Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ezt a polgári monstrumot egyedül a terror tartja össze

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nemsokára kiderül, hogy Orbán Viktor képes-e elmondani a kötcsei beszédet változatlan formában, ugyanazon szagos klisék ismételgetésével az őszi parlamenti ülésszak nyitánya alkalmából, avagy átvariálták neki – nem csak a gyógyszeradagját, hanem – a mondatait is.

Hogy az aktuális nyomorúságokról, húsba vágó, esszenciális kérdésekről, a Mengyi Voldemortok, Rogánok, láthatatlan Habonyok nevével fémjelzett túlcsorduló korrupcióról, zsarolásra szakosodott titkosszolgálati túlkapásokról egy árva szót nem fog ejteni, az hétszentség. Viszont.

Van itt még valami, ami a miniszterelnök párhuzamos univerzumának verbális megnyilatkozásából ittmaradt Kötcse nyomán. A nol.hu írta meg, hogy az inkább piknik jellegű, mint polgári köldöknéző szeánszon kérdésekre válaszolva a miniszterelnök beszélt egy, a fideszes polgármesterek között hallható „mendemondáról”.

Eszerint – ha az uniós kvótának nem lesz felső határa, és be kell telepíteni migránsokat – akkor azokon a településeken lesznek „betelepítések”, ahonnan a legkevesebben mennek el október 2-án szavazni, illetve ahonnan a legtöbben szavaznak a kormánypropagandával szemben, azaz igennel.

Tekintsünk el nagyvonalúan most attól, hogy nem lesz kényszerbetelepítés (remélhetőleg a pozsonyi csúcson megerősítik az európai vezetők, hogy nem csak most nincs, hanem a jövőben sem lesz). Ugyan nem teljesen az újdonság erejével ható információ ez és függetlenül attól, hogy egészen pontosan így hangzott el vagy másképp, azért ez itt egy gondolati egységben a Fidesz és Orbán Viktor politikájának tömör definíciója.

A kötcsei beszéd utóélete egyébként is aggasztóan szürreális, már amennyiben  a Migráns 1 híradója a nihilista európai elitről szóló miniszterelnöki mantra után egyenesen háborús állapotokat vizionált és mustárgáz-mérgezésben elhunyt áldozatok fölött sopánkodott. Mustgázról lett volna szó, ha egyáltalán ez bármilyen módon összefügghetne Orbán élet-halál harcával.

Visszatérve: lehet azt mondani, hogy a Népszabadság valódi célja az elvileg önállóan gondolkodni képes népek megfélemlítése, összezavarása, de nem kellene ezt a felelősséget a sajtó nyakába varrni. Itt konkrétan arról van szó, amiről a fizikailag naponta torzuló, mentálisan aggasztóan leépülő küldetéstudatos rettegő politikája szól évek óta. Ezt a polgári monstrumot egyedül a terror tartja össze. Ennek a terrornak esnek áldozatul – félreértés ne essék – nem elsősorban azok a polgármesterek, akik jó ideje tapasztalják, hogy Orbán önkormányzatokat megfojtani, mindent központosítani vágyó politikája miként építi le a településeiket, hanem azok a polgárok, akik ezeken a településeken élnek.

Legyen nagyon világos: Orbán Viktor bosszúja egy érvénytelen népszavazás esetén nem a Fidesz önkormányzati emberei ellen irányul, hanem saját polgárai ellen. Mint ahogy eddig is. Orbán így politizál évek óta. Csak azokat veszi emberszámba, akik az ő szekerét tolják. Lásd Esztergom, Salgótarján, Szeged példája. Orbán minden lépését a félelemkeltés görcse irányítja. Azt üzeni, amit korábban is üzent egy teljesen más kontextusban. Sokan nem szeretnek visszaemlékezni erre, de a 2006-os önkormányzati választások után (amikor az őszödi beszédet követően az őszi voksoláson tarolt a Fidesz) Orbán Viktor arra biztatta pártja polgármestereit: nyugodtan adósítsák el településüket. Amikor Salgótarjánban az elhunyt polgármester helyére új polgármestert kellett választani, Kövér László a saját nemzeti lábán ment el megfenyegetni a helyieket: ha jót akarnak maguknak, a Fidesz jelöltjére kell voksolniuk.

Ezek után aligha meglepő, hogy Orbán Viktor most migránsokkal fenyegetőzik. Aki nem áll bele a totális agybajba, aki mérlegelni merészeli, hogy egy értelmetlen hülye kérdésre kell-e egyáltalán válaszolnia és mit, az magára vessen. És itt nem az a fő probléma, hogy végül lesz kényszerbetelepítés, mert nyilván nem lesz. Az a probléma, hogy ez így egyáltalán felmerülhet akár elméleti síkon, előválasztási kényszerítő ukáz gyanánt.

Ha az Alkotmányvédelmi Hivatal egy újságírót a magánéletével zsarolhat, figyelhet meg és kényszeríthet bármire, akkor ki az a hülye, aki azt hiszi, hogy Orbán nem így idomítja a sajátjait? Tudniillik zsarolással. A lebutított, primitív hatalmi harc ennyire egyszerű képlet szerint zajlik: ha nem tudjátok megoldani, hogy a népek tömött sorokban menjenek el a propagandával egybehangzóan szavazni, akkor megnézhetitek magatokat. Már csak azt kellene megérteni, hogy ennek alapján mi a jó büdös francot akar Orbán ezzel a népszavazással, ha az nem állítja meg Brüsszelt, ahogyan ő azt óbégatja hónapok óta?

Nyilvánvaló, bár sokan nem értik, ezért nem árt újra leírni: ez az ember senkinek semmit nem fog megüzenni, a kvótanépszavazásának nincs következménye, de ami a legfontosabb, hogy ezt az értelmetlen agybajt már nem csak mindenki más, hanem sajátjai ellen is felhasználja. Jegyezzük meg jól, hátha majd szükség lehet erre az információra: mindaz, amit Orbán Kötcsén világossá tett és az is, amit nem, annak egyetlen üzenete van. Ez az ember nem csupán Európának és Brüsszelnek üzent hadat, hanem a magyar embereknek is. Elsősorban nekik. Aki ezt nem érti, azon nem lehet segíteni. adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.