Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hajrá, srácok! Védjétek meg az idiótaságotokat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rossz hír hozója Deutsch Tamás és Tuzson Bence. Az előbbi  miniszterelnöki biztosi, míg az utóbbi a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkári minőségében markolászta a szónoklatra használt pulpitus szélét és bőgték bele a magyar fülekbe a drámai hírt:

Brüsszel megtámadta Magyarország áfacsökkentési szándékát az internet-előfizetések tekintetében.

Tovább kell küzdeni! – hangzik a kormányzati trombitaszó. Végre, valami jó kis harc, csata, háború és megvédés. Ez kell nekünk, nem a gazdaság kimozdítása a bányából.

Adott tehát egy város, Brüsszel. Ez nem más, mint Belgium fővárosa és mint ilyen, egyáltalán nem tud semmit megtámadni. Ez persze egyetlen pillantig sem tántorítja el a magyar kormányt, valamint Deutsch Tamást és Tuzson Bencét (hol lehet Németh Szilárd ezekben a nehéz órákban?), hogy hadba induljanak.

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos kijelentette: Magyarország nem ért egyet az Európai Bizottság álláspontjával, és megvédjük a

kormány előterjesztése alapján született parlamenti döntést.

Amúgy az a helyzet, hogy a jogászokkal pukkadásig tömött kormány olyan módon akarja az internet adóját csökkenteni, hogy az ütközik az uniós előírásokkal. Miután még nem tartunk ott, hogy személyesen Orbán Viktor, az ő betegsége esetén pedig Szájer József írhatja az uniós előírásokat és jogszabályokat, ezért az van, hogy Magyarországnak kell alkalmazkodnia az egységes, minden országra kötelező érvényű közös szabályokhoz és nem megfordítva.

Feltételezésem szerint húsz más mód is lett volna az internet költségeinek csökkentésére, amiből húsz gond nélkül kivitelezhető lett volna. De a magyar kormány nem azért magyar kormány, hogy hajlandó legyen alkalmazkodni a közös irányelvekhez. Majd mit nem? Akkor mi lenne a jó kis harcolással?

Emlékezzünk csak vissza az akác-csatára! Amikor is szeretett kormányunk tiszta erőből megvédte az őshonos magyar akácot az azt kiirtani akaró aljas Uniótól! Holott az a valóság, hogy az akác egyrészt nem őshonos, hanem behurcolt és agresszíven terjeszkedő fafajta. Az Unió arra hívta fel a tagországok figyelmét, hogy az akác terjedését szorítsák keretek közé, mert egyébként kiszorítja az őshonos növényeket. Normálisék ezt megértették, mi csatába indultunk. Nem csak indultunk, meg is nyertük! Ebben mondjuk nagy szerepe volt annak, hogy az Unió eleve sem óhajtotta kiirtani a magyar akácot.

A másik ilyen emlékezetes és rendkívüli fontosságú ügy volt a pálinka-szabadságharc. Mert a magyar kisember adómentesen főz majd pálinkát, mivel ez ősi jussa őneki. Az Unió szerint meg nem. Ezen elháborúztunk egy darabig, aztán a kormány mély kussban visszavonult a harcmezőről, mi meg itt állunk házipálesz nélkül.

Most az interneten a sor. Igaz ugyan, hogy nem oly régen az Orbán-kormány még meg akarta adóztatni az internetet – úgy értem, a mostani 27 százalékos adón fölül is -, de mivel igen sokan az utcára zúdultak ebben az ügyben és elhangzott némi Orbán, takarodj, először azt mondta a kormánykommunikációs ügyeletes, hogy ők nem is akarták megadóztatni és amúgy is ez a bukott baloldal, valamint Soros György által generált ballib hiszti, valamint egészen szánalmasak azok a tízezrek, akik a drága okostelefonjukat felvillantva tüntetnek, mert akinek ilyen készülékre telik, az nehogymár ne tudja befizetni azt a kis plusz adót. Aztán ez az okostelós kormányhazugság átszállt a menekültekre, mert miért is menekül valaki, akinek telik okostelefonra?

Tehát innen indult az internet-harc. Orbán Viktor (lánykori nevén: Habony Árpád) kitalálta, hogy amennyiben ez az általa alig ismert vívmány, az internet ilyen fontos az egyszerű magyar kisembernek, nosza, lovagoljuk meg! Kinevezte Deutsch Tamás barátját (egyéb érdemeit most nem méltatnám), hogy konzultáljon velünk, akarunk-e kevesebbet fizetni az internetért. Ez tipikusan az a kérdés, amire a 103 éves nagyapám is igennel válaszolna, aki azt sem tudja, eszik, vagy isszák az internetet. Tehát akartunk kevesebbet fizetni, de ha történetesen nem akartunk volna, a kormány arra is ívesen tenne.

Nagy lelkesen bejelentették hát, hogy csökkentik az internet ÁFA tartalmát 27 százalékról 18 százalékra. Ez mondjuk szerintem pár forint havonta, de nem baj, tudunk örülni a kicsinek is. Azt sajnos a nagyon okos kormány elfelejtette ellenőrizni, hogy ütközik-e valamilyen uniós jogszabályba a dolog. A másik verzió: pontosan tudták, hogy az Unió vissza fogja dobni, éppen ezért alakították így, hogy háborúzni lehessen megint és harcba indulni a magyar emberek érdekeiért, aztán pedig dicsőségesen megvédeni. Jól jön ez a választásokra, a rezsicsökkentés is hogy bejött!

Egyszóval vihar van a biliben, az ágyúknál jelenleg Deutsch Tamás és Tuzson Bence. Én momentán nem érek rá háborúzni húsz forintért, úgyhogy csak annyit tudok mondani: hajrá, srácok! Védjétek meg az idiótaságotokat!adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.