?

Viktor: Még nem döntöttem, de ha így folytatják, egyik sem. Tóni egyfolytában csak flancol, már a tököm tele van vele. Dzsoni meg akkora arc lett, hogy legszívesebben rakétát dugnék a seggébe és úgy küldeném haza Hódmezőre. Már senkiben nem bízhat az ember. Mindent egyedül kell csinálnom.

Árpi: Azért ne tagadd, élvezed te ezt.

Viktor: Hát még, ha az egész ország mögöttem állna! De itt vannak ezek a kétfarkúak is, hogy vernék bele a csalánba az összeset! Tudta? Nem! Tudta!? Hogy képesek ezzel viccelni?! Rájuk küldöm a TEKet ha így folytatják, velem nem csesznek ki. Mondtam a Tarlósnak is: te Pista, téged nem zavar, hogy nálatok a szavazók 11 százaléka beszopta ezt a kétfarkú dolgot? Mi van, ha ezek bekerülnek a közgyűlésbe? Együtt szívtok majd?

Árpi: Erre ő?

Viktor: Aszongya: ne röhögtess! Mondom: nem vicc bazmeg, ezek még képesek meghekkelni a fővárost.

Árpi: Egyszerű: le kell kapcsolni az internetet, Vladimir is megmondta, nem? Akkor meg lennének lőve.

Viktor: Nem, az internethez nem nyúlunk, azt a múltkor is megszívtuk. Még most is azon rugóznának, ha ez a migráns-téma nem jött volna. Nem, folytatni kell a migránsokat, nincs más út. Kell valaki, akit gyűlölhetnek, fanatizálni kell őket, el kell árasztani a híreket az erőszakos migránsokkal, no-go zónákkal…

Árpi: No problem, eddig is ezt csináltuk, menni fog ezután is. Amíg eltart a háború Szíriában és egyre forróbb lesz a talaj délen, addig ez kimeríthetetlen téma. Küldhetnénk ki egy állandó tévéstábot Líbiába, hogy lássák a népek miféle emberek készülnek átkelni a tengeren. Az sem ártana, ha Brüsszelben is odaszólnál kicsit, hogy vegyék újra szigorúbbra a retorikát, hogy itthon is jobban üljön a szabadságharcos téma.

Viktor: Ezt már megmondtam nekik, nincs elvi kifogásuk ellene. De ez a 42 százalék akkor is kevés. Valamit még ki kellene találni. Kellene valami konkrét ügy, amibe bele lehetne kapaszkodni, és kellően hiszterizálna mindenkit.

Árpi: Valami hasonló, mint az elbaltázott csőbomba volt? Tényleg, a Sándort ugyan mikor rúgod már ki?

Viktor: Erről most ne beszéljünk, de ő cseszte el egyébként, szándékosan. Mégis valami hasonló kellene. Á, birkák ezek a magyarok! Nézd meg a németeket. Hány menekültszállást gyújtottak fel, hány menekültbarát…

Árpi: Migráns..

Viktor: …migránssimogató polgármestert vertek meg, fenyegettek meg! Aztán ott vannak az angolok: megvolt a brexit, a politikusok összeszarták magukat, hogy most akkor mi lesz, a tökös angol gyerekek meg rögtön a következő nap agyonvertek egy lengyel bevándorlót! Hol vagyunk mi ettől? Hat hónapja folyamatosan uszítunk, keltjük a feszültséget, annyira, hogy lassan a viccpárton kívül már nincs olyan politikai erő, aki szembe merne velünk szállni, és mégis: kimentek tüntetni a zemberek Körmenden, Vámosszabadiban vagy Halason a menekültek ellen? Volt kődobálás? Gyújtogatás? Ne adj’Isten, lincselés? Semmi bazmeg! Egyetlen nyavalyás fejkendős nőt pofoztak le a vonatról Vácon, de azok is mi voltunk! Mindenki kussol, és mindenki lapít. Hát ezen kell változtatni.

Árpi: Hogyan?

Viktor: Találd ki! Azért kapod a pénzed és azért nézem el a stiklijeidet, hogy válaszokat szállíts nekem, ne kérdéseket! Egy hét haladékot kapsz. Addig ötletelhetsz. Dolgozzatok ki valami szaftos ügyet, nem érdekel hogyan, és mit; eredményeket akarok! Világos?

Árpi: Világos főnök.

Viktor: Akkor értjük egymást. Na eredj, ne is lássalak addig. Tóninak meg nyugodtan megmondhatod, hogy a tökeit leszedem, ha még egy ilyen ügye lesz.

Árpi: Meglesz.

Viktor: Na, húzzál el!

Szerző: Anonymus

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.