Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Mert ha ők és imádott vezérük szépen bevonulnának egy sokszorosan körüldrótozott akolba…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Izgatottak az elvtársak (nem az én elvtársaim, hanem egymáséi), már komolyan kezd aggasztani az elmeállapotuk. Igen, a jelenleg a kormányt ráncigálókról és szurkolóikról beszélek. Ellenzékinek lenni sem egy leányálom ebben a sötét ostobasággal dúsan átszőtt erdőben, de a kormánypártiak élete sem lehet túl egyszerű.

Nem véletlen, hogy Orbánék feszt harcban állnak, mióta csak megnyerték a választásokat. Azóta nincs egy nyugodt percük, ami nem is lenne baj, csak hát senki másnak sincs egy nyugodt perce, az meg nem annyira remek. Amikor először rájuk jött a roham, azt reméltem, majd elmúlik. Hogy normális ember csak belátja egyszer, ha hülyén viselkedik és alábbhagy a harci hevület, a riadólánc, az úttörőtáborokra és munkásőr-elvtársakra jellemző bajtársias összefogási késztetés.

De nem múlik, sőt! Ezek egyre jobban belehergelik magukat a harcolásba és mivel jut energiájuk a migráncsok, Soros György, az Unió, Gyurcsány Ferenc elleni szakadatlan küzdelem mellett az összes magyart is gyűlölni, aki nem imádja az ő Viktorukat, ez már nagyon gáz. Persze, semmi nem véletlen. A jelenlegi kormány taktikája első perctől az volt, hogy a – fogalmazzunk így – szellemileg komoly kihívásokkal küzdő honpolgárokat szólítsa meg. Ez remekül sikerült is nekik, begyűjtötték azokat az agg korú honleányokat és honfiúkat, akikben működik a régi berögzülés. Erős kezű vezér kell, aki megmondja, mit és hogyan. Szervezettség kell. Csend, rend, fegyelem. Szigor. Lehetőleg vasszigor. Meg összetartás. Meg nemzeti mindenféle.

Na, ezt meg is kapták maradéktalanul. A baj az, hogy mindenki más is. Mert ha ők és imádott vezérük szépen bevonulnának egy sokszorosan körüldrótozott akolba és ott játszanának katonásdit, meg honvédőset, az teljesen rendben is lenne. Mindenkinek szíve joga annyira nagyon hülyének lenni, amilyen csak szeretne. Ha valaki azt élvezi, hogy zsarnokoskodnak rajta, lenézik, kiröhögik, közben pedig ki is rabolják, az élvezze csak bátran.

De aki nem akarna ebben a kiterjesztett diliházban élni, annak ne legyen már kötelező! Szerintem az utolsó pillanatban vagyunk (vagy már azon is túl), igen szaporán el kellene kezdenünk egy országos felvilágosító kampányt. Erre akkor jöttem rá – pontosabban akkor lettem benne biztos -, amikor a mai, amúgy senkit nem érdeklő, ámde világraszóló leleplezést diadalmasan közhírré tette a PestiSrácok néven futó valami. Mert hogy több újságot, civil szervezetet és ki tudja kit is támogatott Soros György valamelyik alapítvány! Azta! Jöttek is a kommentek, megszólalt a nép hangja. Imígyen:kom

No, kérem! Azt kellene megértetni az egyszerűagyú honfitársainkkal, hogy a világ nem fekete, vagy fekete, ahogy ők az tudják a vezértől. Hanem.

  • Orbán Viktor nem a jóisten. Ő egy egyszerű fickó, mint bárki más ebben az országban. Tisztelet legfeljebb a pozíciójának jár, annak is csak azért, mert a közfelfogás – jogosan – azt feltételezi, hogy egy ország népe olyan valakit választ miniszterelnöknek (jó, tudom, de mindentől függetlenül személyre szavazunk valójában), aki becsületesebb, okosabb a többségnél. Orbán Viktor szenior focistának és a szakmáját soha nem gyakorló ügyvédnek annyi tisztelet jár a saját jogán, amennyit megérdemel. Ebben az esetben semennyi.
  • Sem Orbán Viktor, sem a kormány, sem a Fidesz nem azonos sem az országgal, sem a nemzettel, pláne nem azonos a hazával. Sem együtt, sem külön, sem sehogy.
  • Aki nem ért egyet a kormány, Orbán Viktor, vagy a Fidesz (ez a három egyébként is szabadon felcserélhető egymással) valamely, akárhány, netán az összes döntésével, az nem hazaáruló, hanem nem ért egyet.
  • Aki kritizálni meri a fenti szentháromságot, az nem ellenség, hanem jobbat akar az országnak.
  • A demokrácia nem ott végződik, hogy főbelövés kockázata nélkül kritizálni lehet a háromságot, hanem ott kezdődik.
  • Ott folytatódik, hogy egészen nyugodtan lehet az a véleménye bárkinek – sőt, ezt le is írhatja, ki is mondhatja – a közfeladatot ellátó, közpénzből fizetést és egyéb juttatásokat elfogadó figurákról, hogy azok szarul végzik a munkájukat, ostobák, esetleg korrupcióval vádolhatóak.
  • A felállás a következő: én (és mindenki más) vagyunk a munkáltatók, a kormány tagjai az alkalmazottak. Nem fordítva.
  • Mint munkáltató, jogom van elszámoltatni az alkalmazottamat, hogy mire költi az én pénzemet.
  • A sajtónak nem az a dolga, hogy Orbán Viktor, a kormány, vagy a Fidesz seggét nyalja, hanem ez, hogy tájékoztassa a közvéleményt. Hazudozás nélkül.
  • Továbbá a sajtónak az a dolga, hogy kritikát gyakoroljon, bemutassa a valóságot, feltárja a gyanús ügyeket, számon kérje a hatalom gyakorlóit.
  • Röviden: mint állampolgár és mint gondolkodó, írástudó ember bármikor leírhatom azt, hogy véleményem szerint pocsék a kormány, sok politikus lop, csal, hazudik, ostoba és gerinctelen és még mindig nem követtem el hazaárulást.

Egyszóval érdemes lenne ezt megértetni a tisztelt hívekkel, mielőtt végérvényesen hülyét csinálnak magukból. A B verzió szerint maradjanak így, ez esetben ezt a kormányt nem leváltani kell, hanem szétröhögni. Mondjuk nekem ez sincs ellenemre.

Csókolom.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.