Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Milyen tisztelet, Hajdú? Milyen tisztelet?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bármennyire is megpróbáltam elkerülni a nap, meg a holnapi és a holnaputáni nap bulvármocsok hírét, nem sikerült. Hajdú Pétert otthagyta az asszony, kamionnal vagy teherautóval, vagy nem tudom mivel hurcolta el a cuccait és sőt, a gyerekeket is és pláne főleg a Rogán Cecíliával közös cégük irodáját is elköltöztette. Erről szól ez a nap, akármerre nézek, és ennek a visszataszító, gátlástalan médiahiénának a picsogásáról. Ha nem áll elő ezzel a szöveggel, talán megkegyelmezek neki.

Mondjuk nem vagyok egy Puzsér Róbert, hogy megszállottan hajszoljam a fenevadat, de a hányinger engem is utolér ettől a nagyranőtt óvodástól. Ettől a ripacstól, akinek egész lénye és karrierje a mások életében való turkálásról és saját életének rivaldafénybe kényszerítéséről szól.

A jelenlegi hatalomnál is jól fekvő, a haza elsőszámú celebpárosa – az irritáló Hajdú és az ő Sarka – abból az erőlködésből él hosszú évek óta, hogy bármiről ők jussanak a tudományos-fantasztikus bulvármédia csinálóinak figyelmébe. Ez olyan jól sikerült nekik, hogy naponta velük volt tele a Habony Művek bulvárfos szárnya, meg a minden más is, ha akartuk, ha nem, teregették magánéletük gyöngyszemeit a disznók elé. Olyan hihetetlenül jól futott a szekér, hogy Hajdú Péter cége gyárthatta le a közmédiának bagatell negyvenmillió forintért a Magyarország szépe választás élő adását, amihez a szépségversenyt Sarka Kata vezényelte le Rogán Antal feleségével, Cecíliával együtt.

Ez a minősíthetetlenül ellenszenves figura, a Frizbi egykori és a Showtime – természetesen a TV2-n futó – műsor jelenlegi házigazdája, aki soha nem küzdött gátlásokkal, és nyíltan, gondolkodás nélkül kérdezett bele bárkinek az arcába, esetenként tragédiájába, most azt kéri: mindenki tartsa tiszteletben, hogy nem akar házassága válságáról nyilatkozni.

Ide figyelj, Hajdú! Olyan szinten nem érdekel a házasságod válsága, ahogyan te magad sem érdekelsz, bár kénytelen vagyok elviselni: mindent elkövetsz azért, hogy rólad szóljanak a hírek, veled legyen tele a sajtó (már ha érted, ilyen tankcsapdásan szólva). Volt szerencsém megtudni – nem elhanyagolható mellékszál -, hogy egy büdös tahó vagy, aki például visszaeső a mozgássértülteknek fenntartott parkolóhelyek elorozásában, de akinek meggyőződése, hogy 

az emberek utálják, és ezt meg is érti, mivel – ahogy fogalmaz – sikeres, szép felesége van, és még pénzt is tud keresni. Szerinte sokan irigyek rá ezek miatt, így nincs mit szeressenek benne.

Leszámítva azokat, akik most Coelho-i mélységeket megjárva, nyálcsorgatva sajnálkoznak pórult járt házasságotok fölött, jóérzésű embereknek tényleg forog tőled a gyomruk. Attól, ahogyan ránk erőlteted magad örökkévalóságnak tűnő éve óta, és ahogyan most követeled magadnak a tiszteletet. A bulvárfertődben dagonyázó frusztráltakat leszámítva senkit nem érdekel, kivel, mit csinálsz, kitől válsz el és mitől sír a szád, mert ez kibaszottul magánügy. Igen, ez az a fogalom, ami számodra teljességgel értelmezhetetlen. Jóérzésű ember nem vonaglik végig a médián, nem ömlik bele a nyilvánosság arcába a rohadt népszerű közösségi oldalain azt óbégatva, hogy válik és hagyják őt békén.

Milyen tiszteletről beszélsz, öcsém? Te, aki abból éltél és abból élsz most is időről időre a pofánkba tolt arcpirító luxusban, hogy szerencsétlen sorsú emberek kínjait és keserveit kitoltad a kirakatba; aki szó szerint a mocsokból gazdagodott meg; aki konkrétan abból csinált pénzt (és gyanítom, erre olyan büszke), hogy gátlások nélkül gyalogolt bele emberek legintimebb szférájába; akit nem zavart soha, hogy kinek halt meg tegnapelőtt a rákos gyereke, vagy múlt héten az anyja, ha abból sztorit lehetett, kreálni, most olyan megértésre és morális, etikai indíttatású jóérzésre tartasz igényt, amit te magad soha nem képviseltél.

Hát inkább szakadjon rám az ég, minthogy eszembe jusson irigyelni téged, te minden bulvármocsok legalja. Attól, hogy indokolatlan felkiáltójelek közé szorítod a mondanivalódat, nem leszel kevésbé gusztustalan és hiteltelen. Az az ember, aki minden pillanatnyi, könnyen jött népszerűség reményében önként fosta tele saját magával és magánéletével a bulvárlapokat és zsé kategóriás tévéműsorokat, most együttérzésért kiált és azt szeretné, ha békén hagynák. Nem mintha eszem ágában lett volna valaha is boncolgatni ennek az öntelt hólyagnak az életét. Viszont a Fidesz árnyékában sütögetett, közpénzektől sem teljesen független pecsenyéje, vagy a magyar társadalom szellemi színvonalának emeléséért folytatott, rendkívül hasznos és diszkrét munkálkodása bármikor megért volna egy szimbolikus kurv*anyázást.

Nem más a helyzet, Péter, ez ugyanaz a helyzet! Csak most te vagy a barikád másik oldalán. Neked meg eszed ágában nincs valóban diszkréten kezelni a dolgot. Megszólalsz és követelőzöl. Tulajdonképpen már megint felhívtad magadra a figyelmet, hogy helyzet van és ide kéred a kamerát. Egyáltalán nem lepne meg, ha valami jól felépített gerillamarketing része lenne az egész, hogy megint rólad szóljon minden a baráti Habony-médiában és minden más sajtóban, ami abból él, hogy szennyeseket tereget. Remélem exkluzív interjúk és többfelvonásos, címlapos melodrámák következnek az ország első számú celebpárjának megrázó vergődéseiről. Aztán majd legfeljebb jól kibékültök, megköszönitek a hárombiteseknek a támogatást és külditek az exkluzív nyaralást ábrázoló fotókat télvíz idején. Ha másképp nem megy, majd a saját műsorodban készítesz beszélgetést magaddal.

Én azt tanultam belőled, Hajdú Péter, hogy ha egy pénzéhes gecinek egész életében semmi nem volt szent, akkor ez így is marad. Remélem ez az apróság nem töri meg az életedet és ugyanolyan jó étvággyal fogsz keresztben beállni három mozgássérült parkolóhelyre, mint eddig. Sajnos amíg lesznek emberek (és lesznek mindig), akik hajlandóak a Hajdú-féle szellemi színvonal képviseletében ország-világ elé kiállni mindféle elképesztő intimsztorikkal, addig a siránkozó, elhagyott médiapojácának semmi gondja nem lesz. Kata Sarkát, vagy fordítva meg majd kiheveri. Amúgy nehogy félreértsd, Péter! Nem vagyok ellendrukker, csak undorodom tőled. Simán.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.