Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ideje lenne fokozni az elmeorvos-képzést, mert baj lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tudom, ki hogy van vele, de bennem kezd gyökeret verni a gyanú, hogy a kormány/párt teljesen meghibbant. De úgy kompletten, médiával és mindennel együtt. Az egy dolog, hogy az elméletben közszolgálati, gyakorlatban a kormánypropaganda teljes kiszolgálására berendezkedett televízió mást sem csinál, mint reggeltől estig migránsozik. Úgyis csak azok nézik, akik veszettül gyűlölik a pirézeket, azokat meg amúgy sem kell meggyőzni semmiről, elég megmondani nekik, kitől kell rettegni.

Az írott sajtó közpénzzel tömködött – szintén propagandacélokat szolgáló fele – ma pont szembemegy a tegnapi kijelentéseivel. Ugyanis tegnap még az volt a nagyon nagy hír, hogy több hírportál és civil szervezet pénzt kapott Soros György alapítványától és ezért többé nem pártatlanok, valamint nem civilek. Miután az olvasók döntő része harsányan kiröhögte a nagy leleplezést – mert ugye közpénzből eltartott propagandaoldal mégse kérje már számon a más pénzét – mára fordulni látszik a kocka. Most az van, hogy hangosan nyüszítenek ugyanazok az oldalak, amelyek tegnap még a korlátlan, határtalan és parttalan sajtó- és szólásszabadságot hirdették (mert még egyetlen ellenzéki újságírót se végeztek ki), mára elnyomott kisebbségként ébredtek. Mindjárt elmorzsolok egy könnycseppet valahol.

„Miközben a nyugati sajtóterroristák által sajtódiktatúrának nevezett Magyarországon a Matolcsy György MNB-elnök Marsra kilövetésének követelését egyetlen héten kihagyó újságírókat a médiatulajdonosi buksisimogatás elmaradása létükben fenyegeti.” 

Írja ezt a Széles Gábor médiatulajdonos fizette szerző. Ő konkrétan azért sírdogál ebben az esetben, hogy a nyugati és nem nyugati sajtóterroristák fel merészelik hívni a figyelmet Putyin médiájának beszivárgására. Ez esetben az a rendkívül szórakoztató, hogy Széles Gábor buksisimogató médiatulajdonos az egyik legkomolyabb fogyasztója és a hivatalos közösségi oldalán keresztül terjesztője ezeknek a putyini bonbonoknak. Szerencsére nincs túl nagy látogatottsága az energiacella feltalálójának – mármint az ő közösségi oldalának -, de azért csak sértve érzi magát, amiért nem veszi elég komolyan a nép. Hát, ez van.

Arról viszont mintha nem nagyon irkálna a Fidesz-média, hogy szeretett vezérüket nem óhajtják fogadni Washingtonban. Nem a Fehér Házban – ott se egyébként – hanem a Woodrow Wilson Nemzetközi Kutatói Központban. Habár a magyar kormány igyekezett végig titokban tartani, hogy ki lesz az a neves magyar politikus, aki az 1956-os magyar forradalom hatvanadik évfordulójára elcsámpázik az USA fővárosába előadást tartani, az amerikaiak gyanút fogtak (persze kellett egy kis célozgatás is magyar kormánykörökből, hogy hát a nagyfőnök megy) és úgy lefújták a rendezvényt, mint  huzat. Nem baj, remélhetőleg a Századvég majd kárpótolja Orbán Viktort és rendeznek neki egy zenés-táncos, feltétlenül világra szóló előadást, ahol hosszasan szónokolhat az illiberális unortodoxia jótékony hatásáról.

Annyira híres és megbecsült nép vagyunk a nagyvilágban, hogy nemcsak Orbán Viktort nem látják szívesen  Washingtonban, hanem Szijjártó Pétert sem. Petike már több ízben szerette volna meglátogatni John Kerry külügyminisztert, hogy csacsogjanak ők ketten, de Kerry nem kíváncsi az amatőr teremfoci bajnokára. Mondjuk nem csodálom, én se lennék rá kíváncsi, ha nem lenne munkaköri kötelességem.

A harmadik politikai nagyágyúnk – Rogán Antal – már nem csak Amerikában, de lassan Magyarországon sem szívesen látott vendég. Mire véget ér a nyári szünet, kiderülhet, hogy a nevére vette a Bibliát és jogdíjat szed utána.

Még nincs is ősz, de máris ott tartunk, hogy a milliárdokból kitartott propagandamédiát valójában elnyomják és üldözik, Tónink egy valóságos Alfréd Nobel, Orbánt és Szijjártót pedig csak Azerbajdzsánban és hasonlóan virágzó demokráciákban látják szívesen. De nem baj, ameddig a KDNP elnöke rendre utasítja a római pápát, addig semmi nincs veszve. Ideje lenne fokozni az elmeorvos-képzést, mert baj lesz. Bár lehet, hogy már régen késő.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.