Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Tessék mondani, statárium is lesz?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nyomja a kormány ezerrel a kamunépszavazást, közben meg mállik a vakolat az egész építményről és már remekül látszik, hogy az bizony szalmából készült, futóhomokra.

Azt elég sokan értjük és látjuk, hogy mi a kormány célja. Pontosabban mi Orbán Viktor célja. Ez mondjuk nem kunszt, nem kell látnoknak lenni hozzá, hogy felismerje az ember az ordas hazugságokat. De most úgy tűnik, az országnak épített csapda becsípte a csapda állítóinak farkincáját és hamarosan igen nagy jajgatás várható.

Miközben 5 milliárd – az ötezer millió – forintot ver el a kormány a népszavazási kampányra, Brüsszelben a másik nyelvét használja beszédre, mint itthon. Nem először persze, de ez egyre nagyobb gáz. A 444.hu információi szerint Völner Pál, az igazságügyi minisztérium államtitkára személyesen nyugtatta meg az Európai Bizottság egyik emberét, hogy amit a Magyar Időknek mondott, az a kampány politikai túlzása, nem kell teljesen komolyan venni.

Zárt ajtók mögött. És azt gondolta, ez nem kerül nyilvánosságra. Értjük. Ezzel az a nagyon nagy baj – a többi mellett – hogy nem csak elvakult fanatikus rajongói vannak a Fidesznek, mert nekik aztán tök mindegy, mi derül ki és hol. Ők csukott szemmel és kugligolyó-sima agykéreggel bólogatnak bármire. De ők viszonylag kevesen vannak, egy választás megnyeréséhez feltétlenül túl kevesen.

Rajtuk kívül vannak olyan szavazói a kormánypártnak, akik képesek az önálló gondolkodásra, de egyszerűen nem látnak jobb megoldást, mint amit a Fidesz kínál. Na, őket hazudta szemen a kormány. Elmondtam már néhányszor, de soha nem lehet elégszer ismételni: lehet embereket hülyének nézni egy darabig – egyeseket elég sokáig – de örök időkig nem lehet.

Mit gondol a kedves kormány, hogyan fognak reagálni azok a szavazók, akik szembesülni kénytelenek a hazudozásukkal? Mi történik akkor, ha elfogy a türelem? Nem, nem az történik, hogy elrohannak a tömegek valamelyik ellenzéki pártra voksolni – remélem, egyik párt sem erre építi a szép jövőt -, hanem esetleg rájönnek, hogy több országban is igen hatékonyan működik a szakértői kormány nevű konstrukció.

Mit gondol a kormány a szavazóiról, amikor Mészáros Lőrinc hóna alá nyúlnak igen nagy erőkkel? Hogyan magyarázzák meg, hogy a szatyros szemű gázszerelő Orbán Viktor hatalomrakerülése előtt annyit keresett, mint bármelyik másik hasonló cég, 2010 után pedig hirtelen megtáltosodott? Mit gondolnak arról az emberről, aki sem nem szebb, főleg nem okosabb az ország többi kisvállalkozójánál és mégsem tud elugrani a milliárdos megbízások elől?

Aki elfelejt beírni a bevallásba egymilliárd forintot, mert véletlenül a munkásnadrág zsebében felejtette és kimosta az asszony. Aki több villát vásárolt Horvátországban, az egyik értéke 700 millió forint és aranyozott oroszlánok őrzik a bejáratát. Az a Mészáros Lőrinc, aki egymilliárd forint értékű luxusjachton napoztatja a pocakját, amit egy máltai bejegyzésű cég birtokol. Nem a pocakot – habár – hanem a jachtot.

Ugyanaz a Mészáros Lőrinc, aki a hírek szerint komoly megrendelést kap az ezer évre titkosított paksi beruházásban, amit mi fizetünk ugyan, de semmit nem tudunk róla. Azt sem, hogy lesz-e belőle valaha valami.

Ugyanaz a Mészáros Lőrinc, aki az atv.hu értesülései szerint a médiabizniszbe is beszáll.

Mit gondol a kormány, meddig lehet hülyének nézni mindenkit, ide értve a saját szavazóit is? Mi a terv arra az esetre, ha az embereknek elegük lesz a hazugságokból, a korrupcióból és nem ülnek fel többé a sunyi propagandának? Mit tesz a kormány, ha kiderül a választások előtt, hogy nem győzhetnek? Azért, mert Mészáros Lőrinc, mert Simicska Lajos, Garancsi István, Tiborcz István, Farkas Flórián, Rogán Antal, földmutyi, trafikmutyi, kaszinómutyi, tankönyvmutyi, sportmutyi, paksmutyi, olimpiamutyi, kamunépszavazás és még oldalakon keresztül lehetne sorolni.

Szóval mi lesz akkor? Életbe lép a rendkívüli állapot, amit a Jobbik szíves asszisztálásával keresztülnyomtak a parlamenten? Addigra feláll a Fidesz-bíróság? Milyen jogkörrel? Tessék mondani, statárium is lesz?adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.