November 30,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ameddig te Rióban meresztgeted azt az aszott seggedet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,089,995 forint, még hiányzik 1,910,005 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Balog Zoltán, minden emberi erővel hajtott szerkezetek minisztere, a nagy humanista és a gyermek hospice kiemelkedő támogatója (itt ragadnám meg az alkalmat, hogy érdeklődjem: azt a nyomorult 5 milliót sikerült már átutalni a Dóri-háznak?) az olimpia témájában is illetékes. Mert – esküszöm, ezt most tudtam meg – Balog Zoltán a sportért is felelős miniszter.

Mint ilyen, mármint is miniszter, természetesen ott a helye az olimpián. Pénz nem számít, úgyis mi fizetjük. Jut eszembe! Balog! Sikerült már elutalni azt a nyomorult öt milliót a haldokló gyerekek ápolását végző Dóri-háznak? Tudom, hogy nem. Csak kérdem (nem véletlenül másodszor hirtelen, mert minden alkalommal meg fogom kérdezni), hátha sikerül olyan pocsékul érezned magad a kérdéstől, mint ahogy azok az ápolók érezhetik magukat, akik időnként nem kapnak időben fizetést és ennek ellenére mennek és ápolják a gyógyíthatatlan betegeket. Emlékezhetnél még rá, milyen várni a fizetést. Például abból az időből, amikor betanított esztergályosként dolgoztál a Diósgyőri Gépgyárban. Vagy később, amikor gondnokként dolgoztál egy szociális otthonban.

Ellentétben a legtöbb kollégáddal, te legalább dolgoztál is életedben egy keveset, legalább lenne mihez viszonyítanod. De nem véletlenül kerültél oda, ahol vagy. Belepasszolsz a kormányba, emberként és politikusként is. Súlytalan vagy, mint a többiek.

Te menj csak bohóckodni az olimpiára, ahogy mentél a foci Eb-re is. Tudod, amikor azt hitted, Csányi veled akar kezet fogni, ő meg azt sem tudta, hogy te ott vagy. Vagy tudta, csak átnézett rajtad. Érdemeid szerint.

Tudsz róla, Balog, hogy ma Magyarországon a lakosság 41,5 százaléka él létminimum alatt? Tudod, az az állapot, amikor nincs elég pénz ételre sem. Sokan ezek közül az emberek közül dolgoznak ám. És munkával sem képesek a minimumot biztosítani a családjuknak. Tudtad, hogy a létminimum alatt élők között milyen magas a gyermekes családok aránya?

Igaz is, mit érdekel ez téged?  Az 1,1 milliós fizetésed mellé kapsz tőlünk autót, amit nem neked kell tankolni, sem szervizelni. Kapsz laptopot, telefont, irodát, személyzetet. Lakhatási térítést, vagy útiköltséget, plusz amikor külföldre mész – mint például az olimpiára – akkor ingyen van a repülőjegy, a szállás, a belépő, a közlekedés, kaja-pia és természetesen jár neked napidíj is. Tavaly is és az idén is 200 ezer forint cafeteriát is kapsz, mert annyira szeretünk téged.

Mert értünk élősködsz rajtunk.

Te csak büszkélkedj az évszázados sporteredményekkel, mert neked ahhoz is pont annyi közöd van, mint az emberséghez, az oktatáshoz, vagy bármihez ebben az országban, ami fontos. Pontosan semennyi közöd nincs hozzá sem emberként, sem miniszterként. Remek Fidesz-katona vagy.

Balog, tudsz te arról, hogy vannak olyan falvak Magyarországon, ahol ingyen kínálják a telkeket? Nem, nem azért, mert annyira jól teljesítünk, mint amennyire jól élünk. Vagyis de. Azért. Szóval ingyen adják a telket, csak menjen oda lakni valaki. Mert kiürülnek a falvak. Menekül, ki merre lát. Nincs munka, nincs iskola, nincs orvos, nincs még kocsma sem. Meg közlekedés sincs. Az öregek maradtak legfeljebb. A fiatalok külföldre futottak a jólteljesítésetek elől.

Balog, tudod te azt, hogy a vidék haldoklik? Nyomor van, reménytelenség és szegénység. A vidék, a falvak pusztulnak sorra. Az ország lelke haldoklik, Balog. Akkor is, ha te jól élsz, ha neked felvitte az isten a dolgodat. Ameddig te Rióban meresztgeted azt az aszott seggedet, addig egy busznyi fiatal int búcsút ennek az országnak. A többségük örökre. Ameddig te az olimpián tapsikolsz, öreg emberek maradnak ellátás nélkül, segítség nélkül. Ameddig te sunyi vigyorral úgy teszel, mintha kezet akartál volna fogni, de mégsem, addig más emberek vért izzadnak, hogy előteremtsék a gyógyíthatatlan gyermekek ellátásához szükséges pénzt.

Ha visszajöttél a kiruccanásról, majd sündörögj be valamelyik kormánytévébe és áhítatos pofával szónokolj bele a kamerába, hogy mennyire jól teljesítünk, milyen fantasztikusan jól élünk és már annyira jó nekünk, hogy a kisgyermekek alig várják a tanévkezdést. Azt ne mondd el a híveknek, hogy sokan azért várják, mert a nyári szünet számukra az éhezésről szól. Azt se mondd el, hogy távolról sem minden rászoruló gyermek kap szünidei étkezést, hanem csak a halmozottan hátrányos helyzetben élők. Pedig az a gyermek is éhes, aki nem szegregátumban lakik és a szüleinek akár még érettségije is van. Ő is kerülhet olyan helyzetbe, amikor nincs pénze a szülőknek, de ő nem kap segítséget.

Nyaralgass szépen Balog, veregesd a kehes válladat. Aztán majd te is feltétlenül büszkélkedj el az olimpián elért sikerekkel. Mert ahhoz is pontosan annyi közöd lesz, mint bármihez, ami emberi. Semennyi.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!