Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Mert az nem lehet, hogy legalább egyszer ne a népre hivatkozva követné el a legnagyobb aljasságokat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Engem mondjuk egyáltalán nem nyugtat meg, de legalább felidegesít, hogy Orbán Viktor egy Kósa Lalával, az állampárt egyik leggyengébb láncszemével tartott igen kínos sajtótájékoztató végén (ahonnan kivételesen nem tiltották ki az újságírókat, de a keményvonalas ellenzéki sajtó nem kérdezhetett) elismerte, hogy a népszavazásnak nincsenek közjogi következményei. Ebből is – mint nagyjából mindenből, amihez hozzányúl, vagy amivel kapcsolatban elböffenti magát – az következik, hogy degenerált kreténnek néz. Nem csak engem, mindenki mást is.

Az egyenesen nyugtalansággal tölt el, hogy nem csak a feje van szétcsúszva borzasztóan, nem csak a nyakkendőjét ráncigálja eszelősen, nem csak a száját nyalogatja és a vállait rángatja borzalmas tempóban, de eszméletlen baromságokat is beszél. Feszeng, feszélyezetten néz körbe, és idétlenül vigyorog, amikor semmi nem indokolja a vigyorgást. Egyszóval az egész embert rossz nézni.

Már a könyökömön is az érvénytelen népszavazás jön ki, de nem kellene befejezetlenül hagyni azt a mondatot, ami minden idők legmélyebb árkát ásta/ássa folyamatosan az elbeszélő jelenben is a magyar társadalom egyes szegmensei között, és kiengedte a palackból az idegengyűlöletet és a migráció kérdése mentén egymásnak feszülő magyar-magyar ellentétet. Ami soha nem volt elhanyagolható, de már határon innen és túl a népszavazás miatt öldöklik egymást a népek. Hiszem és vallom, hogy ennyire megosztott a büdös életben nem volt a magyar társadalom. Még akkor sem, amikor Gyurcsányék 23 millió román vendégmunkással riogattak. És akkor sem, ha a Fidesz kissé elszámolta magát a határon túli magyarokkal. Akiket megérintett a gyűlölet szele, csalódottak, frusztráltak és köpködnek az érvénytelenség miatt azokra, akik megfontoltan távol maradtak, vagy érvénytelenül szavaztak.

Tehát ebben a kontextusban értelmezendő, hogy kinyögte a szájával – miután alig titkolható idegességgel hallgatta Kósát, aki bármikor képes lemenni a kupakok szintjére -, hogy négy helyen módosítják az egyébként is össze-vissza fércelt alaptörvényt. Nem azért, mert a népszavazásból ez következik, hanem mert csak. Konkrétan erre égettek el 16-17 milliárd forintot. Hogy kijelentő módra fordítsák a népszavazáson feltett, az észak-koreai plurális demokráciát idéző kérdést:

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Mindenki saját felelősségére tegye át kijelentő módba ezt a kérdést, és döntse el, mennyire jelenthető ki ezzel szemben Orbán Viktorról, hogy szellemi teljesítményének, épségének csúcsán van. Igen nehezen érthető, és a kormányfő nem is kötötte az orrunkra, hogy miért szükséges négy helyen módosítani az alaptörvényt, nem csupán azt a bizonyost 14. cikkelyt, ahova Orbán javaslatára besuvasztják a csoportos betelepítés tiltását. Hogy miszerint az csak egyéni kérelmek alapján történhet. Nem mintha az alkotmány módosítására felhatalmazná egy bukott népszavazás a kormányt, de ha már. A legundorítóbb halandzsa azonban itt van:

Nem ártana szólni a propagandát toló médiaorgánumoknak, hogy le kellene szállni arról, hogy 1 millió új szavazót tulajdonítanak a Fidesznek, tekintve, hogy a fényestekintetű ma világossá tette:

azzal, hogy az október 2-ai népszavazáson 98 százalék voksolt nemmel a kényszerletelepítésre, létrejött egy új, pártok felett álló egység Magyarországon, amely nemzeti ügynek tekinti a szuverenitás megvédését.

Igaz, hogy a szlogen régi is, lábszagú is, következésképpen újrahasznosított is, de nyilván soha nem lehet elég hülyének nézni a népeket.  Orbán hivatalosan is kijelölte magát a legnagyobb közös osztó, vagyis az egy irányba néző 3,3 milliós kisebbség vezérének és mától ez az új egység, ennek a kisebbségnek a nevében cselekszik. Nem mától, tegnapelőttől, de soha nem lehet elégszer elmondani.

Ergo minél kevesebben tartoznak egy csoporthoz, annál nagyobb az egység, és annál megalapozottabban lehet leszarni a csoporthoz nem tartozó többség álláspontját, és pártok feletti ügynek kikiáltani egy, a magyar társadalom mindennapjait marginálisan érintő kérdést, amihez lassan már pártok sem kellenek. Mert Orbán Viktor egyszemélyben lerendezi a dolgot.

Nem, nem új egység született, drága Orbán Viktor! Új mértékegység született: 3,3 millió megvezethető emberre – aki úgy tudja, hogy jól megvédted őket – hivatkozva mostantól a kevesebb több. A még kevesebb meg valószínűleg még több. Borzalmas nézni a tipródásodat, hogy nem tudsz méltósággal veszíteni, és ahogy harmadik napja köpdösöd pofán magad. Új egység, mi?

Kiírtál törvénytelenül egy népszavazást, egy olyan kérdésben, amiben törvényesen nem lehetett volna népszavazást kiírni. A népszavazás érvénytelen lett, de te kihirdetted, hogy győztél, és még soha senki nem győzött ennyire, mint te, mert 10-ből 9-en rád szavaztak. Majd mindennek megkoronázásaként –  egy közjogi értelemben érvénytelen népszavazásra hivatkozva – átírod az alkotmányt (azaz törvényesítesz egy alkotmányellenes népszavazást). Egyúttal új egységet hirdetsz, mert az mégsem lehet, hogy kizárólag ti, fideszesek hányjátok és fossátok le a nemzetközi szerződésekből fakadó kötelezettségeinket. Rá kell fogni a pártok felett álló szavazókra, hogy ők akarták így, hát engedelmeskedni kell nekik.

Még egyszer, mielőtt az agyvérzés elvinne a rezsim legnagyobb örömére: Orbán Viktor megszavazta Brüsszelben a kvótákat, hazajött, elkúrt 17 milliárd forintot egy hazug és értelmetlen, kvótaellenesnek csúfolt népszavazásra, majd az érvénytelen hazugságot beleférceli az alaptákolmányba. Kár, hogy nem csak ezt az új egységhez tartozó kisebbséget fanatizálták hónapokig és végtelenül nagy kár, hogy nem csak az ő zsebükből rángatták össze azt 17 milliárdot.

Hát ha ez nem új egység, akkor semmi: egy 98%-ban egyirányba mutató, 3,3 milliós, azaz kétharmados többség dönt az 5 milliós kisebbség feje felett. Mert ez van. Úgy, hogy a vergődég alkotmányos költségeire több stadion árát kúrták el. Mondanám, hogy elmekórtani eset, de tényleg az. Nem elég, hogy hivatalosan is kinyögte, hogy a közjogot úgy felrúgta, hogy le se esett, nem elég, hogy a világ legdrágább közvéleménykutatásán kapott érvénytelen választ egy nem létező kérdésre, de ennek alapján módosítja az eddig már ötször megerőszakolt állampárti alaptörvényt, amit az új egységgel magyaráz. Mert az nem lehet, hogy legalább egyszer ne a népre hivatkozva követné el a legnagyobb aljasságokat.

Hát igen, beköszöntött az új egység, ami csak azért nem tökéletes, mert közel 5 millió ember még mindig útban van. Nem sikerült kinyírni őket, sem a szavazati jogukat megvonni. De. Ami késik, az jön. Mert ez itt a demokrácia. Ahol a választópolgárok több, mint fele nem akarja azt, amit a miniszterek elnöke, de azt akkor is megcsinálják. Demokratikusan beleszarva a többség szájába. Akkor már csak azt nem értem – remélem az ellenzéki pártok utánajárnak -, hogy ha a Fidesz és külön Orbán Viktor a saját törvényeiket is leszarják, akkor nem mindegy mit tákol a fércműbe? adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.