Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Fekete? Fehér? – olvasói levél

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A nemzet táltosa (copyright: Kósa Lajos) a hétvégi kötcsei révületen szokás szerint érdekes dolgokat mondott, a sajtó leginkább a liberálisok-nihilisták vonalat emelte ki, de voltak emellett is szép alakítások; ezek közül választottam egyet.

Orbán szerint az európai elit célja megsemmisíteni a keresztény-nemzeti Európát, mert a muszlimok sohasem szavaznak keresztény gyökerű pártra, így a tradicionálisan konzervatív politikai erők örökre kiszorulnának a hatalomból.

A fentiekből nem az „európai elit”-es csacsisággal foglalkoznék – Orbán Viktor miniszterelnökként tagja az Európai Tanácsnak, a fideszes európai képviselők az Európai Parlament legnagyobb frakciójának tagjai, volt fideszes miniszter az egyik uniós biztos: ha valakik az európai elit részei, akkor azok ők maguk; hanem a muszlimok választási szokásait elemzővel.

Ha én volnék a Hírcsárda, akkor abba az irányba mennék, hogy Magyarországon két iszlám egyház is a bevett egyházak közé tartozik (ellentétben Iványi Gábor evangelistáival, ugyebár); ezek szerint ezen két egyház követőinek szavazatait Orbán Viktor ismeri, de nem vagyok a Hírcsárda, így csak egy jó barátom történetét idézem fel.

Ez a barátom Ashraful, pakisztáni bevándorlók fiaként született Londonban, muzulmán vallású. Mi a foci szeretete, és a Queens Park Rangers iránti rajongásunk okán lettünk nagyon jó barátok, de persze nem árt a barátságunknak, hogy Ashraful egy kivételesen széles látókörű, a világ dolgai iránt érdeklődő, rendkívül jó humorú, közvetlen srác – sok ezer társával együtt, teszem hozzá. A legutóbbi londoni polgármester-választáson Sadiq Khan személyében pakisztáni bevándorlók muzulmán vallású gyermekét választották polgármesternek. Mondtam Ashrafulnak, hogy számára ennél jobb választás nem létezhet. Legnagyobb meglepetésemre elmondta, hogy ő nem Khanra szavazott, nem ért egyet sok mindenben a politikájával, terveivel; az ő jelöltje a Liberális Demokraták indulója Caroline Pidgeon volt. Tehát egy muzulmán srác szavazatával nem egy muzulmán vallású, vele egy országból származó, ellenben egy keresztény gyökerű, liberális női (!) politikust támogat, teszi mindezt azért, mert számára nem a vallási hovatartozás a fontos, hanem az, hogy a megfelelő személy kerüljön a megfelelő posztra.

Érdekes adat az is, hogy a nagyjából 12% muzulmán vallású lakossal rendelkező Londonban végül 44% szavazott a muzulmán győztesre!

Szóval a lényeg: a világ nem csak fekete vagy fehér, hanem nagyon sokszínű; érdemes erre sokszor rácsodálkozni – még ha miniszterelnök is az ember.

Ráczkevy Miklós

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.