Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ma is tágult egy hangyányit a Nemzeti Horizont

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép nap ez a mai, ahhoz képest, hogy szombat és hőség. Ma is tágult egy hangyányit a Nemzeti Horizont, mindenki lépett egyet előre. Még az is, aki nem igényelte a CSOK-ot, de repesve várja, hogy a tojás áfája végre öt százalékra zuhanjon.

Ma Orbán Viktor egy neves társat kapott maga mellé, bekerült egy olyan elit klubba, ahová nincs bejárása akárkinek. Az aktuális valamerre nyitás jegyében Zimbabwe felsorakozott hazánk mellé. Orbán Viktor illiberális majdnemdiktátor és Robert Mugabe egy platformra kerültek abban a fontos, és feltétlenül a Zimbabwe-Magyarország tengelyhatalmak által eldöntendő kérdésben, hogy ki legyen az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke. A két Nobel békedíj-várományos politikus egy emberként Donald Trump mellett tört bokát. Ja, nem. Az Gyurcsány Ferenc volt.

Állítólag a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (hivatalos nevén: 조선민주주의인민공화국) is Trumpot támogatja és ez már így mindjárt három. Ugyanis a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság, (hivatalos nevén: 조선민주주의인민공화국) természetesen egységesen nem akar mást az USA elnökének, mint akit Kim Jong-un akar, mert ez így demokratikus. Mint nálunk. Három csodás politikus, népük vezetői és boldogítói. Példaképei az ifjú generációnak, fiatal nők és gyermeklányok párnába suttogott rajongásának tárgyai. Meg minden. Arról nem tudok, Erdogan kire fog voksolni.

Tehát az Egyesült Államok elnöke jóformán már meg is van választva, legfeljebb az ott élő emberek ugathatnak bele a nemzetközi akaratba, de az szinte nem is számít.

Miközben Orbán Viktor és társai megválasztották az USA elnökét, nálunk épül-szépül az országot lassan több rétegben körülölelő kerítés. Nekünk semmi közünk nincs hozzá, hogy ki és mennyi pénzért építgeti, mert az nemzetbiztonsági kérdés. Vagy ügy. Már azon sem lepődnék meg, ha kiderülne egyszer – nem mostanában, hanem a ködbe vesző jövőben -, hogy néhány Matolcsy unokatestvér szorgoskodik az ország megvédésében, mintegy tízszeres áron.

Ha már Matolcsy. Sajnos a magyar jogrendszer még mindig nem működik megfelelően. Ezt abból lehet tudni, hogy a Transparency International Magyarország pert nyert a Magyar Nemzeti Bankkal szemben. Jogerősen. A nem megfelelően működő rendszer következtében a Matolcsy György vezette szervezet kénytelen kiadni az „MNB részére komplex kutatáselemzési és ezek feladatokhoz kapcsolódó kommunikációs feladatok megvalósítása” címen meghirdetett tender anyagait, amit a csodálatos és minden területen kiemelkedő munkát végző, ezért a piaci árnál picit drágábban dolgozó Századvég Politikai Iskola Alapítvány nyert el.

Két hét határidőt kapott az MNB az anyagok kiadására. Elképzelem azt a vidám rohangászást, ami most a közpénzek közpénztelenítését oly sikeresen végző szervezetnél lehet. Az sem kizárt, hogy amennyiben Polt Péter végtelenül tehetséges és rátermett feleségének mostanában van a házassági évfordulója, kénytelen lesz azt is munkával tölteni. Csak azt remélem, hogy amennyiben bekövetkezne ez a súlyos esemény és Matolcsy György munkatársnője – aki félállásban a legfőbb ügyész felesége – valóban belép a sztahanovisták népes táborába, arról hivatalos közleményt és legalább egy oldal terjedelmű cikket is olvashatunk majd.

Remélhetőleg mindenki betárazott sörből, vagy xanaxból, attól függően, hogy kedveli, vagy nem kedveli a sportközvetítéseket. Ugyanis mostantól minden az olimpiáról fog szólni, még az időjárás és Kósa Lajos is. A mai fontos hír ezzel kapcsolatban: hat emeletet kaptak a magyarok, alattuk a lengyelek laknak. Én csak remélni merem, hogy hatnál több emeletes a szállás és nem kellett szegény lengyeleknek a pincébe lecuccolniuk. Ezzel szemben az ausztrálok már beköltöztek és otthonossá tették a szállásukat, amennyiben magukra gyújtották azt. Igazuk is van, evidens dolog, hogy egy sportolók által elfoglalt szállás, ahol tilos dohányozni, cigitől boruljon lángba egy kicsit.

Heti hírösszefoglalónkat látták-hallották-olvasták, az egyéb – kevéssé érdekes és fontos – történésekről folyamatosan beszámolunk.adomány

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.