Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz szerint soha nem lehet elég hülyének nézni a magyarokat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap – miközben megpróbáltam A pontból B pontba eljutni, tetszőleges rádiócsatornákon tolták a fejembe a közszolgálati média által ügyesen összeszerelt hírblokkokat. A nap híre volt e tekintetben, mert töbször is hallani voltam kénytelen, hogy mivel 2014-ben a határon túlról szavazó magyarok egynegyede hatalmas buzgalmában helytelenül töltötte ki a helyes választ és érvénytelenül szavazott a Fideszre,  Népszavazási Ilonka néni, a Nemzeti Választási Iroda kopasz verőemberekre immunis elnöke levélcsomagot postázott a külhoni magyarok számára.

Amelyben tájékoztató rajzocskával igyekszik elmagyarázni a gyogyósóknak a mit hogyan-t, amit könnyített tájékoztatónak nevezett el ő és ragasztócsíkot is mellékelt a boríték helyes és érvényes lezárásához.

Levelszavazas_menete

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy – bár állítólag azt nem írták bele a csomagba, hogy egészen pontosan hova kell behúzni azt az ikszet, és hogy a boríték lezárása után mit kell tenni vele -, ezt a cikket nem elsősorban az abbéli felháborodás íratja, hogy az állampárt óvodás módon kommunikál az óvodásnak nézett, 265 ezer kettős magyarral. Hanem.

Ha jól tévedek, akkor minden olyan európai országban, ahol létezik a levélben történő voksolás intézménye, valószínűleg hasonlóképpen szájbarágják a miheztartást a soha nem lehet eléggé hülyének nézni állampolgár számára, hogy még véletlenül se próbálja a nagy borítékot beleerőszakolni a kicsibe. Azt hiszem, a határon túliak kényszerszavaztatásának (szemben a kényszerbetelepítéssel, ami nem létezik, de szavazni kell róla) nem sok korrekt és tiszta eleme van, de ha már a baromság jellege ellenére létezik, akkor nagyjából ez az egyetlen aspektus, ami rendben van vele.

Viszont tekintve, hogy az állampárt és a seggéből kinőtt, elvileg független állami intézmények mindent alárendeltek az érvényes és eredményes népszavazásnak – ami nettó értelmetlenség és baromság -, szeretném újra felvetni (mert ezt sem lehet elégszer), hogy egyetlen dolgot még nem sikerült senkinek elmagyaráznia az állampárti buzgóság során. Sem nekem, sem azoknak, akikre rákényszerítik ezt a használati utasítással ellátott borítékot.

Egy nem Magyarországon élő, nem Magyarországon sínylődő ember milyen racionális megfontolás alapján szól bele abba, hogy Magyarország hány bevándorlót (egyet se!) fogadjon be egy előre sugallt válasz alapján? Miért érzi az egységnyi határon túli magyar (meg a többi 264 999), hogy a saját jól felfogott érdekében szavaz, amikor egy másik országban élők sorsáról dönt, amely döntésnek rá semmilyen hatása nem lesz? Egyáltalán: hogyan lehet megvezetni emberek százezreit azzal, hogy Magyarországnak van kényszerbefogadási kötelezettsége, amikor nincs neki? Olcsóbb lesz a kenyér meg a sör, vagy csökken a nacionalizmus ettől Romániában, Szlovákiában, Szerbiában, netán nekik kevesebb bevándorlóval kell együttélniük október 3-ától, attól, hogy Magyarországon érvényes lesz a jogkövetkezmények nélküli kamunépszavazás?

Tisztázzunk egy dolgot: a Fidesz totálisan idiótának és kiskorúnak nézi azokat a magyarokat, akiknek könnyített honosítással kapcsolatos háláját helyesen és érvényesen lezárt borítékok formájában kívánja leszüretelni. Nem csak őket persze, hanem a határon belüli magyarokat is. Ez viszont nem emiatt a hülyék számára készült rajzocska miatt van így (mondjuk, aki egy ilyen feladványt rajz nélkül nem tud megugrani, annak talán nem feltétlenül volna indokolt ragaszkodnia a véleménynyilvánításhoz), hanem mert anélkül erőlteti rájuk ezt a szavazást, hogy elmagyarázta volna, ennek mi az alapja egészen pontosan. És azért főleg, mert saját gazembersége beteljesítéséhez használja eszközként őket. Amely eszközök ilyen módon szolgálnak ki egy elmebeteg, küldetéstudatos, megosztó, árokásó politikai elitet.

Sokszor felmerült a kérdés: miként lehet ennyire megvezetni a kettős állampolgárokat? Azt gondolom, a válasz egyszerű: a határon túli magyarok zöme érzelmi, azaz nagyon is irracionális megfontolások alapján támogatja a Fideszt. Ehhez kellett persze egy 2004-es népszavazás – kár lenne tagadni -, amely egyfajta kollektív traumaként épült be a köztudatukba. Máig sokan úgy érzik, akkor elárulták őket (konkrétan a patás ördög) és a magyar politikai élethez való viszonyulásukat pillanatnyilag is ez a sértettség határozza meg, semmiképpen nem a ráció, a tájékozottság.

A határon túli magyarok nagy részének nincs képe arról, hogy mi történik Magyarországon, az egy élőisten Orbán Viktort pedig ugyanúgy bálványként imádja, mint hőskorában. Nem tudja, és talán nem is érdekli, hogy mára legfeljebb a korrupció szobrát lehetne megmintázni róla. A határon túli magyarok felvilágosításáért nagyon kevesen nagyon keveset tettek az elmúlt években, a közmédiából való tájékozódásuk pedig tovább mélyíti  a tudatlanságukat, kiszolgáltatottságukat, felhasználhatóságukat. Nem értik, hogy a kettős állampolgárságot nem ajándékba, avagy szimbolikus jóvátételként kapták, hanem azért, mert cserében lojalitást és hálát várnak tőlük, hogy amikor az egy élőisten harcra szólít, akkor cselekedni kell. Az alultájékozottság miatt van, hogy most sem érdekli sokukat, hogy létezik-e egyáltalán a kötelező kvóta, vagy sem, hogy valójában azt kérik tőlük, hogy baromságra szavazzanak, hogy végső soron csupán gyalázatos politikai haszonszerzésre használják őket a szavazataikkal együtt.

Nem megnyugtató, de erről van szó. Meg arról, hogy a tévhitek velük élnek. Nem ők az egyedüliek, ők csak hozzáadódnak ahhoz a másfél millió szektataghoz, aki ugyanúgy nem ért semmit az őt körülvevő világ dolgaiból. A Fidesznek köszönhetően, azok a külhoniak, akik élnek szavazati jogukkal (és a rajzocskáknak hála sikerül is érvényes szavazatot leadniuk) nem a balliberális, nemzetáruló, idegenszívű kommunisták ellen szavaznak, hanem a Magyarországon élő nemzettársaik ellen. Nem tudnak róla, de érzelmileg felfokozott állapotukban egy olyan végletesen korrupt kormánypártot segítenek hatalomban maradni, amelyhez képest Gyurcsány Elkúrtuk Ferenc és zenekara ártatlan ministránsfiúk gyülekezetének tűnik.

Attól, hogy a határon túliak kire szavaznak, nyilván csak az a nagyobb baj, hogy egyáltalán szavazhatnak. Olyan kérdésben, amihez semmi közük. Miközben persze sajnálatos, de nagyon is érthető módon kriminalizálják egymást a határ különböző oldalain élő magyarok, a lényeget nem kellene elfelejteni: a fő bűnösök ebben a politikai szekértáborok, amelyek aktuális politikai érdekeiknek megfelelően manipulálták/manipulálják őket.

A legnagyobb bűnös mindebben az Orbán-féle, magát nemzetegyesítőnek nevező maffiaszervezet, amely minden megmozdulásával bizonyítja: soha nem lehet eléggé hülyének nézni a magyarokat és soha senki nem is nézte annyira hülyének a határon túli (és inneni) magyarokat, mint a Fidesz. Saját polgárai kiskorúsítása, félretájékoztatása és agymosása történelmi bűnnek fog számítani, amikor eljön az ideje. Amikor Orbán Viktor nem élő tananyag lesz a történelem tankönyvekben, hanem elrettentő példa a történetírás fekete lapjain. Addig viszont még sok kín és keserv várható. Határon innen és túl.

adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.