Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor ugyanis teljesen mindegy, hogy állva pisil az ember, vagy ülve

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Magyar Idők megkérdezte az ellenzéki pártokat, hogy mi a véleményük egy női miniszterelnök-jelöltről és a válasz gyakorlatilag egyöntetűen az volt, hogy teljesen elképzelhetőnek tartják egy női miniszterelnök-jelölt állítását. Ez azért olyan egetverően nagy csodának nem számít, hiszen a választók fele is nő, mint ahogy az emberiség durván fele is. Így vagyunk összerakva. Férfiakra és nőkre épül a civilizációnk.

Miután már sikerült túljutni (nem mindenkinek, de a legtöbbünknek igen) azon az elképzelésen, hogy egy nő csakis hülyébb, ennél fogva alacsonyabbrendű lehet, mint egy férfi, normális esetben nem is lehetne ez valódi kérdés. Mégis az, főleg Magyarországon és főleg a jelenlegi politikai elit  köreiben. Persze nem az alacsonyabbrendűség a kérdés, azon remélhetőleg már bőven túl vagyunk. Néhány kivételtől eltekintve valószínűtlennek tartom, hogy a nő egyszerű használati tárgyként szerepeljen egy férfi értékrendjében. Azonban a politika valahogy a mai napig a férfiak játszótere maradt és ide bizony nem szívesen engedik be a nőket. Korlátokkal igen, lehetnek államtitkárok – főleg, ha családpolitikáról, vagy gyermekekkel kapcsolatos szakpolitikáról van szó -, de ennél tovább egy lépést sem. Legalábbis a jelenlegi kormány esetében nem sok hajlandóságot látok az egyenjogúságra való törekvés terén.

Elképzelni sem tudom, hogy az Orbán-kormány hirtelen magába szálljon és női politikust nevezzen ki mondjuk hadügyminiszternek, esetleg indítsanak egy nőt a köztársasági elnöki-, pláne miniszterelnöki posztért. Ebben szerepet játszik az is, hogy eleve sem a nagyon hozzáértő, szakmailag az élmezőnybe tartozó politikusokat szereti maga körül látni a hatalom, a női mivolt pedig – főleg, ha magas tudással és intelligenciával együtt jelenik meg – egyenesen riasztó lehet az uraknak.

Márpedig a tények attól mit sem változnak, a lakosság – így a magyar lakosság – fele nőnemű. El fog jönni az az idő – más országokban ez már el is következett – hogy nem anyaméh-hordozót és szülőcsatorna-tulajdonost, minden rétesek nyújtásának tudóját, született gyermekgondozót, betegápolót, takarítónőt, szakácsot és örömforrást lásson a társadalom egyik fele a másik felében, hanem egyenrangú partnert.

Önmagában persze az még édeskevés a boldogsághoz, ha valaki nőnek született. Okosnak, jól képzett szakembernek, empatikusnak és széles látókörűnek is kell lennie ahhoz, hogy jó politikus legyen. Igaz ugyan, hogy ezek a követelmények egy férfival szemben is fennállnak. Jelen állás szerint viszont nem nagyon lehet ilyen honatyát, pláne honanyát találni a kormányban.

Ezidáig mintha a nőket megszólítani sem akarta volna a politika, kizárólag csak hagyományosan női szerepkörnek beállított kérdésekben bukkannak elő. Anyák, feleségek. Ez igaz is, de közben orvosok, mérnökök, buszsofőrök, műszerészek és ezer más szakma képviselői is. Nem csak nők, hanem emberek is. Semmivel nem okosabbak és nem is ostobábbak bármely okos, vagy ostoba férfitársuknál.

Bizony, üdvös lenne, ha azok a nők, akik megfelelő képességekkel, tudással, valamint ilyen irányú ambícióval rendelkeznek, megjelennének a politikai porondon és részt vállalnának és követelnének az ország vezetéséből. Nem azért, hogy ők a nőket képviseljék, hanem azért, hogy minden magyar polgárért dolgozzanak.

A magam részéről örömmel venném és támogatnám a női politikusok sokkal nagyobb arányú felbukkanását és örömmel látnék becsületes, okos, elhivatott női miniszterelnököt Orbán Viktor hűlt helyén. Persze ez járna némi véráldozattal, már amennyiben nem az egész kormány megy, csak a miniszterelnök leváltásáról beszélünk, mert például Kövér László biztosan gutaütést kapna egy ilyen változástól. Nem baj, kiheverjük valahogy azt is, de ha máshogyan nem megy, akkor legfeljebb lecseréljük az egész kormányt. Egy olyanra, ahol nem az számít, hogy valaki nő, vagy férfi, hanem az, hogy mennyire becsületes és jó szakember. Akkor ugyanis teljesen mindegy, hogy állva pisil az ember, vagy ülve.adomány

 

 

 

 

 

 

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.