Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hányják az epét bele az arcunkba és tolják a sötétség, bunkóság szekerét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mivel átmenetileg kicsit belefáradtam abba, hogy Ki mennyit lopott ma és miért már megint Mészáros Lőrinc?, ezért úgy gondoltam, hogy egy közepesen jelentéktelennek tűnő témával fárasztom a nagyérdeműt. Persze valamilyen úton-módon összeér a dolog Lölövel így is, úgy is.

Történt ugyanis, hogy a felcsúti Akadémia címén bejegyzett FourFourTwo (értelmszerűen felcsúti) hetilap – amely az azonos nevű tekintélyes angol futballap magyar kiadásának gondolja magát, és állítólag az is – online felületén a főszerkesztő által jegyzett publicisztikában buzizott egy lábszagút.

A híresen hírhedt, magát főszerkesztővé felszopó Bodnár Zalán a Mikor lesz újra a férfiaké a futball? című, tradicionálisan 7 mondatos opuszában azon kesergett, hogy micsoda szar manapság a foci. Nem, nem a felcsúti, NB 28-as aranycsapat játékát gyalázta a tekintélyes sportújságíró, hanem az európai futball jelenlegi állapotán picsogott és meg is fejtette a problémát.

A foci azért szar az Espanyol-tól a Liverpool-ig, mert a mai focisták lányosak, buzisak, nem tudnak focizni. Ráadásul a legfőbb okot a mezek színe jelenti, amelyek nem hagyományos sportmezek, hanem szponzorált mezek, és amelyek – érvel a szerző – totálisan kiölik a férfiasságot a focistákból.

A hétmondatos cikk elejétől végéig egy szakmaiatlan, lábszagú ámokfutás, íme, szemléltetésképpen:

  • …az Espanyol játékosai rózsaszín sportszárban játszottak, míg a hazaiaknál majdnem minden futballistának rózsaszín vagy piros cipője volt…
  • …a hagyományápolásra oly büszke Liverpool valami meghatározhatatlan színű – amit legfeljebb a nők tudnak szóval kifejezni -, talán leginkább libafoszöld-hányásnak nevezhető mezben játszott.
  • Ráneztem erre a Morenóra, a kis buzis csurijára, és azon gondolkodtam: ez most tényleg gyerekek példaképe kellene, hogy legyen? (Kezében a labda is a leggusztustalanabb színekben „pompázik”)
Alberto Moreno - Liverpool (Fotó: Reuters / Lee Smith)

Alberto Moreno – Liverpool (Fotó: Reuters / Lee Smith) – Zalán főszerkesztő liverpool_buzi felirattal töltötte fel a képet

  • Vajon meddig kell eltűrnie a futballnak, hogy a szponzorok a nők és a hülyegyerekek ízlését szolgálják ki a futball kellékeiben, mezekben, sportszárakban, labdákban? Vajon meddig kell eltűrni a hagyományok provokatív sárba tiprását, hogy alig van csapat, amely a saját klubszíneire emlékeztető dresszeket rendszeresít? Aki azt gondolja, hogy a borzalmas szakmai válságban lévő labdarúgást a plázacicákkal és a selyemfiúkkal való történelmi szövetségkötés rántja majd ki a bajból, óriásit téved.

Az ugyan nincs beleírva a szövegbe szó szerint, hogy ha valaki buzi, akkor értelemszerűen nem lehet jó focista, de tény, hogy rég olvastam ekkora veretes idiotizmust és gusztustalanságot a felcsúti, zsíros állami pénzeken hízlalt sportújságírás háza tájáról. Igaz, máshonnan se.

Erről a sportsajtó kurucinfójaként futó igénytelen fostalicskáról, amit Zalán barátunk tol rendületlenül (most nem szeretném külön bemutatni, ezen a linken elérhető a tökéletes kórképe) és külön erről a cikkről megint ugyanaz jut eszembe: ez a nemzeti, konzervatív, keresztény futballújságírás? Itt csak az ilyen tahóknak terem babér? Kötelező munkaköri leírás ezeknek, hogy még a labdarúgás ürügyén is buzizni kell? Ha már labdarúgásról egy árva szó nem esik a koncentrált mondanivalóban.

Nem sok hétmondatos, fociról szóló cikkel találkoztam – ebben itt konkrétan nem a magyar, hanem a hanyatló európai futballt gyalázza a felcsúti szakíró – amelybe ilyen primitív módon, nőket és férfiakat egyaránt degradáló, alapvetően homofób és hímsoviniszta szöveget sikerült volna belepréselni azért, hogy egy idióta alapvetésből idióta következtetésre jusson a frusztrált szerző.

Nem kell ide Bayer Zsolt, ezek az önreflexióra képtelen csicskák elvégzik a maguk kis mocskos munkáját mindenhol. Mert mindenhol van egy ilyen Bodnár Zalán, akinek az eső utáni szivárványról, vagy a színes kerítésről is a buzik jutnak eszébe. Akinek még a színek láttán is a nyomorult fixációi öntik el az agyát. Aki nem látja, hogy a fehér mez az fehér, a fekete meg fekete, ha a lábszárvédő történetesen malacrózsaszín. Akinek a nemzeti színeken kívül minden más buzis, mert minden más színt csak a nők (meg a hülyegyerekek) látnak, mert minden férfi idióta és színtévesztő.

Akkor már csak arra az egy kérdésre kellene válaszolnia ennek az őstehetségnek, hogy a férfias színekben játszó, nem buzi, de legalább mélymagyar felcsúti reménységek mi a büdös francért nem játszanak a buzi Barcelona, Liverpool, ésatöbbi színvonalán? Nem hogy a színvonalán, de még a közelében sem annak a színvonalnak. Aztán a focimeccs helyett a játékosok mezét, lábszárvédőjét, cipőjét, haját, pofáját vizslatni azt minek hívják, sportújságíró úr? És ha a felcsúti aranylábú csapatot talpig fehér-feketébe, vagy piros-fehér-zöldbe öltöztetjük, akkor megszégyenítik a Manchester United vagy a Chelsea csapatát? Tényleg a hányásszín teszi a mestert, te nagyon értelmes?

Tényleg ezt a bűzös fekáliában fetrengést hívják újságírásnak? Tényleg csak ilyen dilettáns szarháziak jutnak minden államilag bőkezűen támogatott szerkesztőségbe? Akik nyíltan, pofátlanul buziznak, amikor éppen nem migránsoznak, cigányoznak, zsidóznak, hogy a haza fényre derüljön.

Ez az alpári tűrhőség és homofób kirohanás csak azért téma (függetlenül attól, hogy a szerző látens meleg, avagy sem), mert Bodnár Zalánok tömegesen futkároznak ebben az országban. A tahó, undorító, penetráns sötétségükkel, a csillagos eget rugdosó egójukkal és önkritikára képtelen közléskényszerükkel. Igen, ezek miatt a gyűlölködő véleményformáló Bodnár Zalánok miatt van, hogy a nyakunkon taposó bűnbanda újabb négy éves uralkodásra készülhet. Mert az ilyen Bodnár Zalánok hányják az epét bele az arcunkba és tolják a sötétség, bunkóság szekerét és a fostalicskát. És küldetéstudatuk is van mellé.

adomány