Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rogán Antal, hazánk timbuktui nagykövete

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Taktikát váltott a kormány. Eddig, ha valakiről kiderültek a disznóságok és már tarthatatlan volt a helyzet, azt az illetőt háttérbe tolták. Ahogy Selmeczi Gabriellával tették, amikor már mindenkinek az ellopott nyugdíjvagyon jutott eszébe róla, vagy Budai Gyulával, aki jelenleg mindenféle hülye ötletekkel áll elő az orosz-magyar kereskedelmi kapcsolatokról, előtte viszont naponta jelentette be, ki mindenkit jelentett fel aznap. A leszámoltatási biztost sem rúgták ki sikertelensége ellenére, hanem amikor már röhögésben tört ki mindenki, ha megszólalt, eltüntették.

De leradírozták Kerényit is, amikor kínos lett a zsidózása. L. Simont nem volt elég egyszer eltüntetni, de végül csak sikerült. Giró-Szász, Hoffmann Rózsa, Hende Csaba, Zsiga Marcell és még hosszan lehetne sorolni azokat, akik árnyékba lettek tolva. Ilyen-olyan okokból célszerűbb volt elrakni őket szem elől. Nem azért, mert a kormánypárt erkölcsi értékrendjével összeilleszthetetlen módon viselkedtek, mert olyan nincs. Erkölcsi értékrend, úgy értem. Ciki van és nem ciki. Ciki az, ami árt a kormány hatalmának.

Rogántól azonban képtelen megszabadulni a kormány, márpedig a pasi nem kicsit ciki, hanem nagyon. Marhára. Rohadtul ciki. Kínos, bűzös, gázos. Még a Habony Árpád – Andy Vajna – Mészáros Lőrinc határolta magyar Bermuda-háromszögben is ciki, ahol eltűnik közvagyon jókora része.

Még abban az országban is nagyon gáz Rogán, amely országban Matolcsy György és kiterjedt famíliája úgy csüng a közpénzen, mint kutyán a kullancs. Rogán minden létező irányból ciki. Ciki a felesége, aki valami ismeretlen oknál fogva minden másnál fontosabbnak érzi a szépséget és celebként pompáskodik a hasonló szellemi-erkölcsi kvalitásokkal ékes Sarka Kata, Vajna Tímea párossal. El nem tudom képzelni, Cili asszony miért érzi szükségét, hogy celeb legyen. Ma pedig már nem csak népszerű senki, hanem üzletasszony is. Szerencsére.

Rogán egy viselkedni tudó feleség mellett sem lenne szimpatikusabb, de legalább egy okkal kevesebb lenne arra, hogy figyeljen rá az ember. De nem, Rogánék akkor vannak elemükben, ha mindenki róluk beszél. Az egyre táguló lakásról, a megmagyarázhatatlan gazdagodásról, a lábszagú urizálásról.

Mostanra pedig a sorra felbukkanó bűnözőkről, akik Rogán ellen vallanak. Az már önmagában sokatmondó, hogy a miniszterelnök megnyilatkozik ebben az ügyben és a büdös hóna alá vonja Tónit. Orbánnak nem ez a dolga, hanem az, hogy azonnal, nagyon komolyan és lehetőleg támadhatatlan szakértőkkel kivizsgáltassa a felmerült vádakat. Nyilvánosan, kőkeményen. Mert a kormány és az ország érdeke is az, hogy a Fidesz szavazó – csak úgy, mint az ellenzék – lássa: rágalom, hazugság minden szó. Rogán becsületes, korrekt politikus, érdemes a titszteletre, bizalomra.

A szarelkenés – ami most folyik – ennek éppen az ellenkezője. Még a nagyon elszánt hívekben is gyanút ébreszt, hogy bizony itt bűnöző férkőzött a kormányba és a kormány, annak feje semmit nem tesz ellene, sőt, védi. Ha védi, akkor annak egy oka van: maga is sáros. Ha védi, akkor az országnak, a saját szavazóinak is árt, hiszen itt egy korrupcióval többszörösen meggyanúsított figura a kormány legfelső köreiben, akinek tényleg, miből is telik az urizálásra? Aki tényleg, miért nem rohan lélekszakadva a bíróságra, hogy tisztázza magát? Akinek tényleg, miért is nem fontos, hogy teljes egészében be tudja bizonyítani: őt ok nélkül vádolták, rágalmazták.

Tovább is van a történet. Az is fel fog merülni sokakban, hogy amennyiben egy bűnözőt, egy maffiatagot védelmez a miniszterelnök, azt miért is teszi? Esetleg ő maga is részese a hálózatnak? Vagy egyszerűen ő is olyan erkölcsi roncs, hogy fel sem tűnik neki a másik romlottsága?

Ha Rogán esetleg bűnöző és a kormányfő is sáros, akkor talán igazak a hírek Lázár, Szijjártó, Kövér (ó, pedig őt úgy szeretjük kifelejteni), Matolcsy, Kósa és a többiek gazdagodásáról? Lehet, hogy ezek tényleg kifosztanak minket? – Ezeket nem én kérdezem, mert én tudom a válaszokat. Azok a hívek fogják ezeket a kérdéseket feltenni, akik most még foggal-körömmel védik a kormányt.

Ha van valami, ami csúnya véget szokott érni, az az a pillanat, amikor a hívek a bálvány ellen fordulnak és a csalódottságtól dühösen elkezdik számon kérni az elmúlt éveket. Márpedig ez be fog következni. Hogy éppen Rogán bukása, vagy más okozza, azt nem tudom. Azt viszont tudom, hogy kemény helyzetben van Orbán Viktor. Ha nem engedi el Rogánt, egy idő után a hatalmát kockáztatja. Ha elengedi, akkor elkezd beszélni és mindenkit magával ránhat.

Én arra számítok, hogy a most még oly fontos és pofátlan Tóni egyszer azon kapja magát, hogy állandó nagyövetként teljesít szolgálatot. Timbuktuban.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.