Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Na, az érdekes buli lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem fogyunk ki a jó hírekből, hiába a kánikula és az uborkafára felkapaszkodottak tömege. Ezerrel dübörög a kormánypropaganda, csak most nem itthon, hanem a szomszédos országban.

A népszavazáson való részvételre ösztönzi a kormány a visszahonosított határon túli magyarokat – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő Tusnádfürdőn, a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen rendezett csütörtöki fórumon.

Kifejtette: a kvótareferendum arról szól, elfogadják-e a magyar állampolgárok, hogy mások döntsenek helyettük alapvető kérdésekben, a kvótareferendum pedig a nemzetegyesítés egyik szimbolikus ügyévé is vált, mivel először vált lehetővé, hogy a visszahonosított külhoni magyarok is véleményt nyilvánítsanak egy magyarországi népszavazáson.
Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke elmondta: eddig 259 ezer visszahonosított magyar regisztrált, így a referendumon az érvényességi küszöb 4 millió 230 ezerre emelkedett.

MTI

A magam nevében arra kérem a visszahonosított külhoni magyarokat, hogy ne nyilvánítsanak véleményt semmiben, ami nem őket érinti, nem ők isszák meg a levét. Akkor sem, ha a Fidesz ott kampányol. Akkor sem, ha a Fidesz két marokkal szórja a magyar adófizetők pénzét Romániában.

Pálffy Ilonától pedig érdemes lenne megkérdezni, hogy őt mióta fizeti a Fidesz? Mit keres ott? Miért vesz részt egy olyan propagandaszereplésen, amin egy független szervezet vezetőjének semmi keresnivalója nincsen? Pálffy Ilona hogyan tudja így garantálni a Nemzeti Választási Iroda pártatlanságát? Miért fogjuk neki elhinni, hogy a majdan lezajló 2018-as választás becsületes vol? Ki garantálja, hogy egy Fidesz mellett sündörgő igazgató nem befolyásolja a kenyéradója irányába a választási eredményeket? Ha Pálffy Ilonában lenne egy szemernyi szakmai becsület, azonnal lemondana a hivataláról. Igaz, hogy már akkor meg kellett volna ezt tennie, amikor a kopaszok meggátolták a népszavazási kezdeményezés benyújtását és ő semmit nem tett ennek megakadályozására.

Miközben Kovács Zoltán és népi zenekara Romániában vásárolja a szavazatokat, Orbán Viktor az Unió ellen szervezkedik nagy elánnal.

Az Európai Unió drámai pillanatokat él át, ugyanis Nagy-Britannia kilépése miatt elvesztette globális vezető szerepét – mondta a magyar miniszterelnök.

Aztán miért vesztette el, tessék mondani? Nem az Unió hullott szét, csak egy ország lépett ki belőle. Miután jelenleg úgy fest, hogy ezzel a kilépéssel technikailag nem sok minden változik – gazdasági téren sem, a munkaerő szabad áramlását tekintve sem – ráadásul immár nemzetközi felmérések bizonyítják, hogy az Unió polgárainak döntő többsége továbbra is az Unió polgára óhajt maradni, mi változik a mi szempontunkból? Egyel kevesebb döntéshozó ül majd a brüsszeli asztalnál és figyelembe véve azt, hogy Nagy-Britannia igen sok kedvezményben részesült a tagsága alatt, a kilépés akár még kiegyensúlyozottabbá is teheti a működést.

Nem tudom, miben sántikál Orbán Viktor a V4-eknél. Illetve sajnos tudom, de legalábbis alapos gyanúval élek. Azonban ha abban bízik, hogy a V4-ek potens kihívói lehetnek az Uniónak, akkor az legalábbis mulatságos ötlet. Amennyiben viszont azért sertepertél, mert szeretné, ha a négy ország kéz a kézben tolatna ki az Európai Unióból, akkor nagyon rosszul mérte fel a helyzetet.

Lengyelország soha a büdös életben nem fog Putyinnal összeborulni. Még ha a jelenlegi lengyel kormány hajlandó is lenne erre, a lengyel emberek rövid úton leváltanák őket. Mert lehetséges, hogy a miénkhez hasonló áljobboldali, populista kormányt választottak, de ott még nem állt be mindenkinél az agyhalál. Az is valószínűtlen, hogy a csehek belemennének egy ilyen elképzelésbe.

Márpedig sok választás nincs. Magyarország önállóan nem életképes, már amennyiben nem óhajtunk visszatérni a középkorba. A V4-ek együtt sem életképesek. Putyin elemi érdeke az, hogy akiket ki tud szakítani az Unióból, azokat magához integrálja valamilyen módon. Az Unión kívül mi csak egy értéktelen gomb leszünk a földön, semmi más.

Az is igaz, hogy Orbán álma, hogy ő legyen az Unió vezetője, soha az életben nem fog megvalósulni. Akkor sem, ha a kormánypropaganda minden egyes kis darabkája azt igyekszik elhitetni a hívekkel, hogy mekkora tiszteletnek örvend ő arrafelé. Ebből nem sok minden igaz. Marad a kisebb falat, a V4-ek vezetése. Ami megint nem fog összejönni.

Egy valamire jó ez a Unió-ellenes uszítás: előbb-utóbb csak megunják az Unió döntéshozói is a folyamatos mocskolódást. Akkor elég egyetlen dolgot tenniük: befagyasztani a kifizetéseket, ameddig Magyarország el nem számol az eddig kapott fejlesztési források felhasználásával.

Na, az érdekes buli lesz.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.