Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Zotya, el ne felejts majd kimenni a Duna-partra! Tudod, ott lövöldözik fel a színes baszokat az égbe

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Drága barátaim a Nemzeti Együttlopás Rendszerében! Eddig sötétben bolyongtam, de fény gyúlt az én gyenge agyamban. Tudjátok, miért kell nekünk erőnek erejével olimpiát rendezni? Mondom, figyelj!

Azért, mert Balog Zoltán miniszter úrnak akkora élmény volt az olimpia, hogy az valami beszarás.

Nekem nagyon nagy élmény, életemben először élek át olimpiai aranyat a helyszínen, azt, hogy mennyire együtt van itt mindenki, s a legkülönbözőbb sportágakból idejönnek szurkolni, sportvezetők is, ami persze természetes, de valahogy az jut az ember eszébe, hogy milyen jó lenne, ha otthon is ennyire támogatnánk egymást.

Magyar Hírlap

Zolóka! Szerinted ki a francot érdekel, hogy neked mekkora nagy élmény volt? Gondolod, hogy az a létminimum alatt élő család, amelyik – nem önként – beleadott a közösbe azért, hogy te közpénzből ott örvendezhess, szintén tapsikol? Hogy neked ez nagy élmény volt? Azt elhiszem. De nyugodj meg, mi, akik összedobtuk a rávalót, plusz a fizetésedet, a szolgálati autódat is finanszírozzuk, mi a büdös életbe nem jutunk el sem Brazíliába, sem olimpiára. Akkor sem, ha Budapesten lesz.

Tudod, Zolcsi? Értjük mi, hogy mennyi pénzt ki lehet szakítani a közösből egy olimpiával. Az a rengeteg építkezés, amit mind túl lehet árazni és a haveroknak kiosztott megbízásokból visszakapni, mégis csak nagyságrendekkel több, mint amennyit egy nyomorult térkövezésből, vagy egy játszótér felépítéséből le lehet csípni. Értjük mi, hogy nem akartok annyit vacakolni az aprómunkával, ha nagyban is lehet meríteni a közösből.

De az olimpiába eddig még minden ország beleroppant. Magyarországon konkrétan padlóra tenné, vagy fogja tenni, ha sikerrel jártok. Plusz ott van Orbán cimborád paksi bulija, amiről még azt sem tudjuk, mennyit bukunk rajta.

Zoltán miniszternek kurvanagy élmény volt az olimpia! Édes jó istenem, de boldog vagyok! Meg még azért is boldog volt ő, mert:

A magyar himnuszt énekelni tízezer kilométerre Magyarországtól egészen különleges érzés.

Tényleg? Akkor menjél el szépen Alaszkába és énekelgessed a magyar himnuszt lelkesen. Lehetőleg vissza se gyere, mert nekünk meg az lenne a csodás érzés, ha helyetted valami épeszű minisztert sikerülne találni, aki azzal foglalkozik, ami a feladata. Például. Mondjuk ahelyett, hogy te aranyat élsz át – tényleg, azt hogy kell? Te mennyit úsztál le Hosszú Katinka távjából? – egy normális miniszter azzal foglalkozna, hogy halomra döglik az iskolarendszer. Azzal foglalkozna, hogy a Dóri Ház anyagi gondokkal küzd. Ott kisgyermekek haldokolnak, Zolcsi! Aztán ettél valami fincsit az olimpián? A mi pénzünkből?

Ennek az eredményességnek az igazi nagy elismerése mégiscsak az lenne, ha jövő ősszel úgy döntenének, hogy Budapest lesz a Tokió utáni olimpiának a színhelye. Ez egy nagyon nagy falat, nagy erők, hatalmas országok küzdenek, de ha arra gondolok, hogy a Magyarországhoz hasonló eredményességű országok közül már mindenki rendezett olimpiát, akkor valahol ez egy nagy történelmi igazságtétel is lenne.

Hú, de nagyon jó lenne! Mi ugyan beledöglenénk, de te és az elvtársaid biztosan remekül éreznétek magatokat. Nekünk a ti gazdagodásotok és örömötök minden pénzt megér.

Figyelj, Zoli! Képzeld, van olyan ismerősöm, aki két mankóval húzza magát ide-oda és ennek ellenére munkaképesnek minősül. Sőt, mi az hogy! Képzeld, most minősítették vissza a rokkantság mértékét, amikor az ezer baja mellé még hályog is lett. Mindkét szemén. Klassz, mi? Zoli! Képzeld, 22 800 forintot kap és éhezik. Na, mit szólsz? Biztosan ő is marhára szeretne olimpiát. Szerinted is?

Arról tudsz, Zoltánka, hogy a felsődobszai önkormányzat nem adja oda további használatba az iskola épületét az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek? Mert csak. Öt éve vette át a MET az iskola működtetését, mert az önkormányzat még a fűtést sem tudta kifizetni. Most meg hirtelen nagyon fontos lett, hogy a Klik vegye át a MET-től. Hálás népség élhet arrafelé is. Képzeld, most augusztus 19 van és a Klik még nem intézkedett az iskola átvételéről. Holnap meg huszadika, Zotya, el ne felejts majd kimenni a Duna-partra! Tudod, ott lövöldözik fel a színes baszokat az égbe. Ott is elénekelheted nyugodtan a himnuszt. Hidd el, felemelő lesz az is, mert bár nem veszed észre, most is tízezer kilométerre vagy Magyarországtól.malac

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.