Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kivétel nélkül mindenki szembe jön velünk az autópályán, csak Kovács Zoltán a helikopter

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kezdjük a napot egy kis vidám, színes hírrel, amit a 444 szúrt ki még tegnap este, és ami fölébe magasodik az érvénytelen, de annál hangosabb és fényesebb sikerként kommunikált gyűlöletnépszavazáson. Még mielőtt Szijjártó Péter is kardot rántana, emlékezzünk meg Kovács De sikerült? Zoltán kormányszóvivő tegnap esti performanszáról.

A CNN amerikai hírtelevízió kapcsolta élőben Budapestről a Soros-ösztöndíjas, Lázár Jánost a kormányinfókon jobbról megtámasztó biodíszletet. Zolika Christiane Amanpour külpolitikai műsorának volt a vendége, ahol Eleni Kounalakis-t, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövetét is kérdezték a magyar történelmi események kapcsán. Kounalakis egyébként Kaliforniából bántotta a magyar kormányt.

Kovács a kormány hatalmas és megkerülhetetlen népi felhatalmazásról dörmögött, ahogyan az Habony nagykönyvében írva található, mire a nagykövet asszony elég félreérthetetlenül fogalmazott: 98 százalékos eredmény nem születik plurális demokráciákban, ez teljesen abszurd. 1945-ben még Tito sem kapott többet 90%-nál. A magyar kormány elsöprő sikerét úgy értelmezte, hogy akik nem értettek egyet a kormánnyal, azok otthonmaradásra és érvénytelen szavazásra biztatták az embereket, és 60 százalék így is tett.

A műsorvezető is világossá tette, hogy a magyar kormány gyakorlatilag egyenlőség jelet tesz a migránsok és a terroristák közé, ekkor Kovácsnál elszakadt a cérna, és igazából lehazugozott mindenkit, aki jelen volt (a műsorvezető ki is kérte magának), politikailag elfogultnak nevezte a CNN-t és azon hisztizett, hogy hazáját mindenféle ok nélkül lenácizzák. Aztán a Szijjártó-féle lendülettel leszögezte: senki nem oktathatja ki a magyar kormányt, hát hiszen a népszavazás a legdemokratikusabb intézmény.

Mielőtt még némelyek a szívükhöz kapnának, hogy idióták, a helyzetet nem ismerők, a liberalistasorosistagyurcsanistabérencek alaptalanul beszólogattak Magyarországnak: szó esett még a döntéshozás tekintetében meglehetősen lassú és jogosan bírált unióról, amelynek a II. világháború óta a legnagyobb migrációs hullámmal kell szembenéznie, a nagykövet szerint azonban ebben a helyzetben nem az lenne a dolga Magyarországnak, hogy folyamatosan szembehelyezkedik az EU-val, hanem mindent megtesz az együttműködés érdekében.

Az már egészen biztos, hogy Amanpour nem lehetne műsorvezető a magyar közpénztelevízióban. De ha már Kovács Zoltán eldöntötte, hogy azzal a primitív, egydimenziós diplomáciai érzékével, ami van neki (kevésbé idegesítően beszél angolul, mint Szijjártó, ezt elismerem) lejáratja Magyarországot, mert a jelenlegi lejáratódottsági szint nem elég, akkor tegyük fel újra és újra a kérdést: egy érvénytelen szavazás hogyan lehet politkailag érvényes, azon kívül, hogy sehogy?

Mennyire lehet magán kívül Kovács Zoltán ahhoz, hogy úgy tegyen, mint aki nem érti, hogy mit nem ért a világ ebből a komédiából? Melyikből, Zolika? Abból, hogy sikerült a világ legdrágább népszavazását tető alá hozni, ami legalább teljesen értelmetlen volt. Egy olyan témában, amelyet illetően – minden felmérés szerint – majdhogynem teljes konszenzus élt a társadalomban. Az agymosásba csomagolt lopás és a rövidtávú, gennyes politikai célok érdekében, tudva azt is, hogy a szavazni óhajtók zöme egy irányba fog szavazni, kiírtak egy szemfényvesztő, hamis önigazolást nyújtó népszavazást. Amit senki nem nyert meg, de amit mindenki megpróbál győzelemként kommunikálni. Többek között – jó hírünk másik hurcolászója a nagyvilágban – Kovács elvtárs.

Sokkal egészségesebb volna, ha az ilyen viták a közpénztelevízióban zajlanának, ahol a fentihez hasonló vérprofikkal kellene szembenéznie a kormányzati papagájkommandónak, de mivel erre nincs lehetőség, mert sikerült a nyilvánosságot odáig zülleszteni, hogy már sajtó nélküli sajtótájékoztatókat tart a főnök és a sáskahad, a CNN-t és a BBC-t (szevasz, Peti!) kell követni ahhoz, hogy érdemi információkhoz jussunk és szembejöjjön saját, legendásan jó hírünk.

Azt viszont vegyük észre, hogy bármelyik okostojás is éget bármelyik nem magyar médiában, ugyanonnan ugyanoda jutunk vissza minden egyes alkalommal: mindenki bántja, lejáratja, kioktatja Magyarországot, Magyarországgal nem lehet ilyen hangnemben beszélni, Magyarország kikéri magának. Ez az állandó sérelmi politizálás legalább annyira szánalmas és kontraproduktív, mint a minimum két héttel túltolt gyűlöletkampány rozsdás biciklije.

Kovácsnak úgy látom megint nem sikerült. Normális, komolyan vehető, tiszteletet parancsoló szóvivőként megjelennie a világ egyik legfontosabb hírtelevíziójának legfontosabb világhíradójában (azért mekkora eltévelyedett baromarcnak kell lenni ahhoz, hogy valaki nekiálljon balliberálisozni a CNN-t), hanem hozta a retardált iskolást, aki panaszkodik, hogy bokán rúgták.

Igen, lehet tendenciózusnak nevezni a híradóban bevágott részleteket László Petráról, meg a hülye Asselborn EU-ból való kiebrudalásunkról szóló nyilatkozatára hivatkozáson felhördülni (mert ki az Kovács Zoltánhoz képest?), de azért a magyar kormány fél éve, de inkább hat éve tartó EU-ellenes szabadságharca mellett sajnos aligha várható, hogy Hosszú Katinka aranyérmei jussanak eszébe a CNN-nek Magyarországról.

Meg lehet sértődni azon, hogy Magyarországot nem tekintik plurális demokráciának, de valójában az? Ott, ahol Erdogan és Putyin barátságától bűzlik a magyar kormány, ahol olyan kérdéseket bocsátanak népszavazásra, mint amilyeneket, ahol újságíró nem mehet be a népszavazási győzelmet ünneplő sajtótájékoztatóra, ahol a kormányfő évek óta mindenféle vita alól kivonja magát, ahol a népszavazás kurdarcának estéjén bejelentik, hogy az érvénytelen népszavazás alkotmánymódosításra jogosítja fel őket és coki, ott vajon meg kell sértődni ezeken a minősítéseken? Meddig lehet még fullba nyomni ezt a kretén játékot, hogy kivétel nélkül mindenki szembe jön velünk az autópályán, és csak Rogán Antal Kovács Zoltán, vagy éppen az aktuális megmondóember a helikopter?

Mivel ennek a melldöngetésnek nem mostanában lesz vége, tisztázzuk még egyszer, sokadszor az utókor számára: teljesen mindegy, hogy mennyien mentek el szavazni (3,3 millió az mind fideszes volt, ugye?), a Fidesz nem ugrotta meg a saját maga által beállított lécet, és erről kell beszélni. Hogy érvénytelen népszavazás nem ad felhatalmazást semmire. Hogy teljesen kiegyenlítetlen erőviszonyok között, milliárdos közpénzek birtokában is csak ennyire futotta az undorító, szégyenteljes agymosásból.

Ezek után hozzáadott tragédia, hogy Kovács Zoltán megvédi az országot a CNN-től. Úgy megvédi, hogy az már szinte fáj. Ennyire futja nekünk a sikeres, diplomáciailag kicsattanó politikusokból. Akik lelibsizik, lehazugozzák a CNN-t és a baloldal ármánykodásáról beszélnek egy világhíradóban, csúcsidőben. Miután elbukták a világ legdrágább népszavazását. Kínos, égő, katasztrófa. Pedig még csak ezután kezdődik.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.