Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Liberálisnak lenni olyan, mint leprásnak, prostituáltnak és vérbajosnak lenni. Egyszerre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó ideje gondolkodom már rajta, hogy vajon kinek a remek ötlete lehetett a liberális szó jelentésének eltorzítása, majd a torz jelentéssel való vagdalkozás minden irányba. Az ugye mindenkinek megvan, hogy aki nem áll ki teljes mellszélességgel Orbán Viktor mellett – függetlenül attól, hogy éppen merre áll a vezér homlokzati része – az egytől egyig liberális. Liberálisnak lenni olyan, mint leprásnak, prostituáltnak és vérbajosnak lenni. Egyszerre.

Az rendben van, hogy az egyébként sem túlságosan iskolázott híveknek halvány fogalmuk sincs róla, hogy a liberális eredetileg nem egy szitokszó és semmi rosszat nem jelent, pláne nem egy szégyenletes dolog. Azt azonban felételezi az ember, hogy egy írástudó, főleg sajtóban publikáló illető pontosan tisztában van azzal, mit művel, amikor a liberalizmust egyfajta szennyként tálalja.

Nyilván pontosan tudják, mit és miért csinálnak. Jól átgondolt, a kormánypropaganda célközönségének szintjére lebutított hadjárat folyik évek óta. Az, hogy napról napra gyomorforgatóbb módon történik, nem újdonság. Remekül lehet látni, hogy a kormányhoz hűséges ideológusok és gipszfaragó-vitrinőrök kidolgozták a rendszert, kijelölték azt a néhány kifejezést, amit minden alkalommal együtt kell említeni a bűnös liberális kifejezéssel, mert úgy lesz igazán hatásos az uszítás.

Ez a hadjárat igazából nem a liberálisok ellen indult, hanem minden egyes civil ember, civil csoport, közszereplő, újság, weboldal, politikus ellen, aki kritikával meri illetni az uralkodóosztályt (igen, nyugodtan nevezhetjük így Orbán Viktor érdekeltségi körét), vagy egyenesen a vezért, Európa megmentőjét.

A liberális azonos az ellenséggel. Fel kellett építeni egy keretrendszert, amelybe be kell terelni – még inkább erőszakkal belökni – minden olyan magyar polgárt, aki máshogy merészel gondolkodni, mint ahogyan azt a háromnegyed-diktatúra ura és az ő talpnyalói előírták/előírnák számára. Mert a haza nem lehet ellenzékben és miután az Orbán-kormány, még pontosabban Orbán Viktor kinevezte magát hazának, mindenki más nem ellenzék, hanem ellenség.

Ebben a kutyakomédiában dicstelen, de gazdagon honorált szerep jut a különféle közpénzekből finanszírozott propagandamédiának és minden egyes újságírónak, aki beszállt ebbe a becstelen munkába.

A módszer a következő: a liberális mindig nyafog, esetleg hisztizik. Ebből lehet tudni, hogy a liberális feltétlenül buzi (nem, véletlenül sem meleg, hanem kimondottan buzi, mert azt jobban lehet gyűlölni). A liberális ajvékol is, ebből pedig azt kell megértenie a célközönségnek, hogy minden liberális zsidó. A liberális ide akar telepíteni minden egyes muzulmán embert akkor is, ha azok nem akarnak jönni. Tehát migránssimogató és mint ilyen, hazaáruló is. A liberális mindezeken túlmenően gyűlöli az országot, annak minden egyes lakójával egyetemben, ráadásul úgy liberális, hogy közben kommunista és fasiszta is.

Mindezt azért írtam le most, mert láttam egy televíziós beszélgetést, amelyben független értelmiségiek értettek egyet abban, hogy bár a kormányoldal fúj, de az ellenoldal is fúj, mert szítja a gyűlöletet a baloldal és ők már meg sem mernek nyitni egy baloldali fórumot, mert. Igaz, a gyűlölködés nem old meg semmit és nem jó irány. Ám a hatalom birtokában, kormányon, a kormány megbízásából hinteni naponta a gyűlölködés magvait – lássuk be – súlyosabb bűn, mint amit hajlandóak vagyunk tudomásul venni.

És most jöjjön egy kedélyes kis válogatás.

„Meddig kell még hallgatnunk a liberális hisztit, ha a libsi-kommunista-félfasiszta, vagy éppen oligarcha haverok vannak lefotózva? Libsik, miért nem hisztériáztok, amikor Mészáros van elővéve lesifotókon? Vagy őt szabadon lehet ütni, csak mert nektek ezt is szabad?” (egy szerző nélküli cikk a 888.hu-ról)

„Hogy a libnyafnak is legyen méltó megemlékezős dala” (a PestiSrácok szellemes válasza az ’56-os emlékdal bortányra)

Hosszasan lehetne sorolni, de nem érdemes. Mindenki találkozhat ilyesmivel naponta hússzor, bármelyik kormányközeli oldalon. Nem lenne ezzel nagyobb gond, hiszen néhány jó pénzért irkáló betűműves nyilván nem határoz meg semmit, sok esetben még önmagát sem.

A baj ezzel az, hogy ez kifejezetten a kormány politikája, kimondottan árokásásra és gyűlöletkeltésre szolgál, célzottan, tudatosan és aljas indokból. Innen kiindulva lenne jó elgondolkodni azon, hogy valóban van-e mód most befogott orral fanyalogni, vagy célszerűbb felvenni a kesztyűt. Azt, amelyik nem glasszé.adomány

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.