Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert minden Tolcsy körül van egy Vajda Zita, aki könyököl, tapos és akinek fenntartják ezeket a fontos székeket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy néz ki a dolog, hogy Matolcsy Györgynek (a továbbiakban itt is Tolcsy bácsi) nem sikerült elhasalnia azon a rengeteg disznóságon, ami személyéhez kapcsolódik, hát hiszen – mint tudjuk – égnek és földnek kellene összecsúsznia, hogy az ő kezét elengedje a miniszterelnök.

A devizahitelesek nyomorán nyerészkedő, a közvagyon fölött magánvagyonként diszponáló, népes famíliáját a közösből zabáltató, kastélyokat-műkincseket felfoghatatlan indokokra hivatkozva harácsoló, a saját magáról írt könyvet is a hülyemagyarok pénzéből finanszírozó jegybankelnök ámokfutásának csúcsa azonban mégiscsak Vajda Zita szerető, a valakivel való összetartozás másik fele.

Tolcsy bácsi rettegve menekült el a minap a kérdés elől, miszerint hányadán áll ő ezzel a jegybanki alapítványoknál több pozícióban egyszerre foglalkoztatott, pénzmaggal bőkezűen honorált nőcskével. Aztán az MNB adott ki sértett közleményt, hogy meg sem kérdezték a 32 éves áldozatot, csak megpróbálták politikailag megtámadni és lejáratni.

Ezt követően jelent meg a Figyelőben egy interjú, amelyben Vajda Zitának alkalma nyílt elmagyaráznia a bizonyítványát. Mint mondta, azért vállalta az interjút, mert szeretne kiállni magáért, és meggyőződése, hogy szükség van magasan képzett Ázsia-kutatókra. Jajó.

Az ömlengés annyira tökéletesre sikerült, hogy úgy gondoltam, indokolt volna a Vajda Zita-jelenség végére kitenni a pontot néhány bennszakadt észrevétellel. Olyan szinten elképesztő, amiről-ahogyan ez a nő beszél, hogy érdemes tágabb kontextusba helyezni őt magát is, meg Tolcsyt is, meg ezt az egész erkölcsileg rothadó bagázst. Hátha ez kézzelfoghatóbb a hívők számára is, mint a körvonalazódó választási csalás, a demokrácia hulláján való ugrálás, vagy a zsugorodó emberi szabadság.

Tolcsy bácsi barátnője egyrészt beledörgölte az orcánkba, hogy nem bujkálnak szerelmével, hanem felvállalják a dolgot. A Figyelő viszont nem vállalta be annak kiderítését, hogy mikor kezdődött a románc, és arra sem kérdeztek rá, hogy vajon Zitus nem tartja aggályosnak milliós fizetést felvenni közpénzből úgy, hogy mindeközben a jegybankelnök ágybetéteként funkcionál.

Nem baj, ehhez képest kellően kiábrándító volt szembesülni azzal, hogy a nőcskének meggyőződése, aminek hangot is ad: csak azért került a támadások kereszttüzébe, mert nő, pedig valójában szakmai tudásának köszönhetően lett a jegybank egyik legjobban fizetett, havi nettó egymillió forint felett kereső alkalmazottja.

Miért ne lehetnénk mi, nők is gazdasági igazgatóhelyettesi pozícióban, amikor mi is ugyanannyit teszünk le az asztalra?

Ráaadásul az egyik MNB-alapítványnál betöltött igazgatóhelyettesi és kutatói pozíciójának nincs köze volt főnökéhez fűződő kapcsolatához. Vajda abban sem lát semmi különöset, hogy Matolcsyval érkezett az NGM-től az jegybankhoz, mert mint mondta, száz kiváló szakember váltott együtt Matolcsyval. Látjuk, Zituka, látjuk a kiválóságot.

Az azért támadnak mert nő vagyok passzusnál szerintem csak az súlyosabb, amikor ama meggyőződésének ad hangot, miszerint neki is szerepe van abban, hogy Magyarország nem került a görög mintájú adósrabszolgaságba:

Meggyőződésem, jelentős részben annak köszönhető, hogy Magyarország elkerülte a görög utat, mert nemzetközi kutatásokat végeztünk ezen a szakterületen.

Arról, hogy családtagjai is jól jártak ebben a rendszerben (anyuka Matolcsy közpénzeit könyvelte, a testvére trafikokban utazott):

Édesanyámmal kapcsolatban csak annyit szeretnék elmondani, hogy egy kiváló könyvelő. (…) Húgomról is annyit mondanék, hogy ő is egy kétdiplomás szakember, közgazdász.

Ugye, hogy lehetetlen belekötni? Ugye? Olyan kemény és vitathatatlan érvekkel állunk szemben, hogy én kérek elnézést, hogy bármi rosszat feltételeztem erről az áldott és tehetséges nőről. Ja, nem, mégsem. Szóval az van, hogy Zituka drága! Mostmár tényleg nem mondhatod, hogy senki nem kérdezett meg téged, és alaptalanul próbálnak lejáratni, pedig te nem csak szép vagy, de okos is.

Azzal, hogy megszólaltál, megerősítettél mindent, amit korábban is gondoltam rólad. Csak még rá is tettél egy lapáttal. Igaz, hogy más helyeken a közpénzből kitartott ágyast igyekeznek jól titokban tartani és a legritkább esetben sem tosszák ki a címlapra. Hanem a történet nyilvánosságra kerülését követően mindenki elhúz a búsba, lemond, megszégyenül, elvonul jó messzire. Itt nem, itt öntudatos cikkeket íratnak és interjúkba állnak bele az ezotérikus nepotizmus kimagyarázására.

Zitus elmés okfejtéséből (Látjuk azt, hogy a Nyugat hanyatlik, miközben a Kelet egyre inkább felemelekedik) egyértelművé vált, hogy valójában tökéletesen összeillenek Tolcsy bácsival, ő is pontosan ugyanezeket az ócska paneleket tolja, megszégyenítve a legarrogánsabb, leggátlástalanabb kreténeket. Attól tartok, ettől a megszólalástól (remélem, fizetni is kellett érte) még undorítóbb lettél, pedig eddig sem kedveltelek túlságosan. Nem tudom, mennyi időt vett el betanulni a válaszokat, de a kitartott nőcske önigazoló, NER-feminista monológján nemigen mutatott túl az eszme futása.

A legkegyetlenebb ebben az egészben (és nem is kell ehhez az interjú teljes egésze, amely ma jelent meg egyébként), hogy ez a nő büszke magára, büszke a viszonyára és elhiszi, hogy szakmai érdemei alapján jár neki az, amit Tolcsy bácsitól megkapott. Azt leszámítva, hogy szerencsésebb fejlődéssel leírható országokban, ép erkölcsű miniszterelnökök úgy rúgnák ki a Tolcsy bácsikat, hogy a lábuk nem érné a földet (nem most először adott rá okot), itt az összes állampárti oligarcha és korrupt gazember régi és új nője interjút ad és kikéri magának.

Az van, Zituka, hogy a világ legtermészetesebb dolga, hogy nők is lehetnek gazdasági igazgatóhelyettesi pozícióban, sőt még igazgatóiban is. Ám oda szakmai kvalitásaik révén jutnak és nem azért, mert – lásd magadat – a főnökkel összeszűrték a levet, ezért érinthetetlenek, egyre feljebb kapaszkodnak, egyre nagyobb az arcuk és meggyőződésük, hogy stratégiai fontosságú döntésekben szerepük van. Abban leginkább, hogy Magyarországot kedvező gazdasági pályára állítsák.

Ez az ostoba liba egy gondolati egységben nyomja a hanyatló Nyugat mantrát, miközben külön büszke arra, hogy kőkemény állásinterjút követően (bármit is jelentsen ez) jutott a Morgan Stanleyhez. Hát akkor miért nem Moszkvában kerested a boldogulást, aranyanyám? Ja, hogy azért. Azt értékelem, hogy India-kutatói nagyságodat nem fényezted külön, mert a szakmában a kutya nem ismeri a nevedet, ellenben szégyent hozol azokra, akik viszont elismert művelői ennek a szakterületnek.

Azt én meg nem mondom, hogy az állami trafikmutyin nyertes trafikos tesónak ugyanbiza miért kell két diploma, de tulajdonképpen mindegy is. Ez az engem azért támadnak, mert nő vagyok típusú feminista, gender-duma viszont vérlázító és bicskanyitogató. Nem, nem azért támadnak! Mint ahogy Farkas Flóriánt sem azért támadja senki, mert cigány, és Mészáros Lőrincet se azért, mert nem jönnek be a szeme alatti táskák. Azért támadnak, Zituka, mert senki nem látta, hogy mit tettél le az asztalra, csak azt, hogy évek óta elveszel onnan. A szakmai elismerés egyaránt jár az arra érdemes nőknek, de itt szó nincs erről: ebben a rothadó NER-ben azokból a nőkből lesz igazgató és helyettes és kutató és amit akarsz, akik megfelelően magas pozíciókat betöltő kivénhedt maffiózók férfiasságával kerülnek kapcsolatba.

Az a szánalom, hogy nem vonulsz el megszégyenülten egy sarokba, hanem öntudatosan beszélsz baromságokat és hozol szégyent a nőkre. Akiknek nagy része nem kap ajándékba magas fizetéssel járó magas pozíciókat, hogy bizonyítson, vagy ne, majd lesz valami, a Tolcsy bácsi így is, úgy is ápol és eltakar. Akik nem mellesleg kiválóan felkészült szakemberek, akik pontosan azért nem jutnak a közelébe sem az ilyen szakmai önmegvalósításoknak, azért kényszerülnek elmenni ebből az országból, mert minden Tolcsy körül van egy Vajda Zita, aki könyököl, tapos és akinek fenntartják ezeket a fontos székeket. Nem egyet, vagy kettőt, egyeseknek egyszerre négyet, ugye Zituka?

Egy számító, de legalább buta liba vagy, és mindennek a tetejébe nem is érted, mi a baj azzal, hogy emberek véres verítékéből és nélkülözéséből élitek a szerelmi életeteket Tolcsyval, hogy a közpénz lenyúlásából van neked négy darab túlfizetett állásod. Nem azért, mert olyan okos vagy, hanem mert asztalra kerültél. Jobb helyeken sem a jegybank elnöke nem lenne rá büszke, hogy öregecskedő felesége helyett egy lányával egyidős nőcskével tartozik össze. Igaz, normális helyeken erre az illető nőcske sem lenne büszke, mint ahogy arra sem, hogy a közösből keres kétszer-háromszor annyit, mint a kollégái. Ennél az a nagyobb tragédia, hogy a női princípium kiteljesedését a gyerekszülés/nevelés – konyha tengelyére pozícionáló keresztények, akik a család szentségére esküsznek, hirtelen nőjogi harcosokká vedlenek át, amint meg kell magyarázni a butácska Zitukák 2 milliós fizetését.

Ami pedig még ezen is túl van: az rendben van, hogy a hívek nem értik a 265 milliárd közpénzt, de hogy szerintük az is teljesen normális, hogy a jegybank elnöke becsajozik és a számlát ők állják, az tényleg túl van mindenen. Ennyi energiával fát is lehetne vágni a hátukon, az sem zavarná őket.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.