Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fideszes matek, vagy fideszes kamu?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nőtt a Fidesz támogatottsága a Nézőpont Intézet szerint. Éljen! A napi migránsozás meghozta az eredményt, bár ma elengedték magukat a srácok, még egy kósza Bakondi/Nógrádi/Földi nyilatkozat se volt arról, hogy rejtsük el a nőket és gyermekeket. Igaz, hosszú még a nap.

Vagy azért, mert pihennek a migránsok, vagy egyéb okból, de a G. Fodor Gábor nagyságát jól példázó termék, a 888.hu brutális leleplező cikket közölt az örök ellenségről, Botka Lászlóról. Szeged polgármestere – aki sem nem fideszes, sem leváltani nem sikerült, mert a szegediek többsége ragaszkodik hozzá – ármányos módon újítja fel az utakat a városban. Az ármány ott van, hogy Botka László utcájában is felújítják a burkolatot. A szegediek pénzén! Ez szerintem is hihetetlenül botrányos! Most van itt az ideje, hogy kötelezővé tegyük: minden polgármester és egyéb vezető politikus saját zsebből köteles felújítani azt az utcát, ahol lakik. A törvényt természetesen visszamenőleges hatállyal kell bevezetni. Így módja nyílik L. Simon Lászlónak, Zsiga Marcellnek – hirtelen ők ugrottak be valamiért – visszafizetni a közpénzt és természetesen az Orbán-família is kifizetheti a Nemzet Esküvője örömére felújított útszakaszt és járdát.

Hogy egy másik remek hírrel is szolgáljak mára: ismét megszólalt Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Nem másolom be a szöveget, mert aztán megint jön a helyreigazítási felszólítás. Inkább beillesztem szépen a monitorfotót, az nem tűnik el, mint a hóember júniusban.

novák1

Értelmezzük, mit akart mondani a költő! Egyrészről minden család, ahol iskolakezdő gyermek van és már egyébként is részesülnek  rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, kap egyszeri 5800 forintos Erzsébet-utalványt. Helyes. Közben felmerült bennem a kérdés, hogy vajon miért kedvezmény és nem támogatás a gyermekvédelmi izé. A kedvezmény az valamilyen összegből levonható dolog szokott lenni, a támogatást pedig pluszban adják. Ennek majd utána járok, de ha valaki elárulja, annak is fogok örülni.

Tehát: 5800 forint. A történet második része számomra nem értelmezhető. Attól még, hogy a családi pótlékot és egyebeket egy hónappal előbb megkapja valaki, az nem lesz több. Csak előbb lesz. Tehát praktikusan: ha ezeknek a juttatásoknak szeptemberben kellene érkezniük, de helyette augusztusban érkeznek, akkor szeptemberben meg nem érkeznek. Ettől egy büdös fillérrel nem lesz több pénz, csak máskor.

Ez egy nagycsalád esetében 50-80 ezer forint pluszt jelent – mondta Novák Katalin. Micsoda jelent ennyi pluszt, drága hölgy? Az 5800 forintos Erzsébet utalványhoz tetszett hozzádobni egy nullát? Mert amennyiben az előrehozott családi pótlékra és egyebekre tetszett gondolni, az semennyi pluszt nem jelent. Nem duplán jár, csak máskor.

Ebből számomra két dolog tűnik valószínűnek. Az egyik: az államtitkár asszony tényszerűen hazudik. Akkor nincs keresnivalója a minisztériumban. A másik: az államtitkár asszony a matematika alapjaival sincs tisztában. Ez esetben sincs keresnivalója a minisztériumban. Melyik legyen?

Tényleg vérfagyasztó, hogy a kormánypropaganda oltárán bármi, még a józan ész is feláldozható. A valóság is, a tények is, de még a matek is. Az ország hülyének nézése már csak egy kellemesen pirosló koktélcseresznye a kormánykamu tortáján.

Sok mindent elég jól viselek, de ha hülyének néznek, az mindig felbosszant. Nem kicsit. Nagyon.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.