Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szeretném Balog miniszter urat még a jelenleginél is boldogabbá tenni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Töprengtünk a kollégákkal, hogy jó lenne valami örömteli dologról írni. Egy kicsit Kósa Lajosok lettünk és nagyon vágytunk arra, hogy pozitív választ adhassunk egy fel sem tett kérdésre. Mindezt alkoholbevitel nélkül, csak úgy. Egyébként is péntek van, délután és még remek az idő.

Gondolkodtunk pár percig azon, hogy kifejezzük szolidaritásunkat G. Fodor Gábor iránt, akit a hírek szerint megpofozott valaki valahol, de aztán letettünk erről, mert nem erősítette meg a hírt senki. Ha pedig nem pofozták meg, miért is szolidaritsunk vele, nem? De.

Amikor már kezdtem feladni, akkor jött a mindig objektív MTI és megmentette a projektet. Íme, a nap híre:

Az ország gazdasága jó irányba halad, csökken a munkanélküliség, emelkednek a bérek, a családok jobban élnek, a családtámogatási rendszer egész Európában egyedülálló – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a kibővült Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács alakuló ülésén pénteken Budapesten.

Hozzátette, a munka korántsem fejeződött még be, a megkezdett közös gondolkodást folytatják.
Az idén módosult NGTT-törvény szerint a tanács hat oldalból áll, a gazdasági, munkavállalói, civil, egyházi és  tudományt képviselő oldalak kiegészültek a művészeti oldallal, ezt a Magyar Művészeti Akadémia négy delegáltja képviseli.” (MTI)

Hát nem szuper? Én nem tudom, másnak feltűnt-e, de valahogy mindig a kormány ilyen-olyan, többnyire hím tagjai mondanak ilyen jókat – kivéve Novák Katalint, mert ő nő tag és mégis folyamatosan boldog és elégedett – az emberek az utcán, a boltban, a munkahelyen meg csak panaszkodnak. Ennek oka semmi más nem lehet, mint az, hogy egy bolti eladó még mindig nem keres annyit, mint egy Balog Zoltán. Vagy mint egy Rogán, Lázár, Szijjártó és akkor Mészáros Lőrinc, szerteágazó tehetségű gáz-és disznószerelő még szóba sem került.

A bolti eladónál ráadásul van lejjebb is, mert mit szóljon a közmunkás, aki valóságos Krőzus azokhoz a rokkantakhoz képest, akiknek 22 800 kőkemény magyar forintból kellene megélniük.

Ehhez képest sokkal szívmelengetőbb Balog Zoltán alapilletménye – erre természetesen még jönnek juttatások -, ami 1 101 900 forint. Bruttóban, az igaz, de azért adózás után is marad belőle 732.764 forint. Már amennyiben minden gyermek nagykorú már a családban, mert van öt gyermeke is az EMMI miniszterének. Biztosan azért ilyen megértő és humánus. Nem akarom elrontani az általános örömöt azzal, hogy rákérdezzek: a Dóri Ház megkapta már a pénzt? És a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatását végző tanodák? Nem kérdezem.

Csak örülök Balog Zoltán örömének és boldogan finanszírozom a fizetése mellé a félmilliós laptopot, a szolgálati autót, telefont. Természetesen ezek költségeit is, mert mégsem tankolhat saját zsebre. Nyilván valami lakhatási támogatást is kap, mert mégsem nyomoroghat családostul a XIII. kerületi, 35 négyzetméteres saját lakásban, az nem lenne méltó egy miniszterhez. Ha még velük él néhány gyerek, akkor el sem férnének.

A 36 négyzetméteres Bükkszentkereszten található nyaraló fele – ezeket az ingatlanokat régebben vásárolta – szintén kicsi és messze is van. Bükkszentkereszten van ugyan egy nagyobbacska ház is – 195 nm, 2225 nm telken, amihez öröklés útján sikerült hozzájutni – de az is messze van. Saját autója meg nincs a miniszter úrnak, úgyhogy én nagyon remélem, bérelünk neki egy méltó lakást Budapesten.

Azért én szeretném Balog miniszter urat még a jelenleginél is boldogabbá tenni. Javaslom neki, hogy mondjon le a fizetéséről – például a szegregátumokban élő gyermekek javára -, a laptopját ajándékozza oda a Dóri Házban élő, gyógyíthatatlan betegeknek, a lakhatására fordított közpénzt pedig ajánlja fel az Igazgyöngy Alapítványnak. Nem várom el tőle, hogy 22 800 forintból éljen, kapjon minimálbért, mint az országban dolgozó emberek jókora hányada. Abból tartsa fenn a közel 200 négyzetméteres házikót, fizesse a buszbérletet, telefont, internetet, rezsit és vásároljon ételt, ruhát, gyógyszert. Ha ez sikerült, akkor nyilatkozzon, hogy mennyire jól hasít a magyar gazdaság és milyen remek dolog itt élni. Hátha akkor nem fog ennyire tetszeni minden és talál javítanivalót.adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.