Ne tévessze meg a korrupció bajnokait, hogy dühös emberek még nem borították lángba Felcsútot

Fotó forrása: Propeller Fotó forrása: Propeller

Előzmény, amiről ITT írtunk tegnap: egy független képviselő írásban kérdezett az egyélőistentől. Mégpedig írásban volt pofája neki megérdeklődni: „Milyen kapcsolatban áll Ön Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival?” A válaszadás határideje lejárt, ez jobb helyeken törvénysértésnek minősül. Szar helyeken a pénteki határidőt követő hétfőn az éppen ügyeletes végrehajtó nagy nehezen méltóztat válaszolni. Rögtön azután, hogy adminisztrációs hibával takarózva indokolja: Orbán Viktor magasról leszarja a jogszabályokat, ezek legfeljebb apró és önkéntelen hibák.

vagyon

Ez a Dömötör Csaba nevet viselő propaganda-államtitkár műve: a 26 éve egyetlen percet a piacon nem dolgozó, a mai napon Szerbiából a kötelező mindmeghalunk, jönnek a migránsok dumával riogató miniszterelnök aktuális szószólója és ügyintézője nyelvhelyességi kifogásokkal élve sunnyogja el az érdemi választ. Ma, Viktor és Lőrinc névnapján tök véletlenül. Hogy a jóisten éltesse őket sokáig! Vagy valami.

Dömötör fontos és hozzáértő nyelvésznek a törvényes határidő sem volt elegendő, hogy ezt a pofátlan, kopott sablont előkapja valamelyik fiók mélyéről. Hogy ezek régebbi válaszokba kapaszkodnak és azokat kicsit átírva újra meg újra beletolják az alattvalók pofájába ugyanazt a semmitmondó sallangot, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a fenti szövegben kiemelt rész: Dömötör szar poénnak is híg és súlytalan válaszában kétszer jelenik meg ugyanaz a gondolat: a vagyonnyilatkozati eljárás Európában párját ritkító szigorúsága. Hiába, egy közepesen szar fércmunka sem erőssége ennek a nyolcadrangú bohócnak.

Ebben a helyzetben pedig az a legdurvább, hogy most majd tőlem fogják kérdezni, hogy mégis mire vártam, a kérdést feltevő képviselő mire számított és úgy egyáltalán mire várt bármelyik közönséges állampolgár, akit ezzel a válasszal a miniszterelnök úr méltóztatott a mai nap tiszteletére szájba hugyozni. Szeretném javasolni itt és most, hogy ne tegyünk már úgy, mintha az volna a természetes, hogy nem válaszolnak és még ki is oktatnak.

Dömötör Csaba okleveles seggnyaló válaszán keresztül nem a kíváncsi képviselőnek mondták meg jól a magukét, hanem mindenki másnak is, akit jogosan érdekelhet, hogy mégis hogyan lehetséges, hogy ez a kétlábon járó Pénztároslőrinc nevű sikertörténet a mangalicaszereléstől az építőiparig, a vendéglátóipartól a mezőgazdaságig, az ingatlanharácsolástól a vasúti sínek felújításáig mindenhol ott van és amerre jár, milliárdok tűnnek el a feneketlen zsebeiben.

Orbán Viktor, aki 26 éve egyetlen percet nem töltött el érdemi munkával a piacon, aki tehát lassan három évtizede családostól a közpénzes vályú közelében röfög, még arra is gyáva, hogy a saját nevét írja egy ilyen gyalázatos szemfényvesztő, nyelvtannáciskodó dörgedelem alá. Csak éppen a becsszó hiányzik a végéről, hogy örüljön a kretén alattvaló.

Az a helyzet, hogy – bár ennek az ellenkezőjéről Dömötör Csabától Orbánig testületileg meg vannak győződve az urak, hölgyek – nem minden alattvaló hülye. A nem hülye, alattvalónak nézett magyar, aki pontosan tisztában van vele, hogy Orbán az ő alkalmazottja és nem fordítva, azt is világosan látja, hogy Mészáros Lőrinc pedig nem egy közönséges gázszerelő, akinél rátermettebb üzletembert Árpád óta nem termett a magyar ugar. Nem életszerű, nem egészséges, nem tisztességes, hogy minden második közbeszerzést Mészárosra írnak ki, és senki más nem nyerhet, az ő ajánlatai visszautasíthatatlanok, akkor is ha tegnapelőtt alapította a céget, amivel holnapután milliárdokat kaszál. Következésképpen a szerencse és a jóisten misztikumán túl itt a földhözragadt magyarázat mindenre Orbán Viktor.

Ennek a nagyon ostoba Dömötörnek üzenném, hogy a kérdésbe egyetlen darab nyelvtani hiba nem szorult, ellenben a válasz rengeteg kívánnivalót hagy maga után. Orbán Viktor fabatkát nem érő vagyonnyilatkozata senkit nem érdekel, mindenki tudja, hogy ez az intézmény teljesen felesleges, ellenben minden más érdekes, ami abból a közönséges fecniből kimaradt.

Nem tudom, Dömötör Csaba, aki alattvalóként, hülyének nézett beosztottként védi a mundér becsületét és papagájként ismételgeti Orbán korábban már elhasznált szavait, honnan veszi a bátorságot arra, hogy leugassa a kérdezőt (az ön pártjának peres vitái nem tartoznak ránk), de többször nem ismétlem meg még az ő kedvéért sem: abból a nyitott könyvből nem csupán bekezdések, lapok, de komplett fejezetek hiányoznak.

A felsőfokú cinizmus és az átlátszó, ócska terelés dacára az elmúlt 6, – de mondjuk ki nyugodtan – 26 év legnagyobb magyar közéleti botránya az Orbán dinasztiához és Mészáros Lőrinchez kapcsolódik. Akkor is, ha a reneszánsz tapló ugyanúgy nincs egyetlen hivatalos kifizetési listán sem, mint a vitrint őrző, tajparaszt, agresszív munkanélküli. Ne tévessze meg a korrupció bajnokait, hogy dühös emberek még nem borították lángba Felcsútot. Nem lehet ezt büntetetlenül a végtelenségig csinálni. Orbán Viktornak sem lehet minden kínos, ciki, kényes, botrányos történetet megúszni, függöny mögé bújni, más elfoglaltságra hivatkozni, halaszthatatlan gyűlöletbeszédet mondani valahol máshol, amikor szembe kellene nézni a választókkal és alá kellene írni azt a választ. Hogy Mészáros Lőrinc egy született zseni, a véletlenek és a csillagok állása a magyarázat minden megnyert állami tenderre, amin magyar vállalkozások százainak esélyük nem volt sikerrel pályázni, mert azokat a téeszelnök téeszelnök haverjára írták.

Most még úgy tűnik, minden bokorban terem egy Dömötör Csaba, egy bármire kapható balfasz, aki a beszari, férfinak alig nevezhető Orbán Viktor szennyesét kimossa. Mert a szabadságharcos arra is gyáva, hogy a nevét odaírja a saját ügyeit firtató, hivatalos kérdés alá, mert úgy gondolja, ezzel mindent meg lehet úszni, azt lehet mondani majd ha eljön az idő, hogy ő ott sem volt.

Nos, ez a nyitott könyv egy nagy kalap fekália, Dömötör! Te is tudod, de falazol. Csak szólok, hogy ha majd borul a bili, az elsők között leszel, akiről leveszi a kezét a főnököd, akit beáldoznak, mint a legutolsó parasztot. Ne fárassz Orbán vagyonnyilatkozatával, se a magyar nyelv szabályaival! Tudjuk, hogy a főnököd nem áll kapcsolatban Mészáros vagyontárgyaival. Ezzel szemben mindazokkal nagyon is kapcsolatban áll, akiknél saját, harácsolt zsákmánya megőrzés, gyarapítás céljából el van helyezve. Tudjuk – még ha Polt Péter uralkodásának végéig ez soha nem lesz igazságszolgáltatásilag kimondva és pecséttel ellátva -, hogy minden a sajátlábak, apák, feleségek, vők és Mészárosok nevén van. Minden, ami miatt Orbán azzal érvelhet, hogy egy vagyontalan templom egere.

Ezt a csattanós választ is csak azért dokumentáljuk és tesszük oda a többi mellé, hogy amikor majd nem az egyik bűnöző válaszolja meg a másik bűnöző helyett a kérdéseket, amikor nem lesz majd 15 napos határidő, amit magasról le lehet szarni, amikor felelősségrevonás lesz és nem békés kérdezősködés, akkor pontszerűen tudjunk idézni. Dömötör! Te addig ismerkedj a magyar nyelv szabályaival, hogy ne rontsd még jobban a helyzetedet!

adomány