Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Felszólítom Budapestet, hogy ne bohóckodjon tovább és ne nézzen hülyének

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Unió meghülyült, Brüsszel nem hallja meg az emberek hangját, mind meghalunk. Nagyjából így lehetne összefoglalni Tuzson Bence sikoltozását, bár lényegében bárki más is mondhatta volna a kormánypártból, szokta is mondani. Lehetőleg naponta kétszer. Ezért is kell üzennünk Brüsszelnek – folytatódott a napi mantra -, hogy ők is megértsék, indulás népszavazni.

Ma annyival dúsult a magyar kisemberek elé tálalt moslék, hogy a Századvég készített – amúgy nem, hanem közreműködött, de így jobban hangzik – egy 28 országra kiterjedő kutatást, amiből az derült ki, hogy szinte ország-függetlenül az emberek ragaszkodnak az Unióhoz, továbbra is uniós polgárok kívánnak maradni és jó dolognak tartják. Akkor is, ha igen távol áll a tökéletestől.

Erről olyan részletesen nem mesélgetett Tuzson Bence, gondolom, nem igazán passzol bele a koncepcióba. Inkább Brüsszelezett, brüsszeli bürokratázott, migráncsozott és sorosozott. Nekem pedig az jutott eszembe, hogy vajon tudják-e a nagyon tisztelt kormánytagok, köztük a  Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára – ez Tuzson beosztása, mert jobban hangzik, mint a papagáj – hogy Magyarország tagja az Európai Uniónak? Az Unió mi vagyunk. Brüsszel nem az Unió, hanem egy város. A brüsszeli bürokraták között ott ülnek a magyar képviselők is.

Brüsszel (a város) nem dönt semmiben. Az országok képviselői döntenek. Közösen. Amit a többség akar, amire a többség szavaz, az van. Az Európai Parlament – szemben a jelenlegi magyar Parlamenttel – demokratikus. Ott nincs egy országnak kétharmada. Nem egy ország határoz izomból és nyomja le a többiek torkán az akaratát. Ez Magyarországon van így.

Értem én, hogy a kormány, a Fidesz és Orbán Viktor ehhez van szokva, számukra ez a normális és minden más, amibe beleugathatnak más érintettek is, óbégatásra készteti őket. Az a benyomásom, hogy Orbán Viktor kezd teljesen beleőrülni abba, hogy az Unióban ő is egy a sokból, nem kevesebb, pláne nem több, mint akármelyik kormányfő. Az ő szavazata csak egy szavazat és amennyiben nem valamelyik saját ötlete nyeri el a többség tetszését, azon nyomban földhöz veri magát.

Az Unió nem tökéletes, ahogy a demokrácia intézménye sem. Soha nem volt és nem is lesz tökéletes. Lassú, nyűgös dolog, ha nem egy ember dönt – például a klozeton ülve – mindenki feje felett. A magyar képviselők azért vannak ott, azért küldtük oda őket, hogy a mi nevünkben, a mi érdekeinket képviselve tárgyaljanak, egyeztessenek, indítványokat dolgozzanak ki, vitázzanak, szavazzanak. Minden ország képviselője ezért van ott, csak ők pont nem a kiválasztott, mindenkinél zseniálisabb magyarok érdekeit képviselik, hanem mindenki a maga országát. Teszik ezt úgy, hogy közben a közös egész, az Európai Unió érdekeit is szem előtt kell tartaniuk.

Ehhez képest a magyar kormány teljes erőből azon dolgozik, hogy az egyszerűagyú magyar kisembert meggyőzze arról, hogy Brüsszel egy önálló valami, nem pedig a mi közös fővárosunk. Brüsszel az ellenség, ahol éjt nappallá téve azon agyalnak a bürokraták, hogy csellózhatnának ki velünk. A kormány permanensen hazudik akkor, amikor azt állítja, hogy a kényszerbetelepítés ellen kell a népszavazás. Egyrészt nincs – mondom: NINCS – kényszerbetelepítésről szó. Másrészt a magyar népszavazás nem írja felül az uniós döntéseket. A kormány mégis erőlködik ezzel, uszít – szokása szerint – és igyekszik úgy beállítani Magyarország uniós tagságát, mintha az valami zsarnoki hatalom lenne a fejünk fölött.

Itt egy zsarnok van, azt pedig Orbán Viktornak hívják. Ő sem az Uniót terrorizálja a hülye ötleteivel, csak minket. Elég baj az nekünk. Brüsszelnek üzengetni nagyjából akkora ökörség, mintha Soltvadkernek üzengetnénk. Ezzel szemben célszerű lenne, ha az EP képviselőink tennék a dolgukat. Habár ha arra gondolok, hogy például Deutsch Tamás, Szanyi Tibor és Tőkés László lenne erre hivatott, lévén ők EP képviselők, eléggé kevés pozitív gondolatom támad ezzel kapcsolatban.

Én a magam részéről – okulván a kormánypárt technikájából – ezennel felszólítom Budapestet, hogy ne bohóckodjon tovább és ne nézzen hülyének, mert már piszkosul unom. Köszönöm.adomány

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.