Olvasói levél: Megint Ibizán voltál, hogy ennyire hülye vagy?

Forrás: Orbán Viktor/Facebook Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Szereplők: Árpi, Viktor
 

Árpi: Viktorom, hát te meg? Miért lógatod az orrod? Leküldött az asszony bevásárolni, csak elhagytad a cetlit? Vagy megint kikapott a Felcsút?

Viktor: Szó sincs róla, és egyébként is alakulnak a fiúk, Róma sem három nap alatt épült fel. Jó munkához idő kell. Nem nézted a híreket?

Árpi: Ne haragudj Vikikém, amióta átszerveztük a közmédiát, őszintén szólva elég nézhetetlen a műsor. Még leginkább az M3-ra szoktam kapcsolni, kicsit nosztalgiázni. Zenebutik, jee.

Viktor: Na jó, de rádiót csak hallgatsz, vagy internetet csak nézel? Elfelejtetted, mi volt most hétvégén?

Árpi: Selejtezőt játszottunk valakivel?

Viktor Nem, az két hét múlva lesz. Jó, hogy mondod, szólnom kell a titkáromnak, hogy tegyen szabaddá akkorra.

Árpi: Megint tüntettek a tanárok?

Viktor: Hagyjál már azokkal a bekockult bohócokkal! Csak merjenek még egyszer ugrálni, úgy leverem őket, mint vak a poharat!

Árpi: Vagy mint székely bácsi a feleségét. Tényleg, csak nem otthon van valami? Megint a gyerekeidet cseszteti a zindex?

Viktor: Ne is mondd, ezeknek aztán tényleg semmi sem szent. De most hál’Istennek minden tiszta, pár embert kirúgtunk, kiosztottunk néhány tockost, Ráhika is szépen halad a Corvinuson, pár év, és rektor is lehet, már írják a doktoriját, valag pénz, de megéri. Rektor lesz, érted?

Nem, más történt. Megint Ibizán voltál, hogy ennyire hülye vagy? Hiszen te találtad ki az egészet! Még mindig nem rémlik?

Árpi: Jaj, segíts már, kicsit szét vagyok csúszva..

Viktor: Nép ….?

Árpi: ..stadion?

Viktor: Nem!

Árpi: Konzultáció?

Viktor: Majdnem! Népszavazás, bazmeg! Nem rémlik? Most hétvégén volt!

Árpi: Bassza meg, tudtam!

Viktor: Tudtad a lófaszt tudtad!

Árpi: Na és, nyertünk?

Viktor: Hát nem, bazmeg! Érvénytelen lett!

Árpi: Micsoda?? Az meg hogy lehet? Az ország össszes lyukát teleszórtuk migráncsos plakáttal, fél éve mást sem csinálunk, csak hergeljük a népet, rádióban, tévében, interneten, hiszen az egész párt ezen dolgozott, az összes szakértőnk, lakossági fórumokon az összes embered ezt sulykolta. Történt valami közben? Megtalálták Tóni titkos bankszámláit?

Viktor: Áh, ne is mondd, az a faszkalap helikopterrel ment valami lagziba, persze a Blikk kiszúrta. Beszélni fogok mostmár vele, hogy álljon le ezekkel a faszságokkal, mert ki fogom rúgni. Nyugodtan megmondhatod te is neki, Louis Vuiton.

Árpi: Ez övön aluli volt.

Viktor: Akkor szedjétek kicsit össze magatokat, mert kurva nagy gázok lesznek! Tudod mennyien mentek el szavazni? 42 százalék! Semmi, érted? Semmi!

Árpi: Lehet, nem kellett volna belengetni azt a száz százalékot a múlt héten. Az emberek nem szeretik, ha rájuk erőltetik a dolgokat, de ha a szarra azt mondjuk nekik, hogy marcipán, önként bekajálják. Hát hiába tanítottalak?

Viktor: Jó, elismerem, az hiba volt. De akkor se lehet mindent ezzel megmagyarázni.

Árpi: Én sem értem. Pedig olyan szépen indult, gyönyörűen lecsaptad a lehetőséget anno a Charlie Hebdo-nál, aztán ahogy a szíriai menekülteket…

Viktor: Migránsokat

Árpi: …átdobtad a határon Merkeléknek, miközben felhúztad a kerítést, hát azt tanítani lehetne. Aztán az egész szabadságharc Brüsszellel, az idegenellenesség szítása: úgy elhappoltad az összes náci házmestert, aggódó kisnyugdíjast és kallódó fiatalt a Jobbiktól, hogy azóta is az állukat keresgélik a porban. Akkorát csattantak, mint disznószar az ólajtón.

Viktor: Mindketten tudjuk, hogy a te ötleted volt, ne kezdd el megint magadat fényezni.

Árpi: De gondolj csak bele! Lassan egy éve nincs más téma, nem emlegetik többet a stadionokat…

Viktor: Miért, mi a gond a stadionokkal? Ha nem lesz foci, nemzet se lesz, ezt megmondtam!

Árpi: Jó, rendben, igazad van. Azért a 3-3 Ronaldóékkal tényleg fasza volt.

Viktor: Ahogy Dzsudzsi becsavarta a lepattanó szabad után, mi? Még mindig könnybe lábad a szemem..

Árpi: Tényleg szép volt. A foci jó. De látod, a migránsok mellett ennek sem jut már terep. Leszálltak a kisvasútról is..

Viktor: Jó hogy mondod, erről még beszélnünk kell. Valahogy meg kellene hosszabbítani a Várhegyig, szerinted megoldható? Vagy legalább Kelenföldig..

Árpi: Erre térjünk vissza kicsit később.

Viktor: Jó, de ne felejtsd el.

Árpi: Leszálltak a rohadó egészségügyről is..

Viktor: Tényleg volt az a fekete ruhás nő, azzal mi van?

Árpi: Mi lenne? Kirúgtuk, a titkosszolgálat rajta van, a szakszervezeteket megvettük…

Viktor: Ki most a szakszervezet?

Árpi: Lényegtelen, pénzéhes geci az összes.

Viktor: Ezt a szót megmondtam, hogy nem akarom hallani.

Árpi: A pénzéhest?

Viktor: Ne szórakozz velem, mert megjárod, turcsiorr! Inkább arra találj ki valamit, hogy mit csináljunk ezután?

Árpi: Hogyhogy mit? Semmit! Történt valami? 42 százalék ment el szavazni. Hányan ikszeltek nemet?

Viktor: 98 százalék.

Árpi: És ezt nevezed te bukásnak? Történelmi győzelem, bazmeg! 40 százalék bekajálta azt a szart, amit eléjük toltunk, önként és dalolva, hiszen a migránsokat lassan már a Gyurcsinál is jobban utálják.

Viktor: De nagyon sokba került az egész. Több mint 20 milliárd.

Árpi: Jó helyre ment a pénz, nem? Legalább nem a Simicska kapta…

Viktor: Az a geci..

Árpi: Na látod. Minden rendben lesz. 40 százalékkal két év múlva aratni fogsz, aztán mehetsz a Várba, csak előbb rúgd ki a Savanyú Jánost a francba, ahogy beszéltük. Ki lesz az utódod, eldöntötted már? A Tóni vagy a Lézer Dzsoni?

Viktor: Még nem döntöttem, de ha így folytatják, egyik sem. Tóni egyfolytában csak flancol, már a tököm tele van vele. Dzsoni meg akkora arc lett, hogy legszívesebben rakétát dugnék a seggébe és úgy küldeném haza Hódmezőre. Már senkiben nem bízhat az ember. Mindent egyedül kell csinálnom.

Árpi: Azért ne tagadd, élvezed te ezt.

Viktor: Hát még, ha az egész ország mögöttem állna! De itt vannak ezek a kétfarkúak is, hogy vernék bele a csalánba az összeset! Tudta? Nem! Tudta!? Hogy képesek ezzel viccelni?! Rájuk küldöm a TEKet ha így folytatják, velem nem csesznek ki. Mondtam a Tarlósnak is: te Pista, téged nem zavar, hogy nálatok a szavazók 11 százaléka beszopta ezt a kétfarkú dolgot? Mi van, ha ezek bekerülnek a közgyűlésbe? Együtt szívtok majd?

Árpi: Erre ő?

Viktor: Aszongya: ne röhögtess! Mondom: nem vicc bazmeg, ezek még képesek meghekkelni a fővárost.

Árpi: Egyszerű: le kell kapcsolni az internetet, Vladimir is megmondta, nem? Akkor meg lennének lőve.

Viktor: Nem, az internethez nem nyúlunk, azt a múltkor is megszívtuk. Még most is azon rugóznának, ha ez a migráns-téma nem jött volna. Nem, folytatni kell a migránsokat, nincs más út. Kell valaki, akit gyűlölhetnek, fanatizálni kell őket, el kell árasztani a híreket az erőszakos migránsokkal, no-go zónákkal…

Árpi: No problem, eddig is ezt csináltuk, menni fog ezután is. Amíg eltart a háború Szíriában és egyre forróbb lesz a talaj délen, addig ez kimeríthetetlen téma. Küldhetnénk ki egy állandó tévéstábot Líbiába, hogy lássák a népek miféle emberek készülnek átkelni a tengeren. Az sem ártana, ha Brüsszelben is odaszólnál kicsit, hogy vegyék újra szigorúbbra a retorikát, hogy itthon is jobban üljön a szabadságharcos téma.

Viktor: Ezt már megmondtam nekik, nincs elvi kifogásuk ellene. De ez a 42 százalék akkor is kevés. Valamit még ki kellene találni. Kellene valami konkrét ügy, amibe bele lehetne kapaszkodni, és kellően hiszterizálna mindenkit.

Árpi: Valami hasonló, mint az elbaltázott csőbomba volt? Tényleg, a Sándort ugyan mikor rúgod már ki?

Viktor: Erről most ne beszéljünk, de ő cseszte el egyébként, szándékosan. Mégis valami hasonló kellene. Á, birkák ezek a magyarok! Nézd meg a németeket. Hány menekültszállást gyújtottak fel, hány menekültbarát…

Árpi: Migráns..

Viktor: …migránssimogató polgármestert vertek meg, fenyegettek meg! Aztán ott vannak az angolok: megvolt a brexit, a politikusok összeszarták magukat, hogy most akkor mi lesz, a tökös angol gyerekek meg rögtön a következő nap agyonvertek egy lengyel bevándorlót! Hol vagyunk mi ettől? Hat hónapja folyamatosan uszítunk, keltjük a feszültséget, annyira, hogy lassan a viccpárton kívül már nincs olyan politikai erő, aki szembe merne velünk szállni, és mégis: kimentek tüntetni a zemberek Körmenden, Vámosszabadiban vagy Halason a menekültek ellen? Volt kődobálás? Gyújtogatás? Ne adj’Isten, lincselés? Semmi bazmeg! Egyetlen nyavalyás fejkendős nőt pofoztak le a vonatról Vácon, de azok is mi voltunk! Mindenki kussol, és mindenki lapít. Hát ezen kell változtatni.

Árpi: Hogyan?

Viktor: Találd ki! Azért kapod a pénzed és azért nézem el a stiklijeidet, hogy válaszokat szállíts nekem, ne kérdéseket! Egy hét haladékot kapsz. Addig ötletelhetsz. Dolgozzatok ki valami szaftos ügyet, nem érdekel hogyan, és mit; eredményeket akarok! Világos?

Árpi: Világos főnök.

Viktor: Akkor értjük egymást. Na eredj, ne is lássalak addig. Tóninak meg nyugodtan megmondhatod, hogy a tökeit leszedem, ha még egy ilyen ügye lesz.

Árpi: Meglesz.

Viktor: Na, húzzál el!

Szerző: Anonymus

adomany