Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez az ország minden egyes lecserélt feleségen és szépreményű szeretőn súlyos pénzeket bukik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor mostanság Kötcsén jelentette ki és be, hogy mind meghalunk, de még mielőtt halomra döglenénk, azelőtt élet-halál harc következik. És ha nem is, akkor is. Ez most az egyetlen sláger. Mivel rengeteg időnk van/lesz elemezni az elhangzott háborús beszéd apraját és nagyját, beszéljünk egy kicsit a politikai paletta aktuálisan legnagyobb, 61 éves Don Juan-jának viselt dolgairól.

Nem, nem Matolcsy György magánéletében, ágyában és párnái közt kívánok vájkálni. Nem érdekel, mert alapvetően magánügynek tartom, hogy elveszítette hites férj-jellegét, és egy közel 30 évvel fiatalabb nő miatt hagyja ott végérvényesen az asszonyt. Az pedig nem tegnap óta világos, hogy milyen ez a képmutató, erkölcstelen bagázs, az egész rothadó Európa számára példamutató, keresztény családi életével. Pontosan ilyen.

Ami szóra érdemes ebből a szerelmi afférból, már ha valóban az, hogy a Népszabadság Matolcsyék zátonyra futott házasságának említése nélkül – MNB-s pletykákról meggyőződni akarván – érdeklődött Vajda Zita MNB-munkatársról és a jegybank kvázi elszólta magát, midőn egyebek mellett azt állította: „Matolcsy György magánélete, a Matolcsy-házaspár válása magánügy.” Hogy mi köze ehhez Vajda Zitának? Már nem csak sima spekuláció: ő az a 32 éves nő, akiért Gyuri bácsi szíve hevesen dobog mostanság, bár valószínűleg a románc nem tegnap kezdődött.

A lényeg: Zitácska a Magyar Nemzeti Bankban nemzetközi szakmai titkárként dolgozott 2016. május 2-ig. Munkabére bruttó 1 730 000 Ft., nettó 1 150 450 Ft. volt. Párhuzamosan az egyik Pallas Athéné alapítvány (PADI) kuratóriumába is bekerült, illetve egy alapítványi cég, a Vízház Zrt. igazgatóságának is tagja lett, nem utolsó sorban Tolcsy bácsi külföldi útjait szervezte és gyakran utazott együtt szeretőjével a jegybank elnökével. Nem lehet véletlen, hogy korábban a Nemzetgazdasági Minisztériumban is Gyuri bácsi mellett ténykedett és hasonlóan hasznos munkát végzett. A merő nem véletlenek sorában fontos állomás, hogy Matolcsy 2013 március 4-én lett MNB-elnök, Vajda Zita március 6-ától pedig már az MNB-alkalmazottja volt.

Mindketten rajonganak a keleti vallásokért és a keleti kultúráért. Zitánk – aki egyébként a havi 1,1 millióért felsővezetői nemzetközi tárgyalásokat, nemzetközi utazásokat készített elő, részt is vett e tárgyalások egy részén, valamint a nemzetközi szakirodalomban új írásokat, könyveket kutatott fel és mutatott be a jegybanki vezetők részére – ashtanga jógát oktat egyebek mellett jegybanki alkalmazottaknak is heti kétszer. 2012-ben fél évet Indiában töltött, amiről blogot is írt, amit a róla és szerelmetes főnökéről szóló hírek megjelenése után átállított nem nyilvánosra, miként a Facebook-oldalát is törölte. (Szerencsére a Google nem felejt, úgyhogy akit érdekel ITT megtalálja az indiai kalandokról szóló élménybeszámolót.)

Ez persze nem a teljes történet: mint kiderült, Vajda Zitának is megvan a maga kis népes családja. Egyetlen kedves édesanyja, Vajda Péterné valamennyi Pallas-alapítvánnyal szerződésben állt (részleteket ITT lehet olvasni), miközben a testvére, Vajda Kitti két trafikcégben is érdekelt volt.

Az az igazság, hogy az sem lenne ennél megnyugtatóbb, ha Matolcsy Gyuri esetleg Polt Péter feleségét szereti el, vagy Schmidt Máriával kuszálódik össze szerelmileg. A legnagyobb probléma mégiscsak az, hogy ennek a titkosított, jellegét elvesztett milliárdokkal szórakozó harácsolóbajnoknak sem a válása, sem a szerelembe esése nem lehet magánügy ebben a fenékig tejfel kereszténydemokráciában.

Ez, amit látunk, csupán egyetlen szerető és családja közpénzekkel nyakig összefonódásának, abban bokáig-térdig dagonyázásának iskolapéldája. És ha egyetlen szeretőnek ennyi jár, akkor valakinak van fogalma arról, mennyi jár az összes unokatestvérnek, sógornak, nagymamának, keresztapának? Ez az ország minden egyes lecserélt feleségen, megunt bútordarabon milliárdokat bukik, hiszen a vénülő, kapuzárási pánikban szenvedő fideszes uraságok rendszerint és kivétel nélkül az adófizetők pénzéből ilyen nagyvonalúak.

Senki nem foglalkozna Tolcsy bácsi fellángolt férfiasságával, ha nem lenne ennyire nyilvánvaló az erkölcstelenség. Matolcsy, a nála közel 30 évvel fiatalabb szeretőjének úgy adott osztályvezetői fizetést az MNB-ben, hogy osztálya sem volt neki. Egy titkárnak/titkárnőnek 1,7 millió? Egy jógaoktatónak? És annak mégis mi köze a monetáris politikához? Ja, ahhoz semmi, Matolcsy bácsi piros pöttyös seggéhez van egyedül köze. Értem. Mert különben megmagyarázhatatlan lenne, mit keres ez a szépreményű hölgy egy elzabrált közpénzből működő MNB-alapítvány kuratóriumában. Ha a főnök nője, az rögtön más. És ha a főnökbe sikerült beleszeretni, akkor az egész család megnyugodhat rendszerint. Mint most is.

Persze az sem közömbös egyáltalán, hogy Zitánk egy háziorvos, egy egyetemi tanár, vagy egy tetszőleges diplomás szakember hány havi fizetését kereste meg egyetlen hónap alatt csak azért, mert Matolcsy öregecskedő feleségét lecserélte. És nem azért, mert szerte a piacon ő volt a legalkalmasabb a feladat ellátására, hanem mert. Tanulság? Legalja állapotokat és morális fertőt jelez, hogy a főmaffiózók, a gátlástalanul harácsoló istenkirályok 4-5-6 ember egyhavi fizetését költik nőkre, juttatják őket nem egészen megmagyarázható módon előnyökhöz a köz pénzéből, és közben nem rezdül a pofájuk sem. Lázár János titkolt, európai luxusszállodás kalandjait már nem is említem.

Szóval csűrhetjük és csavarhatjuk akárhogy: a fideszes nagykutyák szeretői is közpénzből állnak a saját lábukon és fel sem merül bennük, hogy morálisan megkérdőjelezhető jövedelmet fogadnak el közben. A Ripost nevű förmedvény lap megpróbálta elejét venni az újabb botrányos, hányingerkeltő történetnek, amikor Matolcsyék – távolság miatt – kihűlt házasságának tulajdonította a válást. Az igazság az, hogy dehogy erről van szó. Ez a boldog házasságon kívüli kapcsolat valószínűleg sokkal korábbra datálódik, hiszen a kislány követte Gyuri bácsit mindenhova az NGM-től az MNB-ig.

Innentől már csak az érdekelne, hogy egyrészt miként illeszkedik ez az affér az úton-útfélen propagált keresztény-konzervatív értékrendbe? (Nem mintha azt érteném, hogy egy jógaoktatóból miként lesz nemzetközi szakmai titkár.) És az Orbán Viktor által megkérdőjelezhetetlennek kikiáltott családmodellhez vajon mi köze annak, hogy házasságban élünk és közben a lányunk lehetne típusú nőcskékkel ápoljuk a férfiasságunkat? És ha ez így van – mert miért is ne lehetne így, miután a szerelem vak -, miért döngetjük a mellünket és forgatjuk a szemünket, hogy bezzeg a rothadó Nyugat, és bezzeg mi, Európa megmaradt keresztény gyökerei?

És még az is érdekelne, hogy mennyire lehet kretén vagy gátlástalan szarházi az az ember, aki jegybankelnök létére nem csak a családját stafírungozza közpénzből, de a szeretője érdemeit is közpénzből honorálja? Vagy ez is az unortodox kézikönyv egyik fejezete, amit a hogyan élősködjünk mások nyomorúságán alfejezetben fektett le ez a kétlábon járó zseni? A jegybank elnökéről beszélünk, akinek elvileg felelős és feddhetetlen kellene legyen minden mozdulata, de aki még a szerelmi ügyleteit sem képes diszkréten, normálisan kezelni. A 265 milliárd titkosított közpénzen, az összevásárolt kastélyokon, műkincseken innen és túl, ez az ember bármihez hozzányúl, annak annyi. Nem elég, hogy a tudata azt sem képes átfogni hány helyről kap fizetést és miért, de van pofája a szeretőcskéjét is a saját cégénél túlfizetni, ahol viszont nem a saját pénze a tét, hanem egy országé. Ez az ember vagy ennyire hülye és dilettáns, vagy ennyire sunyi, aljas és már a látszatra sem ad. Más lehetőség nincs.

És bár nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a szerelem akkor is szárba szökkent volna, ha Tolcsy bácsi éjjeliőr az MNB-ben, de a lényeg mégiscsak az, hogy ez a polgári csürhe a legelemibb, legevidensebb erkölcsi-etikai normák, írott és íratlan szabályok betartására is képtelen. Hogy házon belül nem dugunk, hogy nem adunk meg nem érdemelt fizetést a nőnknek, hogy legalább megpróbálunk úgy tenni, mintha minimális jelentősége lenne a szakmai kvalitásoknak és nem a kontraszelekció, a mindenbe beleszarás irányítaná minden lépésünket.  Matolcsy, a maga havi 5 milliós jövedelmével, a korlátlanul felhasználható közpénzmilliárdjaival, a legmagasabb szinten bevédett (pöttyös) seggével simán megtehette volna, hogy elegánsan intézze a szerelmi ügyeit és akárhova beültesse a Zitáját, csak ne a saját szárnyai alá. Nem változtatott volna a lényegen, de úgy tűnt volna, hogy nem törekszik arra, hogy feltétlenül a szánkba hugyozzon, megelégszik azzal, hogy a nappalink közepébe.

De nem, ezek az emberek még azt sem értik, mi a baj ezekkel a dolgokkal, ezzel a bomlásszagú erkölcsi mélyrepüléssel. Sajnos a híveik sem értik. És talán ez a legsúlyosabb.

adomany