Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Vagy sunnyogtok egész hátralévő életetekben, vagy a hatalom pofájába röhögtök

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nincs is annál szebb, mint amikor a kormány már a tulajdon – mondhatni saját – lábát rágja. Ja, most az elején szólok: napok óta nem alszom én sem és senki a szerkesztőségben. Ennek megfelelően dühös és kimerült vagyok, de inkább dühös. Csak azért mondom, mert jelenleg az irodalmi-, valamint a virágnyelv egyik formája sem megy nekem. Főleg, ha ilyen szemétségről kell írnom, amiről majd mindjárt. Tehát érzékenyebb olvasók ezt a cikket bátran hagyják ki. Aki viszont elolvassa, az ne hisztizzen, amiért vannak benne csúnya szavak. Szóltam.

Tehát ártunk és ormányunk tipikusan a sarokba szorított patkány stílusában visít és harap. Mindenbe és mindenkibe, saját embereibe is. Nem először amúgy és nem is utoljára. Akkor lesz majd szép, amikor az elvtársak közvetlenül egymást irtják és nem csak az alattuk lévők fején taposnak szöges bakanccsal. Most éppen az a hír, hogy jönnek a migráncsok! Bocs, ez nem hír. Az már igen, hogy Orbán Viktor újszülött monomániája gigantikus méreteket öltött és a kormány úgy küzd a hülye népszavazásáért, mintha az életük múlna rajta (bárcsak!).

Az önkormányzati vezetők nem először szembesülhettek a végtelen aljasság ötven árnyalatával – lánykori nevén Orbán-kormány -, de mindig úgy meg tudnak lepődni, mint szűzlány a legénybúcsún. Igen, drágáim! Szeretett pártotok és kormányotok a ti torkotokra is rálép, hiába vagytok fideszesek. Most éppen azzal, hogy amelyik önkormányzat nem írja alá a kvótaellenes nyilatkozatot, az megnézheti magát. Cikk a Népszaván.

Fenyegetnek, igen. Így szokták. Egy csomó helyen pontosan ezért van fideszes polgármester. Csillagvirágok. Mert az önkormányzati választások alatt is lóra szállt a kormány apraja-nagyja és a lúdtalpas, puhos testüket odavonszolták minden településre. Amúgy akkor sem csináltak semmi mást, mint amit most csinálnak, meg amit nonstop csinálnak fennállásuk óta. Hazudnak, zsarolnak, fenyegetnek. A választások idején ez ment: amelyik település nem fideszes polgármestert választ, az megnézheti magát, nem kap pénzt, Kövér Laca lóhátról behinti sóval. Matolcsy szeretve tisztelt – jelen állás szerint az elhagyott, ám előtte hosszasabban megcsalt asszony szerepébe kényszerült – felesége is így lett polgármester. Például. Mert majd akkor folyik a településre tej is, méz is, ha apus a jegybankban trónol. Apus közben másfelé kacsintgatott, Matolcsyné-falva meg úgy maradt.

Nade. A kormánypárt letarolta az országot, a minden székbe fideszes segget – projekt remekül bejött. Csak az maradt ki a számításból, hogy Orbán Viktor fényesítendő hátsója messze van, a településeken pedig a polgármesteri hivataltól az ott élő polgár otthona csak egy köpésre. A települések többsége élő közösség és sok polgármester – nem, rohadtul nem mind, de azért van jópár – megvilágosodott, hogy neki nem a vezérlő tábornokot kell ám szolgálnia, hanem a helyieket.

Már egészen beleélték magukat ebbe az ötletbe, amikor is jött a derült égből nihilista és közébük csapott. Hogy márpedig most az a párthatározat, hogy ijesztgetni kell a polgárt, mert akkor megy el népszavazni. Amelyik polgármester ebben nem bizonyul elég alázatos szolgának, az megnézheti magát, de megnézheti a települését is, ahová többé a gólya sem fog fészket rakni. Egyem is meg a fideszes polgármestereket! Ezek úgy meg tudnak lepődni, ahogy senki más. Csodálkoznak ezerrel. Hogy hát itten fennforgás van, nyomásgyakorlás és zsarolás.

Az van drágáim, hogy ez van. Patkányék – eszembe sem jut lepatkányozni szeretett kormányunkat! csak a cikk elején hasonlatként felhozott állat viselkedéséről van most szó – így szokták ezt. Mi ebben élünk. Aki akar, az retteg, lapít, menekül, engedi zsarolni magát. Aki nem nagyon akarna már megválni a jól megszokott gerincétől, az szembefordul. Vagy szépen, vagy csúnyán, de elküldi hazugékat oda, ahol langymeleg éjszakán Putyin balalajkázik a csillagfürtös bársonykék ég alatt.

Tehát – mert nem árt oktatni a fideszeseket – vagy sunnyogtok egész hátralévő életetekben és köptök egyet minden alkalommal, amikor tükörbe kell nézni, vagy a hatalom pofájába röhögtök. Mi is ezt tesszük és még élünk. Úgy értem, nagyon sokan ezt tesszük és nemhogy fogynánk, hanem egyre többen vagyunk. És nem azért, mert Fidesz, mert Orbán, Soros, Gyurcsány, Mszp.

Hanem azért, mert két alapvetés van:

Fogságban nem szaporodunk.

Zsarolókkal nem tárgyalunk.adomany

 

                                                  

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.