Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mitől fosik, mit titkol és miért hazudott a nyitott könyvről Orbán Viktor?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csütörtökön közönséges szeptemberi nap volt Magyarországon. Amikor kiderült, hogy nemcsak Gyurcsányt fogadják gyanakvással és kapával  a felcsúti királyságban. Hanem.

Hadházy Ákos, az LMP nyáron megválasztott társelnöke – és hétfőtől parlamenti képviselője – próbálkozott meg a német RTL stábját körbekísérni Felcsúton, és megmutatni, milyen csodálatos létesítmények borítják a miniszterek elnökének divatszülőfaluját. Vagy mi az. Az üresen zötykölődő felcsúti játékvasutat és az Orbán kecójára vetülő Pancho Aréna árnyékát például.

Hadházy Ákos szerint a magyarázat:

Persze foglaltak már le drónokat is rendőri ügybuzgóság eredményeként Felcsúton, de ezúttal jó esély van arra, hogy az egyélőisten paranoiájának köszönhetően ezzel az igazoltatásos-motozásos megmagyarázhatatlan baromsággal kerüljünk be a világsajtóba. Ugyanis ez pontosan az, aminek látszik: 2016-ban egy közönséges rendőr német tévések zsebében kotorászik azért, mert felvételeket készít azon az alig 2000 fős településen, amelyet a magyar és európai polgárok az adójuk jelentős részével támogatnak. Anélkül, hogy megkérdezték volna róla őket: szeretnék-e vállvetve valóra váltani (hehh, de szépen alliterál) a személyiségzavaros, gyerekszoba híján eszelősen frusztrálttá és gátlástalanná fejlődött Viktorka lázálmait.

A felelőtlen korrupcióból szárba szökkent felcsúti nevezetességek tövében, különös tekintettel a semmiből semmibe zötykölődő játékvonatra, közterületen nem szabad felvételeket készíteni, mert tömeges bevándorlásból adódó válság- és vészhelyzetet hirdettek az egész országra, ami természetesen fokozott közúti ellenőrzéssel jár. Igaz, hogy a tömeges bevándorlásnak ugyan se híre, se hamva, de az arra egyébként a madár se jár jellegű Felcsúton nem lehet csak úgy, szőke német tévésnek álcázva megtéveszteni a a rend őreit.

De fordítsuk komolyra: mióta tilos a fotózás, filmezés közterületen? És ha esetleg tarajos gőtére vadásznék Felcsút határában, azért lelőnek? Milyen titkot őriz ez a hajdani és jelenlegi porfészek, amit nem lehet megörökíteni? A deklaráltan nyitott könyv életű Orbán Viktor valójában mitől fosik, mit titkol és miért hazudott a nyitott könyvről? Mikortól kell külön útlevél és vízum ahhoz, hogy betegyük a lábunkat a faluba? Mióta magántulajdon a kisvasút és a stadion, amiről nem lehet felvételeket készíteni? És ha esetleg mégis lehet felvételeket készíteni, milyen alapon kotorászik egy közönséges járőr egy kamerázó újságíró zsebében? Ha ez a település zabálja fel a magyar GDP nem elhanyagolható részét, akkor miért nincs joga ott bárkinek bámészkodni, filmezni, érdeklődést tanusítani?

Ahelyett, hogy készült volna egy önmagán túl nem mutató riportocska arról, hogy egy kelet-európai bomlott elme milyen Disneyland-et épített maga köré, készült valószínűleg egy ennél is súlyosabb, országimázsfilm: ami normális, demokratikus országokban bevett gyakorlatt (tudniillik, hogy tévéstáb akkor forgat közterületen, amikor akar), az legalább egy rendőrségi motozást jelent egy kelet-európai nyomorult kisállamban.

Majdnem mindegy, hogy mi volt ennek az akciónak a kiváltó oka. Ha öntudatos felcsúti polgárok feljelentése áll a háttérben, azért hányinger a történet. Ha egy saját hatáskörben eljáró rendőr túlbuzgósága a magyarázat, akkor azért, ha meg egyértelműen felsőbb utasítás indokolta ezt a fellépést, akkor nyilván azért durva a helyzet. A házmesterek országában és a konszolidálódó diktatúrában mindenkinek megvan a helye, tevőleges részvételével mindenki a fennálló hatalom fogaskerekévé válik. Ez az igazán borzasztó.

Amellett, hogy Felcsút egyébként is ideáltipikus példája annak, hogy sérült lelkű, veszélyes, korrupt és autoriter politikusok miként pazarolják két kézzel az adófizetői pénzt baromságokra, hatványozottan ijesztő, hogy ehhez asszisztál egy szélesedő végrehajtói kör (rendőrtől az egyetemi tanárig), amely kiszolgálja ezt az ámokfutást. A törvényes rend állítólagos őrei egy kontrollját vesztett államvezetés óhaja szerint semmibe veszik a törvényeket. Már parancsba sem kell nekik adni, hogy magasról szarják le a jogszabályokat, önként és dalolva vegzálnak bárkit, aki Felcsúton körülnézni merészel.

A rendőrség szolgál és véd. Nem gondolkodik, cselekszik, végrehajt. És ezzel a ténykedéssel azzá válik, amivé az olajszőkített Pintér szánta: az állampárt vasöklévé. A rendszer így működik rendeltetésszerűen. A demokráciát a diktatúrával összekötő tengelyen Magyarországon naponta löknek egyet.

És ugyan egy eltévedt osztrák nyugdíjas nem járt véletlenül Felcsúton csütörtökön, Magyarországról mégiscsak összeáll szép lassan a kép. Az Orbán Viktor-féle Fidesz uralma alatt ez az ország egy uniós pénzből stadionosított, kisvasútasított mocskos, ázsiai autokráciává süllyedt. Ahol az egyetlen vezető közpénzből vásárolt, magántulajdonnak tekintett játékszereit nem lehet csak úgy akármikor, akárkinek lefilmezni. Ez a mélyen antidemokratikus, fojtgató rendszer, ami csak úgy nem fog egyik napról a másikra összeomlani, kénytelen a megfélemlítés, az erőszak eszközeit egyre nagyobb lendülettel bevetni.

Itt már minden nyíltan történik. Mindenki tudja, és sokan fejet hajtanak előtte, két vállukon tartják a zsarnokot. Az ellenőrizhetetlen, korlátlan hatalommal rendelkező, leválthatatlanságra gyúró Orbán által épített diktatúra szépen és pontosan lemérhető ezen a gyalázatos történeten. Az ember, akinek élete egy nyitott könyv, külföldi újságírókat vegzáltat a szülőfalujában. A közpénzből épített, magántulajdonnak tekintett játékszerei árnyékában. Undorító, szánalmas, felháborító. adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.