Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


János, te nyugodtan lépj vissza a Szovjetunióba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az az érzésem, hogy az elmúlt napokban tartósan itt rekedt hőség komoly károkat okozott többek agyállományában. Ezen a tegnap este befutott hidegfront sem tudott érdemben változtatni.

Nem elég a front, de csütörtök van és ilyenkor Lázár János informálja a sajtót a kormány munkájáról (ő így nevezi, mármint munkának), valamint alkalmanként a magánvéleményét is megosztja a nagyérdeművel. Hogy az alábbi kijelentése magánvélemény, vagy kormányzati információ, azt én nem tudom, de elég vicces kijelentés, az kétségtelen. Bár én egy allergiás-rohammal kombinált fejfájás okán nem követtem élőben a Kormányinfót, de az Indexen ezt a mondatot találtam. Mivel idézőjelben van, feltehetőleg a mindenminiszter száját hagyta el ez a végtelen bölcsesség:

Nem azért léptünk ki a Szovjetunióból, hogy egy másik unió tagjai legyünk, hanem hogy függetlenek legyünk.

János, te lógtál a suliból! Vagy a valóságból. Nem tudtad, hogy Magyarország soha nem volt tagja a Szovjetuniónak? A Magyar Népköztársaság sem volt tagja a Szovjetuniónak. Ha te igen, akkor szerintem egészen nyugodtan lépjél vissza bele. Igaz, hogy már Szovjetunió sem létezik, de ez ne zavarjon téged, te lépjél nyugodtan vissza. A te állapotodban ezt el fogjuk nézni neked.

Ha már ilyen szépen összebarátkoztunk, mindjárt megragadnám az alkalmat és megkérnélek rá, hogy az én nevemben te csak ne nyilatkoztassál kifele semmit. Én azért szavaztam annak idején az Európai Unióba való belépés mellett, mert szerettem volna, ha az az ország, ami akkor még az én hazám is volt (nem költöztem el azóta sem, csak te és az elvtársaid kitagadtatok), tagja a közösségnek.

Én sem akkor, sem azóta nem éreztem azt, hogy az uniós tagság bármi módon is korlátozná az én függetlenségemet. Akik naponta és két lábbal tiporják a jogaimat, azok egytől egyig a magyar parlamentben lopják a napot (és az én pénzemet).

Nem az Unió korlátozza a sztrájkhoz, a tüntetéshez, a szólás szabadságához, a sajtószabadsághoz fűződő jogokat, hanem a magyar kormány. Nem az Unió lopja szét az országot, hanem ti, a két kezetekkel. Nem az Unió kötelezte Magyarországot arra, hogy böszmenagy stadionokat és kisvasutakat építsünk, hanem a te főnököd agybaja. Nem az Unió adja el a földet a lábunk alól, hanem ti. Nem az Unió szomszédai, gyerekei, unokatestvérei gazdagodnak közpénzen, hanem a te gyerekeid, a többi politikus gyerekei, rokonai, szomszédai.

Az Unió százszor demokratikusabb rendszer, mint a jelenlegi Magyarország. Itt ti bolondokházát rendeztetek be és üzemeltettek nagy sikerrel. Naponta adjátok az utasításokat, hogy mikor mit kell elhinni és kinek. Portiknak például nem szabad elhinni, hogy Rogán kollégád korrupt, mert Portik bűnöző. Ezzel szemben Vizoviczkinek el kell hinni, hogy Rogán egy valóságos szent, mert Vizoviczki egy másik bűnöző. Az semmi, de neki bizonyítékai vannak arra, hogy soha nem találkozott Rogán Antallal. Édesapám! Milyen bizonyíték lehet az? Van egy csomó fotója, amin nincs rajta Rogán?

János, te hülyének nézel minket! Nem mondom, hogy ok nélkül, mert ha nem lennénk hülyék, akkor most nem csak Vizoviczki várhatná a feltételes szabadlábat, hanem ti álmodozhatnátok róla. Ha nem lennénk hülyék, akkor nem hinnénk el, hogy egy politikus az egymilliós fizetéséből két év alatt meg tud spórolni ötszázmilliót. Tudod? Tudod.

Tehát hülyék vagyunk, de annyira talán még azok a híveitek sem, akik az MSZMP-ből egyenesen hozzátok igazoltak át és ettől kezdve mindenki más munkásőr volt, csak ők nem. Vagy a szektatagok már itt tartanak? Úgy értem, a szellemi leépülésben. Elhiszik, hogy mi a Szovjetunió tagországa voltunk és onnan csak úgy kiléptünk? Mert ha igen, akkor a magam részéről azonnal benyújtok egy kezdeményezést és követelni fogom, hogy csak az szavazhasson a jövőben bármire is, akinek az értelmi képességei nem múlják alul egy kacsacsőrű emlős szellemi szintjét.

János, János! Te nagy huncut vagy! Te vicceltél. Remélem. Hogy röhögnék most is, ha nem éppen a falat fejelném le, amikor arra gondolok: te vagy Orbán Viktor mindkét balkeze.

János! Lépj te vissza a Szovjetunióba. Neked már mindegy. De nekünk nem.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.