Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Most értettem meg igazán, hogy miért kell elmenni Magyarországról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most értettem meg igazán, hogy miért kell elmenni Magyarországról, ahogy tette ezt sokszázezer honfitársunk. Azon túl persze, hogy valaki biztonságos jelent és jövőt akar magának és családjának, normális módon akar élni és nem veszi zokon, ha a munkáltatója megbecsüli anyagilag is. Azon is túl, hogy nem kell végignéznie, ahogy szétlopják az országot a napról napra gazdagodó Mészárosok, Vajnák és hasonló ezermesterek, valamint az ismerősei nem néznek körül rémülten, ha kritizálni meri a kormányt.

Amiből ők ott – bárhol, Magyarország határain kívül – megdöbbennek, az nálunk napi valóság. Most az a döbbenet tárgya, hogy Orbán Viktor hadvezér levelet írt nekik, amelyben a népszavazáson való részvételre buzdítja őket. A külföldön élő magyarok egyrészt megdöbbentek a levél apokaliptikus hangvételén, másrészt azon, hogy sokan nem jelentették be Magyarországon a külföldi címüket, mégis megkapták a mindmeghalunk levélkét.

Na, például ezért kell külföldre költözni, hogy ilyesmin meg lehessen lepődni. Mi, akik itt szívunk a lánglelkű apostol és önjelölt Napóleon uralma alatt, már fel sem kapjuk a fejünket, bármekkora eszelős baromságot látunk is. Minket ilyesmivel óránként többször bombáznak. A PestiSrácok néven futó izét időnként meg sem lehet nyitni, mert egy beúszó marhanagy migráncsozós reklám kitakarja az alatta lévő migráncsozós reklámot. Tolják az arcunkba a televízióban, nyomják a képünkbe az utcán.

Éppen most mentem egy komolyabb kört az országban, egyik migráncsos óriásplakát összeér a másikkal. Nem akarok hencegni, de például nekem is jött egy bilikék – és iszonyúan büdös, tényszerűen – füzetke a vezértől. Több oldalon keresztül igyekeznek meggyőzni arról, hogy rajtam áll Európa jövője és ha nem megyek el szavazni, akkor jönnek ezek – vagy azok – és mindenkit megerőszakolnak. Még engem is.

Habony nagyon be lehetett állva egyébként, amikor alkotta a művet, mert a címlapon ez van, öklömnyi betűkkel:

ÜZENJÜK BRÜSSZELNEK, HOGY ŐK IS MEGÉRTSÉK! OKTÓBER 2.

Namost. Ha nem üzenjük Brüsszelnek, hogy október 2, akkor mi történik? Nem fogják tudni? Nekik kimaradt a naptárukból október 2? Október 1 után mindjárt harmadika jön? Vagy egyenesen negyedike? Náluk egy nappal előbb lesz karácsony? Előbb ér véget az év? Csak Brüsszelben, vagy egész Belgiumban?

Amúgy Brüsszel miért többes szám? Mert az egy város konkrétan, vagy én maradtam le valamiről?

Egyébként nem akarok hencegni, de az én bilikék (és tényszerűen büdös) füzetkémben például vannak vörös mezőben hófehér keresztek is! Meg a halottak száma és a sérülteké. Valamint vannak benne Orbán Viktor tekintetes urat fényező idézetek és akinek ez sem elég, azt megpróbálják a zsebénél megfogni.migr

Fél oldalnyi ábra bűzlik itt előttem és arra próbál rávilágítani, hogy ameddig egy magyar ember Brüsszeltől mindösszesen 1 millió forint támogatást kap, addig Brüsszel – sokszor el kell mondani, hogy Mészáros Lőrinc is értse – egy be nem fogadott menekült után 78 millió forintot akar bevasalni a keményen nagyonhülye magyar kisemberen.migr1

Egyrészt hol a rám jutó egymillió forint? Mert abból én nem láttam egy vasat sem, de nem látom az egészségügyben, az oktatásban, nincs beépítve a kátyúkba, nincs több munkahely, nem magasabbak a bérek, mert iparunk sincs. De szerencsére megint jön egy összeszerelőüzem és szintén szerencsére Mészáros Lölö, Orbán kedves papája, Andrew Vajna és társaik megkeresik az egymilliót. Naponta. Vagy óránként.

Másrészt hol az aláírt uniós határozat, amiben én is ellenőrizhetem ezt a 78 milliós bírságot? Elárulom: sehol. Soha, senki nem hozott ilyen döntést. Egyszer merült fel javaslatként, azóta ezen sopánkodik Orbán. És hazudik bele az az arcunkba, bár ez nem lehet újdonság senkinek.

Tehát üzenem a külföldi magyaroknak: nyugi, ti még olcsón megúsztátok az egy nyamvadt levéllel. Lehet, hogy az nem is büdös és nem is bilikék. Hogy hülyeségeket beszél a vezér? Ez a szokása neki. Hogy hazudik? Szintén. Hogy tudja a lakcímeteket valaki, akinek meg sem adtátok? Hát, csillagvirágjaim, ezt hívják burkolt fenyegetésnek. Bájos kis üzenet, hogy tudjuk ám, hol vagytok.

Csináljátok azt, amit mi, itthon. Szarjátok le nagy ívben az egészet. Az a tuti módszer.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.