Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Olvasói levél: Stadion helyett gyereket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves Szalonna! Már gondolkodom egy ideje, hogy küldök egy vendéglevelet. ?
Azt hiszem, megérett rá az idő.

Annyi mindenre jut az állam kasszájából…de sehol nem olvastam eddig, hogy támogatják a gyermektelen családokat. Mivel magam is érintett vagyok az ügyben, nehezen veszem tudomásul, hogy milliárdok mennek el stadionokra, utazásokra, ajándékokra, olimpiai pályázatra, népszavazásra. Közben meg egyre kevesebben vagyunk az országban.

Mire is gondolok?

Vegyük alapul mondjuk azt a 2,5 milliárdot, amit drága vezérünk és barátai repi ajándékokra költöttek, kevesebb, mint egy év alatt. Persze, tudom én, hogy mennyire fontos mindenkinek egy újabb porfogó Zsolnay-porcelán, egy soha el nem olvasott méregdrága képeskönyv áldott hazánkról vagy egy remélhetően gyomorrontást nem okozó 12 fogásos, borkóstolós vacsora. De.

Az államilag támogatott lombikprogram annyira sajnos mégsem támogatott, és mondjuk 2,5 milliárdból 5.000-6.000 pár életét könnyíthetnék meg. Lássuk hogyan!

Ahhoz, hogy eljuss egy beültetésig hosszú az út. Először is alapvető vizsgálatokat végeznek el: 50.000. Saját zsebből. Aztán jönnek a konzultációk. Üzemanyagra is költeni kell, bár ehhez jár minimális támogatás, de erre is számolhatunk 50.000 forintot. Aztán következik a vita a főnökkel, mert a vizsgálatok sűrűsödnek és persze a munkaidő rovására, csak délelőtt lehet menni. Ez is megvan.

Gyógyszerre, injekcióra alsóhangon is számolhatunk 150-200.000 forinttal. Ezt állambácsi nem támogatja. Persze. Tehát kifizeted. Ha van miből.

Amennyiben szerencsés vagy, az államilag támogatott várólistán van hely. Mondanom sem kell, hogy nincsen, várakozhatsz minimum 3 hónapot, átlagosan azonban 5-6 hónapról beszélünk. Igénybe veszed és vársz. Vagy nem, de akkor ki kell fizetni a beavatkozást is, újabb 150.000. És a csodás ráadás: amennyiben nem sikerül a beültetés, megint várhatsz fél évet vagy megint fizetsz. Egyszerű. Legalább is annak, akinek van pénze.

Szóval csak alapszintű matektudás is elég hozzá, hogy lássuk, mennyi meddőséggel küzdő párnak adhatna reményt drága kormányunk. Ez vagy a jövőbeni, nekem, nekünk ezzel a problémával, egyre megy.

Szóval stadion, kisvasút, olimpia stb. helyett gyerekeket ebbe az országba!

Üdvözlettel,

LRE

adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.