Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Nemzeti kontraszelekció

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Létezik olyan fogalom, hogy természetes szelekció. Az állatvilágban.

Meg van az, amit mi viccesen politikának nevezünk. Itt is zajlik a szelekció, csak olyan jóféle magyaros pörkölt-alappal, sok hagymával, paprikával, zsírosan, tocsogósan. Nemzeti kontraszelekció.

Marika beletörődik abba, hogy számára a négy fal marad. Túszul ejtette az elkopott csípőízület, a műtétet követő gyulladás, a beültetett protézis eltávolítása, majd a mozgásképtelenség. Mert egyetlen orvos sem vállalja az újbóli beültetést, az orvos által felírt kerekesszék tönkrement és még évekig nem jogosult új kerekesszékre. Pénze nincs, hogy piaci áron vásároljon. Ülni sem tud, nemhogy járni. Remény sincs, Marika elfogadta. Ez van. Marika alul maradt. Kihullott a rostán.

Petike ezzel szemben az éves fizetésének többszörösét takarítja meg. Mert ügyes. Igaz, soha életében nem dolgozott versenyszférában, de 36 éves korára igen sikeres politikai karriert tudhat maga mögött. Petike az évi 10 milliós fizetéséből évi 15 milliót tett félre és még csak éhen sem halt közben. Viszonylag ifjú kora ellenére 4 ingatlannal rendelkezik, utoljára 167 millióért vett egy 400 nm-es családi házat. Igaz, ehhez kölcsön kellett kérni anyutól egy kis pénzt (34 milliót) és ajándékba is kapott, szintén a szülőktől 33 milliót. Látható, hogy a pénzügyi zsenialitás öröklődik a családban, ha a szülők ki tudták segíteni a gyereket azzal a potom 67 millióval. A feleség és a feleség szülei 20 millióval szálltak be a fészeképítési projektbe, Petike betolta a 80 milliós megtakarítását és már meg is vették a szolid házikót. Igaz, így Petikének csupán 11 milliós megtakarítása maradt, ami nem is tudom, mire lesz elég. Mert a házat fel kell újítani. Szegény Petike! Most főhet a feje, tornyosulnak az anyagi gondok felhői a feje felett. Egy ország szorít érte, hogy az új állásában sikerüljön egyensúlyba hozni a családi költségvetést.

Petike – viszonylagos ifjú kora ellenére – igen magasra jutott. Meg Janika is. Meg Tóni is, bár ő már mintha kezdene lepotyogni az uborkafáról és nem az evolúció, hanem a gravitáció okán. Én kicsit aggódom a miniszterek elnöke miatt, mert ezek már az új generáció tagjai. Mi van, ha még magasabbra törnek? Ők már abban nőttek fel, hogy a politika sakkjátszma és hatalmas üzlet. Magánvállalkozás, ahol az erősebb kutya b…ik. Erkölcsi gátlások nem hátráltatják őket a karrier építésében, ismerik a belső használatú játékszabályokat. Tudják, mit kell tenniük. Nincs mitől félniük, a hatóságok őket nem fenyegetik. Mással vannak elfoglalva.

Például azzal, hogy Sándorékat kilakoltassák a lakásukból. Kilakoltatás közben van idejük átadni egy 17 ezer forintos számlát is. Ez a költsége annak, hogy utcára hordják a szegényes holmit. Sándor majd megkérdezi a szüleitől, tudnak-e kölcsön adni 17 ezer forintot. Vagy 34 milliót.

Lőrincke évtizedekig szorgosan dolgozott. Éppen hogy meg tudott élni a vállalkozásából, de azért megvolt valahogy a család. Aztán hirtelen ölbe vette Fortuna, a keblére vonta és Lőrincke azóta is ott csüng, mint egy mohó kis mangalica. Van már minden napra másik luxusautója, cégei, nyaralói, márkás ruhái. De Lőrinckén az elegáns öltöny is úgy áll, ahogy a munkásnadrág régebben. Pontosabban: nem úgy áll. Mert a munkásnadrág munkától volt piszkos. És akkor Lőrinckének még nem volt ilyen táskás a szeme. Talán nyugodtabban aludt.

Anna kínlódva tölti a napjait. Fűteni nem tud, enni is csak mértékkel. Neki írt fel az orvos elektromos kerekesszéket, de a 90 ezres önrészhez még hiányzik 90 ezer. Próbálja összeszedni valahogy, de az óra ketyeg. Hamarosan lejár a határidő, ameddig ki tudja váltani a széket. Nem tudja, mit tegyen. Mozgásában korlátozott, munkát nem kap, a járadékból megélni is csak nehezen, megtakarítani reménye sincs. Slágertermék lett a kerekesszék. Olyan, mint a Louis Vuitton táska.

Ez tehát a szelekció.

Az ügyesek, élelmesek, okosak életben maradnak, fejlődnek, gazdagodnak.

A többiek pedig kihullanak a rostán.

A dolog jellegéből fakadóan kevesen maradnak fenn, sokan hullanak ki. Mert a rostát a sikeresek maguk készítik, méretre. Ráadásul folyamatosan változtatják, ahogy egyéni érdekeik kívánják.

Nincs ezzel semmi gond. Nem kell más a nemzeti boldogsághoz, mint egy jó magas fal. A fal egyik oldalán a sikeresek, a másik oldalán meg mi, többiek. Így nem bántja a szemét a szemét. Talán maradt annyi tégla, amennyi elég lesz.

Ha nem, akkor majd viszünk mi, magunk. adomány

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.