Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szombati laza

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Alig hevertem ki az Európát letaroló focit, máris itt az olimpia. Most sem értek jobban a sporthoz, mint eddig , de az imént leltem egy olyan hírt, amin még mindig sírva röhögök. Délután kezdődnek az úszó számok, ennek örömére kiderült, hogy Brazíliában van egy érdekes előírás. Mégpedig az, hogy bizonyos vízfelületű medencék esetén – gondolom, ez a gyerekpancsolókra és azokra, akik nem a nyomornegyedekben élnek és vélhetően van medence a kertjükben nem vonatkozik – kötelező a vízimentő jelenléte.

Azt speciel nem tudom, hogy az olimpia örömére miért nem lehetett valami rendkívüli felmentést adni, de mindegy is. Jelenleg az a helyzet, hogy a világ legjobb úszóira profi életmentő felügyel. Hogy bele ne fulladjanak a medencébe. Ott áll a fószer a medence partján, vietnami tangapapucsban, hátán a mentőövvel és éberen figyeli, kit kell kimenteni. Ő az:

Fotó: Europress - Christophe Simon/AFP

Fotó: Europress – Christophe Simon/AFP

Bezzeg akkor nem volt ilyen szolgáltatás, amikor Erik, az angolna küzdött az elemekkel. Nem illik senkit kiröhögni és előre jelzem, én még ennyire sem tudok úszni, ellenben legalább nem neveztem be az olimpiára.

Igaz, hogy az extrém futkosás nem kimondottan olimpiai szám, de nem maradhat ki a kis színesből – ha már erre adtam a fejemet – az a kiskutyus, aki valamiért úgy határozott: márpedig ő szerez magának egy gazdit, lesz ami lesz! Úgy lehetett vele, hogy különleges ebecskének különleges gazdi jár, ezért a Góbi-sivatagban éppen átnyargaló extrém-maraton egy futójához csatlakozott. Öntudatos kis jószág.

Annyiszor elgondolkodtam már rajta, hogy mi járhat egy ilyen pici, vagy akár egy nagy kutyus fejében? Mennyit érthet az őt körülvevő világból? Kutyás gazdiként merem állítani: nagyon okos tud lenni egy ilyen szőrös barát. Meggyőződésem, hogy beszélni is képesek, ha nem is kimondott szavakkal, de bizony mindig elmagyarázzák, mit szeretnének.

Akár igazam van, akár nincs (gyanítom, hogy a kutyások egyetértenek velem), ez a pirinyó jószág elég magabiztosan eldöntötte, kit fogad örökbe.

További szép napot mindenkinek. Aki kedveli a sportokat, ma feltétlenül szurkoljon az úszóinknak és mindenki másnak is, aki képernyőre kerül. Én most szabadságra megyek – egészen holnap reggelig – de hagyok itt egy videót, amiből talán sok minden kiderül szőrös barátainkról. Ha mégsem derül ki, akkor egyszerűen csak jó nézni.
adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.