Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Töröljük el a politikusok mentelmi jogát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kedvenc hírem mára: annyian panaszkodtak a kórházi kosztra, hogy a szakmai vezetés egy héten át ugyanazt fogyasztotta, mint a betegek. A végeredmény az lett, hogy változtattak az étrenden, mert szerintük is pocsék volt. Mindenki nyugodjon meg, ez nem Magyarországon történt, hanem Kanadában.

Nálunk elképzelhetetlen az ilyesmi, pedig jó lenne bevezetni. Mégpedig nem csak intézményi, hanem országos szinten is. Balog Zoltán és teljes stábja elé a kórházi és az iskolai menza remekeit kellene tolni minden áldott nap. Talán rájönnének, hogy elméletben nem lehet főzni, csak gyakorlatban. Tehát célszerű lenne olyan szakembereket alkalmazni a menü összeállításánál és az étel elkészítésénél, akik történetesen tudnak főzni. Ugyanis hiába számolja ki grammra valaki a szükséges összetételt, ha abból a szakácsnéni pont ugyanazt a rommá főzött zöldséget hozza ki, mint addig, csak már sót sem tesz bele az egészséges táplálkozás jegyében. Ízletes, egészséges ételeket viszonylag kis összegből is lehetséges készíteni, de aki leragadt a krumplistészta-betonná sűrített tökfőzelék-gombás mócsing főtt tésztával kombónál, azt vagy meg kell tanítani főzni, vagy le kell cserélni olyanra, aki eleve tud.

Az ételen túlmenően minden egyes parlamenti képviselőnek – Orbán Viktortól Fodor Gáborig -, valamint az összes államtitkárnak és államtitkár helyettesnek a fizetését le kellene csökkenteni a magyar átlagbér szintjére. Párhuzamosan zárolni minden számlát és vagyontárgyat, hogy valóban annyi pénzből kelljen megélniük, amennyiből mindenki más is kénytelen. Tudom jól, hogy ez soha nem fog megtörténni, de így lenne becsületes. Ahogy emelkedik az országban az életszínvonal, úgy lehetne emelni az ő bérüket is. Persze, egy miniszterelnök, miniszter, államtitkár keressen többet, mint az átlag. De csak akkor, ha meg is érdemli. Egyébként az átlagbértől ennyire elszakadt fizetésnek csak torzító hatása van, eltávolítja a politikusokat a valóságtól.

El kellene (már régen el kellett volna) törölni a politikusok mentelmi jogát. Semmi másra nem használják, minthogy mögé bújva ússzák meg a disznóságaikat.

Kötelezővé kellene tenni minden képviselő, de minden polgármester számára is, hogy az általuk képviselni és szolgálni rendelt polgárokat hallgassák meg és pontosan legyenek tisztában a problémáikkal, életkörülményeikkel. Sem a képviselőknek, sem a polgármestereknek nem az a feladatuk, hogy a saját pártjuk érdekében dolgozzanak, nekik az embereket kell szolgálniuk. Ha ezt nem teszik, vagy nem jól teszik, akkor vissza lehessen hívni őket és olyan embert választani helyettük, aki jól végzi a feladatát.

Minden képviselőnek időnként tömegközlekedéssel kellene eljutnia az ország egyik végéből a másikba, hogy szembe találkozzanak a realitásokkal. Márpedig a valóság nem a szolgálati autó-szolgálati sofőr-felvezetőautó-kék villogó, hanem a 100 km négy óra alatt, három átszálással, nem éppen a helyzet magaslatán álló kalauzzal.

De mindezek előtt minden képviselőnek át kellene esnie egy alkalmassági vizsgálaton. A végzettség és a szellemi szint mellett feltétlenül vizsgálni kellene az erkölcsi és a pszichiátriai alkamasságot is.

Jobb hely lenne ez az ország, ha ezek az egyszerű szabályok bevezetésre kerülnének, de persze ez soha nem fog előfordulni. Nem csupán az alkalmassági vizsga, de még a kórházi és menzakaja megkóstoltatása sem fog bekövetkezni. Lehetséges, hogy amennyiben olyan országban szeretnénk élni, ahol a vezetők nem a nép fején taposva szakadnak el a valóságtól, Kanadába kell költöznünk.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.