Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezek még egymás temetésén is migránsoznának

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A vasárnapra és az olimpiai aranyérmek fényére tekintettel szerettem volna a valami kedvesről és szépről elmélkedni a mai napon (vicceltem), de legalábbis sokkal kevésbé arra koncentrálni, miként marják egymást a politikai pártok. Az a helyzet, hogy így sem sikerült nem észrevenni, hogy a Fidesznél vagy valami nagyon erős cuccot tolnak, vagy csak egyszerűen és végérvényesen eldöntötték, hogy már meg sem próbálják komolyan venni azt a tényt, hogy felelős kormányzásra kaptak felhatalmazást. Zsinórban kétszer.

Állítás: Az Orbán-kormány impotenciája miatt 600 ezer ember kényszerült megélhetési okokból elhagyni Magyarországot, miközben az országban munkaerőhiány van. A kormány elüldözött 600 ezer embert az impotenciájából fakadóan, mert képtelen volt valós gazdaságot teremteni Magyarországon. A helyzeten változtatni kell úgy, hogy ez ne nyomorítsa meg a munkaadókat, továbbá a kormány mondjon le bevételi többletekről, és ez a többlet a dolgozók bérét növelje. Emellett lehetőséget kell teremteni, hogy az emberek a gazdaság igényeit figyelembe vevő képzéseken vegyenek részt, és ezzel itthon tudjanak boldogulni. Kormányzásuk hat évében eljuttattak minket oda, hogy a szakmunkások nem keresnek annyit, mint a visegrádi négyek országaiban a segédmunkások. (2016. augusztus 7 – Gúr Nándor, MSZP)

Tagadás: A bevándorláspárti baloldal előbb adna munkát a bevándorlóknak, mint a saját állampolgárainak. A szocialisták most is hazudnak, a baloldal és Brüsszel bevándorlókkal akarja elárasztani Európát és a munkaerőpiacot. Az Európai Parlament legutóbbi ülésén az európai és a magyar baloldali politikusok nemcsak a kényszerbetelepítést elutasító országok megbüntetését, hanem a migránsok foglalkoztatásának könnyítését is megszavazták. Ezzel a Fidesz álláspontja szerint az uniós polgárok elé helyezték a migránsokat. A polgári kormány határozottan fellép a bevándorlással szemben, és a bevándorlók helyett a magyar embereknek biztosít munkát. Amíg a szocialisták kormányzásuk alatt megduplázták a munkanélküliséget, és büntették a munkavállalókat, a polgári kormány tizenkettőről hat százalék alá mérsékelte a munkanélküliséget, adócsökkentésekkel és béremelésekkel segíti a dolgozókat. (2016. augusztus 7 – Fidesz-közlemény via Origo)

Mondanám, hogy hagyjuk a francba a tényeket, de ha már a kormány egy szipogó, az éjszakai életben jártas kalandor aktuális elmeállapota szerint csinál hülyét egy egész országból, legalább mi próbáljunk meg tisztán látni. Felhívnám a vasárnap ügyeletes közleménygyártó fideszes szekció figyelmét arra, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (aki szintén fideszes) július elején még harmadik országból érkező szakképzett munkaerő (kb. 250 ezer) hazai foglalkoztatásáról beszélt, és arról, hogy az ebben érintett cégek januártól kedvezményeket kapnak majd például lakhatásra, szálláshelyek kialakítására fordított kiadásaikra. Mert annyira elkeserítően fest a foglalkoztatási statisztika.

Aztán jöttek a cáfolatok Lázártól, Kósától és egyéb szakavatott néphülyítőktől, de Varga Mihály pár napja megint kényszeredett vallomásra kényszerült. Arról beszélt, hogy bár a kormánynak elsősorban a hazai munkaerővel kell foglalkoznia, de a munkaadók igényeire is figyelnie kell, ellenkező esetben a kellő munkaerő hiányában beruházási lehetőségektől esik el a gazdaság. Érzése szerint az egyik autóipari cég magyarországi befektetése is ezért hiúsult meg.

Tehát egyre csökkenő tisztelettel kérdezném az illetékeset: ki a büdös franc beszélt itt bevándorlókról? A Fidesz miért kezd el minden alkalommal kényszeresen migránsozni, amikor terítékre kerül, hogy hat évnyi kormányzás helyett árkot ásott, amibe folyamatosan belelökdöste az ország polgárait? Ki a fenét érdekel, hogy hat évvel ezelőtt mi volt és hogy a szocialisták mit csináltak? Mikor szándékoznak kirúgni Habonyt a picsába és elmagyarázni a személyiségzavar látható jeleivel küzdő miniszterelnöknek, hogy a hajó süllyed?

Senki nem beszélt itt bevándorlókról, hanem arról, hogy a Fidesz elzavart ebből az országból több százezer magyar embert. Mert nem hogy a közelébe sem került a fülkeforradalmi hevületben beígért 1 millió munkahelynek, de azt sem fogta át a lopásra és hazudozásra szakosodott agyveleje, hogy munkaalapú társadalom ide vagy oda, gazdasági teljesítmény nélkül, pusztán stadionokkal, térkövekkel és túlárazott közbeszerzéseket lenyúlva nem lehet emberhez méltó béreket biztosítani, nyugdíjat emelni, életszínvonalat, életminőséget javítani.

Közleménygyártásban és mellébeszélésben mindenki másnál jobban teljesítő idióták! Mindent eljátszottatok, most meg a migránsok hátán lihegve próbáltok életben maradni. Úgy, hogy szerintem még egymás temetésén sem szégyellnétek egy öblöset migránsozni. Regisztrálni kellene pár dolgot, milliószor elmondtuk, de szívesen megismételjük. A közfoglalkoztatás nem munkahelyteremtés. Közmunkásbérből nem lehet megélni. Aki számonkéri, hogy az elmúlt években miért hagyta el több ember az országot, mint 1956-ban, az nem szükségszerűen nemzetellenes, baloldali, kommunista, hazaáruló. Akinek sűrű hányingere van ettől a penetráns migránsozástól, az pontosan tudja, hogy át akarjátok kúrni az agyát.

2011-ben nettó 60 ezer körül volt a minimálbér, most 73 ezer körül van, azaz évi alig 3000 forint béremelkedés mellett nőttek legalább 50%-al a fogyasztói árak. Az egykulcsos adó miatt keletkezett költségvetési hiányt a béreken spóroltátok meg. Míg az elmúlt nyolc év végén 265 forint volt egy euró, most 300 fölött van. Négy millió ember a szegénységi szakadék szélén egyensúlyozva próbál túlélni. Aki nem döglött még meg, annak újabb és újabb lökést adtok naponta. És miközben a vállalkozók és munkavállalók szimultán kizsákmányolását támogatásnak és tehercsökkentésnek nevezitek, benyögitek, hogy nincs lehetőség a minimálbér emelésére. Ezért aztán pillanatnyilag a GDP 10%-a az uniós forrásokból és külföldre száműzöttek által hazaküldött pénzből tevődik össze. Most is azokból a zöldmezős beruházásokból éltek, amiket az elmúlt hat év előtti elmúlt nyolc évben hoztak ide a patás ördögök. De ti megtérülő beruházások helyett stadionokba öltétek bele az uniós fejlesztési forrásokat, a bérszínvonalat és a termelékenység növelését magasról leszartátok. A társadalmi mobilitást beledöngöltétek a földbe, bérlakások helyett Makovecz-típusú istállókat építettetek. Ezért ma Magyarországot egyszerre sújtja a munkanélküliség és a munkaerőhiány. A Borsodban létminimum alatt tengődő szerencsétleneknek esélyük nem maradt visszakapaszkodni. Ahelyett, hogy átképeztétek volna a több diplomával utcát seprő értelmiségieket, rajtuk is rúgtatok egyet.

Mára a kör bezárult. Maradtak a migránsok. A félelemkeltés, Habony hagymázas uszító stratégiája és az iskolázatlan, tájékozatlan hívek fanatizálása. Olimpia idején, sátoros ünnepekkor, hétköznap és hétvégén, minden szinten, minden csatornán. Aki még nem őrült bele teljesen, annak marad a remény, hogy előbb-utóbb a szektások is ráébrednek: átverték őket. Mert arról, hogy nincs mit enni adni a gyerekének, hogy csak interneten tarthatja a kapcsolatot a kivándorolt családjával, hogy egyre nehezebben tudja kifizetni a számláit, hogy egyre keservesebben telik az idő egyik fizetéstől a másikig, nem a migránsok tehetnek. Hanem azok, akik mindent a gyűlölködésre és a migrációval való vészterhes uszításra tettek fel és közben ellopták a jövőjét. Igen, pontosan azok, akikben megbízott és akik retardált kreténnek nézték.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.