A társadalom működik. A kormány menthetetlen

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Özönlenek a jó hírek Tusványosról. Igaz ugyan, hogy ilyen nevű település nem létezik, hanem a Bálványosi Nyári Szabadegyetem van, amit régebben Bálványosfürdőn, újabban Tusnádfürdőn tartanak és ezt nevezzük viccesen Tusványosnak. Még ennél is viccesebben néhányan Posványosnak hívják.

A mai jó hír:

A Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány közel egymilliárd forinttal támogatja az erdélyi és a többi határon túli magyar közösség anyanyelvi oktatását és a minőségi képzéseket, a támogatásokat pályázatokkal lehet elnyerni.

A támogatást Erdélyi Rudolf Zalán, a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány igazgatója Tusnádfürdőn jelentette be, hangsúlyozva: a cél, hogy a határon túli magyarság szülőföldjén is versenyképes tudást szerezhessen.

MTI

Tegyük mindjárt a mai jó hír mellé a tegnapit. A magyar kormány több mint 1,3 milliárd forinttal támogatta a Királyhágómelléki Református Egyházkerületet. Hát mi ez, ha nem egy valóságos sikertörténet?

Most pedig – szokásommal ellentétben – nem én fogok beszélni (írni), hanem bemásolok ide valamit. Semmit nem fogok hozzáfűzni, nem írom le a véleményemet. Nem bírná el még a blogos forma sem.

d1

d2

d3

d4

Annyit – csak annyit – hozzá kell fűznöm: a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány közel egymilliárd forintja a Nemzeti Banktól származik. A forint árfolyamának zuhanása következtében képződött nyereség egy része. Ami a Nemzeti Banknak nyereség, az a devizahiteleseknek sok esetben a teljes csőd.

Ez a pénz közpénz. Volt.

Azok a gyermekek a pécsi Dóri-házban a mi gyermekeink.

A civilek, a társadalom működik.

A kormány menthetetlen.adomány