Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Rossz hírem van, miniszterelnök úr! Nem sikerült eltörni mindenki gerincét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor megszólalt és – mint minden ilyen alkalommal – bölcs dolgot mondott. Nem véletlen, hogy ő ennek az országnak az első embere. És ő az első miniszterelnöke is, aki úgy tud vagyontalan maradni, hogy a teljes környezete, a feleségétől a vején át a szomszédjáig (Mészáros Lőrinc éppen most vásárolta meg a balatonalmádi Ramada hotelt) és Nárcisz kutyáig bezárólag mindenki ész nélkül gazdagodik. Ilyen neki a kisugárzása. Orbán Viktor egy egyszemélyes atomerőmű.

Most azt találta mondani, hogy valami baj van a magyar férfiakkal, mert nyolc olimpiai aranyból hetet hölgyek szereztek.

Innen is szeretném megnyugtatni a miniszterek elnökét, hogy bár van baj gazdagon, de semmiképpen sem nemi alapon és nem is mindenhol. Lokálisan van baj. De az legalább elég nagy. Zárójelben jegyzem meg, hogy az olimpián résztvevő sportolóknál egyszerűen az történt, hogy pont nem abban a pár percben voltak csúcsformában, amikor kellett volna. Ilyen előfordul, mivel emberekről van szó. Attól ők még évekig dolgoztak, naponta győzték le önmagukat és most is megtettek mindent. Tiszteletet érdemelnek azért, amit csináltak és azért, hogy kijutottak az olimpiára. Saját erőből – csak szólok – szemben például Orbán Viktorral, Balog Zoltánnal és a többi VIP sündörgővel, akik viszont a mi erőnkből jutottak ki.

Baj viszont valóban van. A kormány minden tagjának fejével, gerincével feltétlenül van baj és úgy tűnik, mindenki mással is van, aki bármiféle kapcsolatba kerül velük. Ez viszont nemtől független.

Mekkora baj lehet az MTI munkatársainak gerincoszlopával akkor, amikor említésre méltónak sem találják azt a tényt, hogy eddig a percig 25 ember adta vissza az állami kitüntetését azért, mert így kívánnak tiltakozni az ellen, amit Bayer Zsolt képvisel? Az MTI nem találta elég jelentősnek az óráról-órára hosszabb névsort – csak jelzem, férfiak és nők vegyesen találhatók rajta -, hogy a nyilvánosságot tájékoztassa az esetről.

A hivatalos magyar médiában sem látok erről hírt. A nem hivatalos, de közpénzből fizetett kormánymédiában sem. Úgy gondolják az urak, hogy amiről nem beszélünk, az nincs. Ezt én értem is és innen nézve máris érthető az önök végtelen nagy problémája.

Hiába vásárolták fel az elérhető és megszerezhető sajtót, hiába füstöli teli a televízióstúdiót Andy Vajna az ő szivarjával, hiába pénzelik a batári sajtót, hiába darálnak be mindent és hiába akarják eltiporni a nem kormánypárti médiát. Nem sikerül. A felvásárolt Origót egy pillanat alatt a helyén kezeli mindenki. Ha sikerül valamibe betelepedni, lesz helyette két másik, amibe nem sikerül. Hiába igyekszik a fizetett hadsereg lejáratni a szabadszájú ellenséget, a gondolkodni hajlandó és képes többség nem hisz a rágalmaknak. Hiába próbálják anyagilag lehetetlen helyzetbe hozni, kivéreztetni az államilag irányított reklámok jó kezekbe terelésével, valahogy sikerül talpon maradni. Akár az olvasók támogatásával, akár a fideszes befolyásnak behódolni nem hajlandó vállalatok reklámbevételeivel, de van, aki elmondja az igazságot.

Ez csak úgy lehetséges, hogy elég gondolkodó ember van az országban és a határokon túl, akiket érdekel a valóság és nem nyelik a propagandát rágatlanul. Ugyanis nem csak pénz kérdése ezeknek a lapoknak a megmaradása (bár nyilván pénz kérdése is), hanem igény, olvasottság kérdése.

Ezért nem sikerül sem eltorzítani, sem – mint ahogyan azt most próbálják – elhallgatni a valóságot.

Egyszóval nyugtassa meg valaki Orbán Viktort, bizony nincs baj a magyar férfiakkal, de nincs baj a magyar nőkkel sem. Mindenki rendben van, köszönjük az aggodalmát. Mióta ezt a cikket írni kezdtem, 30-ra emelkedett a Lovagkeresztet visszaadó férfiak és nők száma. Akkor is, ha az MTI soha, egy szót sem fog erről ejteni, mert nyilván nem hír.

Pedig de, hír. Önöknek rossz hír, miniszterelnök úr. Azt jelenti, hogy nem sikerült eltörni mindenki gerincét. Azt jelenti, hogy ébredezik a társadalom. És azt jelenti, hogy önök megbuktak. Most még csak erkölcsileg, de megbuktak. Nem lehet tartósan egy egész országot hülyének nézni. Az ország egy részét lehet, de a többségét nem lehet.

Pontosan látjuk, mi történik. Nem lehet a végtelenségig dugdosni Farkas Flóriánt, nem lehet minden alkalommal kimosdatni Rogánt és a hozzá hasonlókat. Hiába ordít immár torka szakadtából Semjén Zsolt a vasárnapi boltzárról, nem lehet elterelni mindenki figyelmét. Nem lehet elhallgatni és egyre kevésbé lehet elhallgattatni mindent és mindenkit.

Próbálkozhatnak azzal, amit ellenzékben tettek. Szabotálhatják az országgyűlés munkáját, ahogy az ma is történt. Ma, amikor még csak tárgyalni sem voltak hajlandóak a külföldön dolgozó magyarok levélben történő szavazásáról. Önök közel egymillió embert köptek szemen akkor, amikor meg sem jelentek a munkahelyükön és kísérletet sem tettek arra, hogy a máshol élő honfitársaink szavazását megkönnyítsék. Ha az itthon maradt hozzátartozókat beleszámoljuk, önök a fél országot szemen köpték, miniszterelnök úr. Ha a Bayer Zsolt melletti kiállásukra gondolok, akkor önök a magyar értelmiséget köpték szemen, miniszterelnök úr.

Önök naponta buknak meg erkölcsileg. Önöknek semmi nem drága, ha a felelősség elkenéséről van szó. Semmi. A mi pénzünkből eltartott publicistáik gond és gondolkodás nélkül szítanának akár polgárháborút is, ha nem marad más út a menekülésre. Önöknek már nem maradt egyetlen értékes értelmiségi támogatójuk sem. Akinek van véleménye, akinek nem hajlik a gerince a kívánt módon és mértékben, azt már elüldözték, vagy mentek maguktól. Márpedig bármennyire szervilis valaki, az hosszú távon kevés. Önök kevesek. Kevesek ennek az országnak, ezért meg fognak bukni és nem csak erkölcsileg.

Azt nehéz lesz elhallgatni. Nehéz lesz átírni. Nehéz lesz túlkiabálni.

Nem lesz nehéz. Lehetetlen lesz.malac

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.