Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ez a kormány nem jobboldali, szimplán ócska kis tolvajok gyülekezete

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lehetséges, hogy öregszem. Más okot nem látok arra, miért viselem egyre rosszabbul, ha hülyének néznek. Ha ez konkrétan kormányzati módszer is, mint ahogy kis hazánkban egyértelműen az, akkor még az emésztésemet is megfekszi a dolog, ráadásul sík ideg leszek tőle. Képtelen vagyok átlépni rajta és azt mondani: ez ilyen. A politika ilyen.

Nem, nem ilyen. Nálunk ilyen, de az nem is nevezhető politikának, amit a kormánypártnak becézett bűnszervezet visz véghez. Önmagában a polgárok hülyének nézése is vérlázító, de az, hogy ennyi – talán valaha normálisnak tűnő – felnőtt, ivarérett kormánytag képes beleállni ebbe a mocsokba, azzal egyszerűen nem tudok mit kezdeni.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt óbégatta ma, hogy a baloldal dögöljön is meg, mert nem a magyar embereket támogatja, hanem a migránsokat. Cibakháza híres szülötte eredetileg matematikus. Ebből számomra elég valószínűnek tűnik, hogy nem egy Kósa Lajos szellemi kapacitásával van felvértezve, ezért még szörnyűbbnek találom, amit művel. Feltételezésem szerint pontosan tudja, hogy hazudik. Ha tudja, akkor azért geciség amit művel, ha nem tudja, akkor meg azért.

A hazug kormány hazug frakciójának szóvivője olyasmit követel a baloldaltól, amit a kormány maga nem tesz meg. Mivel mostanában mindenki baloldalinak minősül, aki nem hörgi el naponta háromszor hogy csak a Fidesz, ide tartozik az ország bő kétharmad része. Az ország bő kétharmad része szinte észrevétlenül veszi át az államtól azokat a feladatokat, amelyeket biztosan nem a társadalomnak és nem is a civil közösségeknek kellene végezniük.

Szülők adják össze az óvoda, iskola számára szükséges felszerelést. Szülők újítják fel, javítják meg az iskolapadokat, táblákat, nyílászárókat. Szülők festik ki a kórházi szobákat. Civilek egyenként és közösségben adakoznak a gyermekotthonoknak, idősotthonoknak. Tudom, mert magam is csinálom. Önkormányzati fenntartású idősotthon úgy tesz szert ágyneműre, ágyneműhuzatra, bútorokra, könyvekre, szőnyegekre, függönyökre, hogy összeadjuk. Munkahelyeken – még a határon túl is – szervezik meg civilek a gyűjtéseket, hogy legyen annak is, aki egyedül maradt idős korára és senki nincs, aki gondoskodjon róla.

Civelek hozták létre és tartják fenn a mai napig az ország két gyermek-hospice intézményét. Halász Jánosnak üzenem, hátha nem tudja mi az: gyógyíthatatlan kisgyermekeken és családjaikon segítenek ezekben az intézményekben.

Civilek működtetnek ingyenkonyhákat. Nem csak civilek, a Krisnások is, Iványi egyháza is. De végső soron civilek ők is, amennyiben nem állami forrásból segítenek a rászorultakon. Márpedig nem. Ahogy az Igazgyöngy Alapítvány sem állami pénzből működik. Civilek adakoznak, amikor bajban lévő embertársainknak nincs már hová fordulniuk. Civilek gyűjtenek adományt, pénzt, tüzelőt, ruhát. Többnyire olyan civilek, akik maguk sem dúskálnak az anyagi javakban.

Civilek tartják életben az Átlátszót és egyéb olyan portálokat (igen, a Szalonnát is), amelyek nem a kormány seggét nyalják napi 24 órában. Civilek gyűjtenek pénzt és vásárolnak matracokat a kórházakba, hogy a beteg kisgyermeke mellett éjszakázó szülőnek ne a földön kelljen feküdnie.

Civilek tartják fenn az állatmenhelyeket, adják össze a pénzt a kidobott, sok esetben megnyomrított kutyusok, cicák, hódok, lovak kezelésére, ellátására.

Civilek állnak össze, hogy egy mozgássérült embernek legyen kerekesszéke, hogy a rákbeteg ne kerüljön utcára, hogy ne éhezzenek azok a kisgyermekek sem, akik nem a kormánytagok családjába születtek.

Civilek. Tök mindegy, hogy milyen oldaliak, de a kormányhoz képest szinte biztosan baloldaliak. Olyan feladatokat vállalnak magukra és teljesítenek erőn felül, ami állami feladat lenne. A kormány dolga lenne. Ezért fizetjük az adókat, a járulékokat és egyéb sarcokat. Hogy amikor bajba kerülünk, számíthassunk az államra. De nem számíthatunk. Semmiben. Csak egymásra számíthatunk évek óta.

A kormánynak, a Fidesz-kormánynak van pofája azt a pénzt – amit a szociális ellátásokra, a társadalmi szolidaritásra szántunk – ellopni, a pereputtyot pénzelni belőle és Orbán Viktor hobbijaira költeni. Ez a kormány nem jobboldali, szimplán ócska kis tolvajok gyülekezete. Nem politikusok, hanem gerinctelen senkik, akik a társadalom nyakán élősködnek és nagypofájú, mocskos kijelentésekkel igyekeznek egymás ellen hergelni az ország lakóit azért, hogy lehetőleg örökre hatalomban maradhassanak.

A társadalomnak – benne a baloldali érzelmű embereknek – nincs miért szégyenkeznie. Halász Jánosnak van.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.