Olvasói levél Kaliforniából – Magyarország elveszett

Kép: Unsplash Kép: Unsplash

Döbbenet. Amerikai állampolgárok is tájékozottak, diktatúra van, nyomor van, Putyin és Orbán imádat van. Amerika ellenesség van. Zsidóellenesség van. Tudják. És már el is mondják.

Udvariasan – személy szerint engem nem ítélnek meg, mert őszintén elmondom: pontosan ezek miatt, az élhetetlen életérzés miatt hagytam ott a hazámat 55 évesen! Nincs jövő és nem is lesz Magyarországon. Maradok és várom a napot, amikor a gyermekeim is hivatalosan el tudnak onnan menekülni.

Magyarok között a megítélés nem ilyen tiszta. Ők 56-os menekültek. Él még a nosztalgia – nem tájékozottak, sőt inkább elfogadóak a jelenlegi politikai rezsim megítélésben. Azonban – DE ha hazamennek – vagy kirabolták ismét a házukat, amit évente meglátogatnak, vagy ismét nyugatra költözött egy unoka a gyerekeivel 4o valahány évesen és nem értik, mi a baja az otthoniaknak, hiszen van pénzük! Még vesznek élelmiszert!

De ha neki kell elmenni vásárolni, már sokallja az élelem, a benzin árát… és hát üresek az éttermek is.. aztán meglopva, kirabolva visszajönnek a USA-ba és ki nem mondanák, hogy Magyarország elveszett… mert akkor másodszor veszítenék el azt, ami igazán sosem volt az övék. A hazájukat.

Maggie