Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Szép remények: Orbán versus Simicska a Jobbik mögött

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Számomra kicsit uborkaszezon íze van ennek a hírnek, de azért kóstoljuk meg: „Nagyon úgy tűnik, hogy Lajos ősztől bele fog állni a Vona-projektbe” – ezt mondta a nol.hu-nak Simicska közeli munkatársa, ami abba a logikai keretbe illeszkedik, hogy bosszúra készül Orbán ellen.

Azt nem mondtam, hogy mérget is vegyünk rá, csak nézzük meg közelebbről. Tehát Lajosunk több munkatársa tudni véli, hogy a választásig hátralévő két évben valamilyen formában a Jobbikot fogják segíteni. Nem azért, mert Vona és a jobbikos eszmék (Moszkva, Kovács Béla) oly közel állnának az ő szívéhez – állítólag Orbánt is a Putyinékhoz fűződő túl szoros viszony miatt gecizte le -, hanem mert politikai ellensúlyt szeretne képezni a pocakossal szemben, és erre a Jobbiknál alkalmasabbat nem lát a pályán.

Lajos haragja nem enyhült ugyanis az elmúlt másfél évben (vicces is lett volna, miután kihúzták a lába alól a talajt és némely érdekeltségét már el is bukta), de legalább konstans maradt. Miközben hiszi és vallja, hogy Orbánt ő emelte fel és ő is fogja megbuktatni,

attól tart, ha 2018-ig nem sikerül Orbán teljhatalmát legalább gyengíteni, akkor a társadalom beletörődik a helyzetbe, az autonóm gazdasági szereplők maradéka is beáll a sorba, végül az ő hadállásai is összeomlanak – írja a Népszabadság.

Mivel abban már nem reménykedik, hogy a Fidesz mostanában fog belülről megroppanni, nem maradt más hátra, mint előre: meg kell nézni, melyik pártnak van potens vezetője, ki tud kellő erőt felmutatni. Lajos egyfelől örül annak, hogy Vona eltakarította maga körül belső ellenzékét – főként azt a Novák Elődöt, aki azzal vádolta Vonát, hogy nem engedi „elszámoltatni Simicskát” -, másfelől az érdekeltségébe tartozó média is egyre barátságosabb a Jobbikkal. Úgy tudni, ősztől még nagyobb teret kap a szélsőjobb Simicska tévéjében, lapjaiban, a 2018-as kampányban pedig plakátcégei siethetnek a párt segítségére.

Mindeközben állítólag az MSZP is megkörnyékezte Simicskát, ám neki nem pálya a lendületét vesztett alakulat, így „jobb híján” marad a Jobbik. Mert a Lajos nem hátrál meg és következetesen bosszút forral.

Hát Lajos, attól, hogy utálod Orbánt, nem sikerült szentté, hőssé avanzsálnod, az biztos! Ha igaz, amit híresztelnek a munkatársaid, akkor most a Fideszt akarod leváltani/gyengíteni abból a pénzből, amit a Fidesz révén húztál le évekig a magyar adófizetőkről. Mert te voltál valamennyiük közül a legokosabb. Kurva szép remények: Orbán versus Simicska a Jobbik mögött.

Zárójel 1: tudom, hogy van az a pénz, de én semmennyi pénzért sem cserélnék a Simicska-féle médiabirodalom egyetlen hülyére vett, megalázott alkalmazottjával sem, aki elvileg azt gondolta magáról, hogy újságíró és szükség van az ő szakértelmére. Pedig. Kiderült, hogy miután a G-napig a Fideszt kellett naponta körbenyaldosni, majd másfél évig ekézni, rúgni, taposni, most majd a cuki Jobbikhoz kötelező dörgölőzni hatalmas nyelvcsapásokkal. Szakmaiság, hozzáértés, elvek, morális alapvetések? Ugyan. Igaz, a politikailag összeharácsolt tőke már csak ilyen: görbül alatta a gerinc.

Zárójel 2: ha az MSZP – amint azt állítja egy magas rangú, neve elhallgatását kérő szocialista politikus – valóban próbálta megszerezni a vállalkozó támogatását, vagyis elment koldulni a jelenlegi rabló csürhét az országra szabadító Simicskához, akkor az MSZP-ről sajnos ki kell jelentenünk, hogy nemhogy becsülete nincs, de legalja sincs a morális hanyatlásának. Egy olyan párt, amely hajlandó lenne elfogadni ennek az embernek az anyagi támogatását, szerintem több, mint undorító.

Szerintem az orosz szálat, hagyhatjuk a fenébe (teljesen irreleváns, hogy a Fidesz vagy a Jobbik nyalja jobban Moszkva hátsóját) meg azt is, hogy Simicska Lajosról elvekkel rendelkező, emberarcú oligarchaként beszéljünk. A legfontosabb, amit nem lehet elégszer hangsúlyozni: ez az ember – azért is, mert jóval okosabb, mint az összes többi kollégista – a Fidesz első számú stratégája volt évtizedekig. A kopasz erőszakszervezetekkel operáló, az igazságszolgáltatást elfoglaló, az állami intézményeket semmihez nem értő, vállalhatatlan dilletánsokkal feltöltő, az uniós és hazai pénzek lenyúlását kormányzati alapvetéssé emelő Fidesz Simicska találmánya. Amikor Simicska Lajosról beszélünk, akkor az elsődleges az, hogy egy tolvaj szemétládára utalunk, akinek a zsebében eszméletlen mennyiségű közpénz tűnt el. Hatalmas tévedés erről a lényről üzletemberként, tehetséges vállalkozóként beszélni. Ez az ember minden vagyonát a Fidesz nevű politikai projekt révén szerezte, nem a piacról, nem tisztességes és verejtékes munkával. Az, hogy ráadásul ennek az országnak egy Orbán nevű alak lett az első embere, az nagyban Simicska műve és érdeme.

Tehát ez az ember most úgy látja, hogy egyedül a Jobbikban van potenciál Orbán legyőzésére. Akit azért kell legyőzni, mert mióta összevesztek, elapadtak a közpénz-források számára. A sértett milliárdos, aki anno Orbánban találta meg az eszközt saját céljai megvalósítására, most átnyergel a szalonnáci jobboldalra. Nem, nem azért, hogy ez a tetves ország – amely szótlanul tűrte, hogy zsírosra lopkodja magát – jobb hely legyen, hanem a hatalom miatt. Aminek a közelében jobb a levegő, mint távolabb tőle.

Simicska pont leszarja a Jobbik létező, vagy nem létező elveit. Akinek nincsenek elvei, annak igen nehéz mások elveit észrevenni, főleg ha mások se az elveikről híresek. Ha kizárjuk azt a lehetőséget, hogy Simicska húzása a gyűlölködés szításában a Fidesszel versengő Jobbik felszalámizását, bedarálását eredményezi (márpedig ezt egyáltalán nem zárhatjuk ki), akkor is azt feltétlenül kizártnak tartom, hogy Orbán-buktató tényező válhat a Jobbikból 2018-ra. Simicskával, vagy nélküle.

Ami ebből az egészből számomra érdekes, hogy mennyire szánalmas hellyé vált az az ország, ahol egy virtuálisan kétharmados oligarchanevelde és bukott oligarchák által támogatott, cukiskodó nácik között lehet választani, tudva, hogy a háttérben a megújulásra képtelen baloldali pártoknak sem volna ellenükre az ex-fideszes milliárdos agytröszt pénzéből politikai tőkét kovácsolni. Hát ilyen egy mondatban a Jobbik, az MSZP és az antikorrupció. Ezek közül lehet választani. A helyzet több, mint reménytelen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.