Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Még mindig nem késő visszavenni abból a nagy arcodból és alázatot tanusítani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
mti.bahrein2

Budapest, 2016. augusztus 30., kedd, 21:16 (OTS) – 2015. szeptember 17-e és 20-a között Barhreinben voltunk férjemmel magánúton. Az utazás költségeit magunk álltuk. Minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság. Orbán Ráhel

Ez itt, kérem, pontosan az, aminek látszik. Orbán Ráhel nem közszereplő MTI-n keresztül kiadott közleménye – ha lehet ezt egyáltalán annak nevezni -, amelyben helyreteszi a pórnépet és a gaz sajtót a barhreini bulika ügyében, amiről tegnap mi is megemlékeztünk.

Nem áll szándékomban a leírtakat megismételni, ám ez a közleménynek nevezett, végtelenül surmó, arrogáns és kioktató hangvételű beszólás a miniszterelnöki sarj tollából néhány gondolatot felvet az emberben. Eddig is sejtettük, de mostmár teljes bizonyosságként kezelhetjük: valaki megint éktelenül hazudik bele az arcunkba. Ráhel konkrétan az arab királyság elöljáróit, azaz a vendéglátóit hazugozta le. Akik úgy tudták, hogy a két ország közötti gazdasági kapcsolatokról tárgyalt Orbán Viktor felesége. Aki nem a felesége, hanem a lánya. Ráadásul a kérdés nem elsősorban az volt, hogy kinek a pénzén sikerült saját lábon megérkezni a Perzsa-öbölbe, mert azt tudjuk, hanem az, hogy magánúton hogyan lehet Magyarország nevében tárgyalni? És ha nem lehet, akkor miért nem fogjuk be a szánkat, Ráhel királykisasszony?

De még mielőtt erre rákanyarodnánk: szeretném megérdeklődni, az MTI-től és külön Orbán Ráheltől, hogy mióta közszereplő Orbán Ráhel? Mert én emlékszem, amikor kétpofára vinnyogott bizonyos privátfotók nyilvánosságra kerülése kapcsán és perrel fenyegetőzött. Meg arra is emlékszem, amikor a Tiborcz nevű senkiházi bűzös, korrupció-gyanús ügyleteivel foglalkozó közleményeket arra hivatkozva nem hozta le az MTI, hogy az illető nem közszereplő. Nem tudom, ilyenkor mivel vannak elfoglalva azok az ellenzéki pártok/politikusok, akiknek az MTI – a szerkesztői szabadságra és egyéb baromságokra hivatkozva – nem szokta lehozni a mondanivalójukat, de biztosan nem értek véget a szabadságolások, szóval nem téma.

rahel_tiborcz.png

Az a baj, hogy – bár időközben a hvg.hu szóra bírta a kép jobboldalán szürke öltönyben, rózsaszín nyakkendőben vigyorgó urat – a fenti fotográfiára nincsen magyarázat. Azért tegyük ide a fent jellemzett úr, a bahreini magyar tiszteletbeli konzuli ügynök magyarázkodását Ráhelék ügyében.

Garamvölgyi Balázs, aki ugyanarról a fotóról vigyorog, amelyről Orbán-Tiborcz is, azt állítja, hogy sajátlábék udvariassági látogatáson voltak az olajügyi hivatalnál, ahol véletlenül az energetikai miniszter is jelen volt, ellenben nem tudja, miről tárgyaltak sajátlábék a bahreiniekkel. Elképzelhető, hogy helyi látványosságokat is megnéztek, erről nincs információja. Ez egy magánút volt, további információkért pedig az érintettekhez kell fordulni – véli ez az ember, aki nem tudom, a helyén van-e még mindig, de ha igen, akkor annál is súlyosabb a helyzet, mint elsőre gondoltuk.

Az érintettekhez fordulást Havasi Bertalan miniszterelnöki titkárnő és testőr is elsütötte már tegnap, a fő érintett pedig elintézte a minden más hazugság című, eddig is jól bevált formulával (Szabadfordításban: mi közötök hozzá, alattvalók?) Ehhez képest ügynök elvtárs magyarázata egészen parádés: ő olyan körülmények között nem tudja, miről tárgyaltak Orbánék a bahreini olajosokkal, hogy közben ő is részt vett a tárgyaláson (gondolom, nem az idilli csoportkép  kedvéért lökték be az ajtón).

Tegye fel a kezét az, akit magánútján Bahreinben és/vagy a világ számos más pontján fogadott már az illető ország akármelyik minisztere és olajügyi hatósága! Vagy a gázügyi. Vagy a muskátliügyi.  Tegye fel a kezét az, akinek bejött már az, hogy egy háromnapos egzotikus nyaralás alkalmával, a célországba érkezve, az első útja a helyi ikszipszilonügyi miniszterhez vezetett a helyi konzul személye által megerősített magánút keretében. Teljesen életszerű, hogy szerény személyemtől kezdve mindenki más is így cselekszik, amikor külföldön jár: udvariasságilag becsörtet valamelyik minisztériumba és tol egy közös képet az ott jelenlévőkkel. Ahogy ezek itt. Váltottak egy raklapnyi dinárt, megszálltak egy 83 csillagos manámai hotelben, körbejárták a monarchiát és közben beugrottak lőni egy szelfit a miniszter úrral. Hát ki az a vadbarom, aki nem ezt csinálja egy családi nyaraláson?

Ráhelke drága! Próbáltalak megkedvelni az idők során, és igyekeztem lefejteni rólad a cinikus, apádnál is arrogánsabb, közpénzen élősködő, ostoba liba címkét, arra való hivatkozásul, hogy mégsem szabad valakit azért bántani, mert az az apja, aki. Nem az a baj veled, hogy még egy országnevet sem tudsz leírni helyesen (az MTI meg összefossa  magát tőled és ki sem javítja), hanem hogy ebben a páratlanul súlyos helyzetben megint neked áll feljebb.

Nem az volt az elsődleges kérdés, hogy ki fizette az utat – tudjuk, hogy azok fizették, akinek a lábára állva férjedurad sötétségbe borította az országot -, hanem hogy ki adott felhatalmazást arra, hogy Magyarországot képviseld ott, ahol. Magánemberként honnan ismered a bahreini energetikai minisztert? Mi a fészkes fenének kell egy magánutas kiránduláshoz egy fotón bambulni a helyi olajhatóság vezetőjével, egy miniszterrel és egy konzuli ügynökkel?

Te nagyon sötét, primitív miniszterelnöki sarj! Ha igazat írtál azzal a kis kacsóddal, és állítólag te vagy Orbán Viktor lánya, akkor egy ilyen helyzetben nem az van, hogy elintézed a minden más hazugság dumával a titokban tartott, de sajnos nyilvánosságra került utazás körülményeit, hanem leszel kedves tájékoztatni a nyilvánosságot arról, hogy mit kerestél abban az épületben és miről csacsorásztál az urakkal. Akkor is kutya kötelességed ezt tenni, ha magánút volt, és apád éppen magasról tojik arra, hogy felvilágosítsa a népet, ellenben Bertalant irányítja hozzád. Mivel a bahreini állami hatóság erről az esetről hivatalos oldalán számolt be, a magyaroknak joguk van tudni, hogy mit látnak.

Lehet, hogy az elkényeztetett, babarózsaszín luxusba fulladt világodban ez értelmezhetetlen, de ez itt egy óriási diplomáciai botrány, konkrétan valószínűleg egy BTK-alapú esettanulmány körvonala, és bár ezt nem feltétlenül tanítják vendéglátósoknak, de a befolyással való üzérkedés gyanúját is felveti. (Az MTI egyébként személyiségi jogokra hivatkozva tagadta meg az Együtt Orbán Ráhel bahreini útjával kapcsolatos közleményének kiadását, amelyben feljelentést tesznek az ügyben. No comment.)

Egy miniszterelnök semmilyen állami funkcióval nem bíró lánya semmilyen szinten nem tárgyalhat az ország nevében más országok közhivatalnokaival. Vagy ha igen, legfeljebb a tengerparton egy koktél mellett. De arról nem készül fotó és nem beszélnek róla az érintettek hivatalos látogatásként.

Ha igazat beszélsz, akkor most a magyar külügynek kurva gyorsan le kellene hazugoznia a bahreini felet, akárcsak te tetted, el kellene határolódnia attól a hírtől, hiszen ez az egyetlen logikus lépés. A futsalos zseninek fel kellene szólítania az arabokat, hogy helyesbítsenek és írják azt, semmilyen gazdasági kapcsolatokról nem tárgyaltak az Orbán-dinasztiával, csak udvariaskodtak egy sort, mert ez így szokás. Ha ez nem történik meg, akkor a rózsaszín nyakkendős úrtól Viktor apádig mindenki sáros. Mert ez a tájékoztatás közel egy éve ott dekkol azon az oldalon, és senkinek nem tűnt fel, senki nem kérte ki magának, a rózsaszín nyakkendős pedig azt sem tudja, melyik világon van.

Ha ugyanis holnap bármelyik magyar állampolgár megjelenik Bahreinben és Garamvölgyi úr nem várja a repülőtéren, nem szervez neki (turista minőségében!) találkozót az energetikai miniszterrel, nem intéz szállodát ésatöbbi, akkor az azt jelenti, hogy megint beleokádtatok a magyarok arcába. Alapvetően nem most először, de ezzel a közleménnyel minden eddiginél súlyosabb módon. Itt ugyanis államközi kapcsolatokról van szó, cáfolni semmit nem tudtok, tehát ez azt jelenti, hogy mindenféle répa- és fatolvajok tárgyalhatnak Magyarország nevében és ez az uralkodó klán szerint rendben van.

Ráhelke! Nem ez az első eset, hogy csökött, szerény képességű agyad megakadályoz abban, hogy belásd: zsigeri visszatámadás és arcoskodás helyett jobb lenne csendben maradni. Ez a közlemény – hogy plasztikusan fogalmazzak – olaj a tűzre. Odatesszük a többi, sajátlábas ordenáré megszólalásod mellé. Igaz, hogy a magyar nép verhetetlen abban, hogy mindenbe beleszarik és semminek nem tulajdonít jelentőséget, de itt és most minden határon túlmentél. A mosakodásod áttetsző és szánalmas. Még mindig nem késő visszavenni abból a nagy pofádból és alázatot tanusítani. Lassan mondom, hátha megérted: apád nem lesz mindig miniszterelnök. Ezeket a nyilvánvaló disznóságokat te sem úszod meg, pedig lett volna választásod.

Frissítés: A Tiborcz-Orbán páros tavaly szeptemberi látogatásának nyilvánosságra kerülése után alig 24 órával, a bahreini olajügyi hatóság oldalán átírták a találkozóról tudósító szöveget. Egy évig nem zavart senkit. Ez így egyre kínosabb.adomany-1

adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.