Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha engem Rogán Antal fényes nappal szúrna le a Blaha Lujza téren

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tudom, valaki vesztegetett meg már hivatalban lévő polgármestert úgy, hogy nem tudta felsorolni az átadott bankjegyek sorozatszámát? Ez a nyilvánvaló képtelenség jutott eszembe arról a hírről, hogy a magyar jogállam és azon belül a független magyar ügyészég dicsőséges menetelésének és újabb diadalának örömünnepe volt tegnap, amikor kinyögték: nem nyomoznak Rogán ügyében. A nyilvánvaló időhúzás és a fölösleges körök után hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt (Szabó Tímea és Tényi István feljelentése nyomán) azért nincs mit kezdeni Rogán Antallal, mert Portik személye sem túl hiteles, amiket mondott, azok pedig nem egyértelmű állítások.

Az egész sztorit most nem göngyölítem fel újra (számtalanszor írtam erről), a lényeg, hogy Portik Tamást abban a személyiségi jogi perben hallgatták meg, amelyet Rogán Antal indított Juhász Péter ellen. A tanúként kihallgatott Portik Tamás, a Prisztás-gyilkosság elítélt felbújtója azt vallotta, tízmillió forintnyi eurót adott át Habony Árpád nagynénje, Pápa Marianne nevében Rogán Antalnak. Tényi István fideszes feljelentőnek az ügyészség ilyeneket válaszolt:

  • Portik nem volt elég egyértelmű, amikor a pénz átadásának helyszínéről volt szó, mert egyszer a Cukor utcai, később pedig az Aulich utcai Fidesz-pártirodát nevezte meg, és nem adott pontos leírást a helyszínről.
  • Portik nem részletezte kellő hitelességgel, hogy pontosan milyen címletekben szállította a pénzt, a pontos euró összegét, annak forrását, illetve egyéb olyan jellemzőit, ami nyilatkozatát tartalommal töltené meg és hitelt érdemlővé tenné
  • Portik szavainak „valóságtartalmával szemben olyan ésszerű kételyek támaszthatók, amik a bűncselekmények a nyomozás elrendeléséhez szükséges gyanújának hiányát eredményezik, így nyomozás elrendelésére nincs törvényes alap és a feljelentések elutasítása felől kellett határozni”.

A Polt Péter, hogy nem sül le a bőr arról a rinocérosz pofádról! felkiáltás már képtelen megragadni azokat az indulatokat, amelyek a hatalmukba kerítettek, nem érzem elég gazdagnak a szókincsemet sem ahhoz, hogy a fenti ábrát szemlélve megfelelően ki tudjam fejezni azt, ami bennem kavarog. És valójában nem azért, mert kétséges lett volna a döntés. Mondanám, hogy tudtam, csak nem sejtettem. Hanem azért, mert ha engem, vagy téged Rogán Antal fényes nappal szúrna le a Blaha Lujza téren és három kamerával rögzítenék a jelenetet, akkor is ugyanez lenne. Ez a hajánál fogva rángatott ügyészségi indoklás annak az újabb ékes bizonyítéka, hogy ezt az országot visszafordíthatatlanul foglyul ejtette a maffia és itt már demokratikus, békés úton semmi jóra nem számíthatunk. Ide jutottunk 2016-ra.

A keményen dolgozó kisemberek példaképe, a Körmenden született szakonyfalui gazember a Polt Péter legfőbb ügyésznek csúfolt emberi selejt segédletével pofán köpte az országot. Teljes széltében és hosszában. Benne az első sorokban csápoló állampárti szektatagokkal. Nem, már semmi nem maradt meg a jogállamból és mint már többször kértük: ne nevezze senki annak. Már a látszata sem maradt itt semminek: hogy legalább kamuból nyomozgatunk, aztán úgyse függesztjük fel a mentelmi jogát ennek a maffiózónak.

Ahelyett, hogy a bizonyítékok után nyomozna, ami a dolga lenne, Polt bűnszervezete nyomozás nélkül eldöntötte, hogy ez egy szóra sem érdemes ügy. Mert Magyarországon immár kimondva, nem csak kimondatlanul a legfőbbb ügyész hivatala a fideszes politikusok bűnpártoló szakszervezetévé silányult.

Már eleve ott kezdődik ez az egész aljadék történet, hogy meg sem kellett volna várni a feljelentéseket, amennyiben az ügyészségnek kötelessége hivatalból eljárni a tudomására jutott potenciális bűncselekmények esetén. Ha X vallomásában megvádolja Y-t, hogy bűncselekményt követett el, akkor Polt Pofátlan Péter nem reszelgeti a körmét hetekig, hanem azonnal köteles eljárni. Nem azt mondja, hogy a tanú nem adott részletes és értékelhető leírást a bankjegyek sorozatszámáról, a pártszékház ajtajának színéről és a tapéta mintázatáról, hanem utánajár a részleteknek. Fel sem merülhetett volna, hogy a komolyan vehetőség hiányát szóvá tegye, hiszen Portik elmondta a bíróságon, hogy kinek, kinek a megbízásából, mikor, hova, milyen célból mennyi pénzt vitt. Gyanítom, hogy ennyi év távlatából azt sem tudta volna elmondani, hogy szerdán, avagy pénteken szállította a kenőpénzt, kockás, avagy csíkos ing volt éppen Rogánon, fújt a szél, netán sütött a nap. Elképesztő, hogy ilyen típusú érveléssel előállhat az ügyészség. Hogy miután ezek a részletkérdések nem tisztázottak, nincs miről beszélni.

Jogállamban – ami nincs – már eleve ott kezdődött volna ez a gennyes, bűzös történet, hogy megvizsgálják Rogán úrfi vagyonosodásának mikéntjét, hogyanját, összevetik hivatalosan bevallott jövedelmét a táguló luxussal. Mert akkor látszott volna az, ami így is látszik: hogy nem egy kenőpénzes zacskó volt az, és nem az a szánalmas 10 millió az arcpirító, hanem a további 149. De a kib*szott legfőbb ügyész soha semmit nem hallott arról a belvárosi ingatlanpanamáról, amiről már évek óta mindenki hallott. Nem olvas újságot, nem látta annak a több száz ingatlannak a listáját, amit Rogán belvárosi pusztításának idején áron alul eladtak. Az mégsem lehet, hogy egy sötét bűnöző vallomása alapján eljárás induljon egy köztiszteletben álló bálvány ellen.

Mert ebben az országban csak a keményen dolgozó, becsületes kisember seggét baszogatják rojtosra adóhatóságilag, ha nem tudja igazolni például, hogy az éhenhalásra sem elég jövedelméből hogy nem döglött még meg. És ha nem döglött meg, miből akarja kifizetni a bírságot, amit jogalappal vagy anélkül kiróttak rá.

Logikus folyománya ez az egész annak, hogy Rogán Antal egyébként feljelentette Portik Tamást hamis vád miatt, ám az ügyészség azt elutasította. Hát ezért. Mert ha Rogán ellen nem nyomoznak, akkor Portik ellen kellene hamis vád/tanúzás miatt. Ráadásul azt is hivatalból illett volna, de hagyjuk. A lényeg, hogy Portik ellen sem nyomozhatnak, mert az legalább annyira veszélyes lenne, mint Rogán ellen nyomozni. És így szépen be is zárul  a kör. Nincs az a bűncselekmény-gyanú, ami alól a Polt-féle sóhivatal  ki ne mosdatná az állampárti gengsztereket. Ilyen átlátszó ügyészségi indoklást a világon sehol nem láttak, és az a sok szakember, aki ehhez adja a nevét – mondjuk ki: közönséges bűnpártoló.

Ide süllyedt ez az ország. Miután a választási irodánál önkényeskedő kopaszokról, több kameraállásból készült felvételek dacára személyleírást kértek az illetőkről és ma is szabadlábon szívják teli tüdőre a jogállam friss levegőjét, nincs az a veretes disznóság, ami miatt egy fideszes politikusnak bíróság elé kellene állnia. Miután kábé homokozónak kapta meg a Belvárost, hogy kedvére garázdálkodhasson, fosztogathasson és visszacsorgasson évekig, Rogán kezét ma is szorongatja a főnök. Szorítja és nem engedi el. Mindent tudnak egymásról ezek az államférfiak, egymás tökét szorongatva leplezik a mocskos ügyleteket, mert ha egyszer valaki elengedi a mellette álló nemiszervét, a szaros köcsög a fejükre borul.

Nem, a maffia nem áldozza be Rogánt, itt a végleges válasz erre a kérdésre, ha egyáltalán kérdés volt. Orbán Viktor soha a büdös életben nem fog önként lemondani a hatalomról. Miközben hasonló esetben minden közönséges állampolgár már börtönben rohadna, ezeket törvényesen már nem lehet felelősségre vonni. Megvédik az összes katonájukat, amíg az lojális és nem vét a maffia írott és íratlan szabályai ellen. Rogántól Poltig mindenki tudja hol a helye és mi a kötelezettsége: ha nem szegik meg az élő isten parancsolatait, sérthetetlenek, bármit következmények nélkül megtehetnek. Elrettentő példának pedig ott van Simicska Lajos, vagy Spéder Zoltán. Mindegyikük bűzös, ganészagú, korrupt ügyletei Orbán tudtával és beleegyezésével folynak hosszú évek óta. Ezért aztán nem bukhat meg egyik sem, mert az több száz NER-tag szarba kerülésével lenne egyenértékű és veszélybe sodorná a több ezer milliárdos összeharácsolt vagyont. Igen, eddig is tudtuk. De hogy ilyen átlátszó, pofátlan módon csinálják, azt a legvadabb rémálmaiban sem gondoltam.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.