Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Honnan tudja ezek után a mindenkit egyformán gyűlölő magyar birka, hogy kitől kell rettegni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium

kész a hatályos törvényi előírások szigorú betartása mellett megvizsgálni a török kérést (…) A magyar hatóságok a megnevezett intézményekkel szemben csak abban az esetben fognak fellépni, ha egyértelműen bebizonyosodik az intézmények és a terrorizmus közötti összefüggés”

– a Szijjártó gondjaira bízott szánalmas külügyi tárca Indexnek küldött válaszlevelében erősítette meg, hogy az elmebeteg Erdogan (nem ők fogalmaztak így) és a török kormány diplomáciai csatornákon keresztül valóban kérte (egyelőre csak kérte) a magyar hatóságokat, zárják be a budapesti Orchidea kéttannyelvű nemzetközi iskolát, mert szerintük az intézmény a júliusi puccskísérlet megszervezésével gyanúsított Fethullah Gülenhez köthető.

Mint tudjuk, Erdoganék Gülen Hizmet nevű mozgalmát a puccskísérlet óta terrorszervezetként tartják számon. Szijjártó pedig hűséges pincsikutyaként gondolkodás nélkül terrorcselekménynek nevezte az Erdogan-rezsim megdöntésének kísérletét. Egyedüliként Európában és rekordgyorsasággal. Tegnap és korábban már többször volt arról szó – nem ismétlem magunkat -, hogy a tömeggyilkos Erdogan által fenntartott török államberendezkés miért sötét, ráadásul iszlamista (!) diktatúra (csak a rettegő agyonmagyarok kedvéért hangsúlyozom), ezért a magyar kormány alázatos behódolás továbbra is megdöbbentő és félelmetes, még ha nem is meglepő.

Következik mindenből, amit eddig műveltek, és ahogyan eddig művelték. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy Erdogan világszerte követeli Gülen alapítványi oktatási intézményeinek felszámolását, csak a világ jobb helyein azonnal elhajtják az paranoiás követeléseivel együtt. Amikor például Németországban próbálkozott ezzel, a baden-würtenbergi miniszterelnök, Winfried Kretschmann a kérést is felháborítónak nevezte, és mérlegelés nélkül elutasította.

Csakhogy ez itt nem Németország, ez itt az az ország, amelynek külügyminisztere Szijjártó Péter lehet. A nagybeteg szócsöve, aki nem más, mint az illiberális diktátorok iránt rajongó, tekintélyelvű Orbán Viktor. Aki rekedt hangon, sűrű nyelvcsapkodások közepette követel tisztelet magának és torkát köszörülve énekli, hogy nekünk senki nem mondhatja meg. De, megmondhatja. Már meg is mondta. Ti pedig pattogtok serényen és vigyázzba álltok. Mert Erdogan barátotok, szövetségesetek és lojális partneretek az emberi szabadságjogok két kézzel fojtogatásában úgy rendelkezett.

Az azeri baltás gyilkos ügye óta persze a magyar diplomácia világviszonylatban a pöcegödör aljára került, ám az nem egy véletlen szerencsétlenség volt, hanem valaminek a szégyenteljes kezdete. Ami most odáig fajult (kisebb-nagyobb hasonló mutatványok után), hogy egy kéttannyelvű óvodában keresik a terroristákat a török szultán parancsára.

Lehet, hogy a portás, vagy a takarítónő fogalmazza a KKM közleményeit és válaszleveleit, mert nyaral a vízfej, de a fentiek szerint Magyarországon, a Bakondik, Nógrádik, Földik és Pintér Sándorok homokozójában mégiscsak valós esély van a terrorizmusra? Vagyis a mindennapi zsibbasztó szájtépés ellenére nem sikerült megvédeni a magyar embereket? Ha vizsgálatra szorul Erdogan véreskezű diktátor kérésének végrehajtása, az egyúttal és ráadásul azt is jelenti, hogy a Klik és társai totálisan alkalmatlanok az oktatási intézmények felügyeletére és halvány fogalmuk nincs, hogy mi történik azokban. A Klik és a magyar hatóságok azért vannak elvileg, hogy tudjanak arról, ha egy intézmény gyanús. Bármilyen értelemben.

Tudom, hogy a birkának nem feltétlenül az a sajátossága, hogy összefüggéseiben szemlélje a nagy egészet és képes legyen a mellbevágó ellentmondásokon fennakadni, de érdekelne azért, hogy ha Orbán Viktor képére és hasonlatosságára kötelezően gyűlölni kell az iszlám hitű menekülteket, akkor miért nem gyűlöli tiszta szívből a török diktátort és miért nem kéri ki magának, hogy Ankara utasítgassa a magyar hatóságokat?

Ha a magyaroknak senki sem diktálhat, senki sem mondhatja meg, hogyan, merre hány méter, akkor a tömeggyilkos, iszlám hitű Erdogan miért? Ha Magyarország belügyeibe senki nem avatkozhat bele, akkor ezek szerint a magyar kormány hazudik a polgárainak?

Egészen pontosan melyik muzulmán a terrorista, ha a Fidesz és külön Orbán-Szijjártó szerint nagyjából mindegyik az? Honnan tudja ezek után a mindenkit egyformán gyűlölő magyar birka, hogy kitől kell rettegni? Ha Gülen terrorista, Erdogan miért nem az?

A kórusban bégető, kvótanépszavazásra készülő hívek tisztában vannak azzal, hogy Erdogan egy tömeggyilkos despota és hogy Magyarország nem Ankara, hanem Brüsszel pénzéből nem omlott még össze? Ha nincs tisztában ezzel, akkor mi akadályozza a tájékozódásban?

Megannyi kínzó és költői kérdés, amely válaszok nélkül is egy szégyellnivaló ország képét festi. Amelyet gerinctelen, hazug, szolgalelkű gazemberek irányítanak. Akik állandóan a múltbéli vélt és valós dicsőségekkel verdesik a horpadt mellüket, amelyeknek része volt a török félhold elleni hősies küzdelem, meg hogy Európa védőbástyája voltunk. Hát ez lett belőle. Diktátorok és diktatúrák lábainál vergődünk és merünk kicsik lenni a nagyok árnyékában.

A nagy büdös igazság az, hogy ezt a kérést nemhogy megvizsgálni nem indokolt, hanem egyszerűen szóba állni sem lett volna szabad az Európát zsaroló, Putyin csahos kutyájaként önkényeskedő Erdogannal. A Szijjártó által vezetett szánalom-minisztériumnak egyetlen dolga lehetne: megvizsgálni és megválaszolni azt a nyugtalanító kérdést, hogy az Európai Unió tagjaként Magyarország miért fordult szembe Európával és miért gazsulál keleti diktátoroknak?

Ha bármi is igaz abból a propagandából, amivel a kormány pillanatnyilag bódítja és hülyíti a magyarokat, akkor ezzel a szánalmas, dühítő és veszélyes állásfogalással (persze nem ez az első) tulajdonképpen Magyarország szuverenitását szúrta le. Önmagában azzal is, hogy zavart elméjű, európai értelemben vállalhatatlan zsebszultánok kéréseit vizsgálgatja.

A 20. századi magyar államvezetések úgy általában is csalhatatlan érzékkel mozdultak rá a nemzetközi politikai színpad legvállalhatatlanabb szereplőire, akikkel aztán gyalázatos szövetségeket kötöttek, amelyeknek mind-mind meglett az eredményük. Azt viszont kevesen gondolták, hogy vissza lehet térni ugyanoda. Önként-dalolva, egy elfuserált, selejtes és nagyon beteg kisember lázálmai alatt összeroppanó ország öntudatlanul sétál kifele Európából. Mert az iszlám ellen uszító magyar kormány iszlamista zsarnokok seggét nyalva akar hatalmon maradni.

És azért is, mert megmaradt, fanatikus hívei ennyit értenek az egészből:

Nem tudom, hogy lehet, a magyar kormany politikajat, pl. a torokkel osszehasonlitani? Az egy muszlim orszag, ott masok a „jatekszabalyok” ! Ott ez az iras (ez ITT – szerk.) meg sem jelenhetett volna! Vagy a szerzo feje es teste mar regen mas-mas helyen nyugodna! Nalunk ugye nincs sajtoszabadsag, sot diktatura van!? De hat ez a cikk is megjelenhetett! Akkor most ez hogy is van? (…) Szerintetek persze nyalni kellene Brusszelnek, had jojjon a muszlim saska had amibe belerokkanna nemcsak Magyarorszag, de Europa is!? Ez talan tetszene? Nekem nem!

Ez egy komment a tegnapi cikk alól, amely a külügyminisztérium levele előtt született ugyanebben a témában. Vagyis ameddig ezek a cikkek megszülethetnek és a szerzőt nem fejezik le, ez itt demokrácia. Igen. Valóban.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.