Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ahogy mondjátok, emberek! Csalódás. Szégyen. Katasztrófa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Remélem mindenki jó étvággyal elfogyasztotta a vasárnapi ebédet, estebédet, villás vacsorát. A világért sem szeretnék belerondítani az emésztésbe, pihenésbe, de ezt muszáj ideraknom:

Tegnap este történt, hogy az egyik cikkünk alatt találtam egy kommentet, ami arra ösztökélt, hogy utánajárjak egy újabb veretes hazugságnak, amit a varsói NATO-csúcs közben/után belehányt a nemzet arcába a szemmel láthatóan is egyre aggasztóbban festő miniszterelnök úr. Itt megnézhető a Migráns csatorna tegnapi interjúja a főszereplővel a helyszínről. Kötelező darab.

Az említett cikk egyébként teljesen másról szólt, egyetlen félmondat erejéig volt benne hivatkozás arra, amiről a zavaros tekintetű beszélt, hogy tudniillik félkézzel a maga oldalára állította a NATO-t. A komment pedig:

„Ezt a NATO-s dolgot nem értem. A németnyelvű sajtóban ennek nyoma sincsen. Egy kép van, aminek az az aláírása, hogy Orbán Viktor megérkezik a a második napon Varsóba. A témák között nem jelenik meg a migráns ügy. A NATO nem arra van, hogy legyőzze a menekülteket.”

Még mielőtt megpróbáljuk megérteni ezt a NATO-s dolgot, idézzük fel a bomlott elméjű, tudatmódosult állapotban fetrengő, önmaga szerepét következetesen túldimenzionáló világmegváltó szavait:

Azt kell mondanom, hogy ez a NATO-csúcs a Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében egy rendkívül fontos és jelentős csúcs volt. És mi azt akartuk elérni, hogy a NATO, amelynek egyébként – miután katonai szervezet – közvetlen teendője a migrációval kapcsolatban nincsen, mégis  vonódjék be az illegális migráció megállítását célzó európai erőfeszítésekbe. Vagyis a magunk oldalára állítottuk a NATO-t, kimondtuk, hogy az illegális migrációt meg kell állítani, a külső határokat meg kell védeni, az ellenőrzés nélküli beáramlás biztonsági – nemcsak civil, hanem katonai biztonsági – kockázatot is hordoz, ezért a NATO-nak érdeke, hogy ez a jelenség megszűnjön, és ezért a NATO bizonyos képességeket mozgósít is.  

Lefordítom melldöngetésről és hablatyolásról a költő szavait: magyar kezdeményezésre, kitartó asztalverés, valamint sivalkodás nyomán sikerült meggyőzni a NATO-t, hogy szálljon be a migráció elleni küzdelembe.

Hát barátaim, ha ez nem teljesítmény, akkor semmi: NATO-tagokként sikerült a magunk oldalára állítanunk ezt a hanyatló nyugati szervezetet. Is. Egy olyan ember, aki eltüntetett fél millió szegényt és egy félanalfabéta gázszerelőből mangalicaszerelő milliárdos nagyvállalkozót csinált, az nehogy már ne tudná a maga oldalára állítani a szaros NATO-t. Nyilván ehhez azt kell feltételeznem, hogy a haldokló NATO Magyarország és a magyar emberek ellen tervezett belépni a háborúba, de Orbán Viktor Szijjártóval és Simicskóval vállvetve megakadályozták ezt. Aha. Hát ha ezek után a NATO nem pakolja át a székhelyét Felcsútra, akkor annyit is ér. Akkor még mindig nem értették meg, hogy nélkülünk semmire nem mennek. Bizony.

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Komolyra fordítva: az a rövidre összevágott, agymosó videó, amit Orbán Viktor Facebook-oldalán most tízezrek tekintenek meg és ezrek lájkolnak, alapvetően és tételesen hazugság. Ami persze tökéletesen illeszkedik a teljes és visszafordíthatatlan szereptévesztésben szenvedő elmeháborba és jó szokás szerint röfögve zabálják a hívek. Bár most kicsit összezavarodhattak a nyomorultak. Erre  mindjárt visszatérek.

A mindig igazat mondó nyelvcsapkodó bajnok pechére a NATO-nak van egy hivatalos oldala, ahova jó néhány nappal ezelőtt felkerült a varsói csúcs forgatókönyve (NATO Summit Guide). Itt Orbán tegnapi melldöngetése előtt napokkal leírták, hogy a NATO – július 8-9-ét megelező szándékai szerint – szerepet vállal/segítséget nyújt a menekült- és bevándorlás okozta válság kezelésében az Égei-tenger (Dél-Európa) térségében. Ebben a szövegben összesen háromszor jelenik meg a migráns/bevándorló szó és mindannyiszor a menekült szóval párban. Vagyis a NATO Orbán Viktor tendenciózus csúsztatásával szemben bevándorló- és menekültválságról beszél. Egészen pontosan a stabilitás biztosítása, illetve az Európai Unióval való együttműködés kontextusában.

A NATO oldalára június 27-én feltöltött idevágó passzusban ezt írják:

  • Mivel a második világháború vége óta példátlan menekült- és bevándorlás okozta válsághelyzettel néz szembe Európa, a NATO  részt vállal/támogatást nyújt e humanitárius válság következményeinek kezelésében.
  • A jelenlegi menekült- és migránsválság okozta konfliktusokat és az instabilitást a NATO déli határain az emberkereskedelem és a bűnözői hálózatok táplálják.
  • 2016 februárjában Németország, Görögország és Törökország kérésére a NATO úgy döntött, hogy csatlakozik ahhoz a nemzetközi erőfeszítéshez, amely e válság kezelésére irányul.
  • A NATO hozzájárul a nemzetközi erőfeszítésekhez, hogy megfékezze az illegális kereskedelmet és az illegális migrációt az Égei-tengeren, a hírszerzés, megfigyelés és felderítés eszközeivel az Égei-tenger és a török-szíriai határ térségében.
  • Ebből a célból a NATO együttműködik az Európai Unió határőrizeti szerveinek koordinációjáért felelős intézménnyel (Frontex).

Azt hiszem, ennyi bőven elég arról, hogy mit akart elérni és mit ért el Orbán Viktor egyesegyedül a gaz NATO ellenállásával szembemenve szombaton, július 9-én, Varsóban. Túlértékelt, hamis, hazug szólamok már megint. A világ megmentőjétől, a NATO erős emberétől. Aki esős napokon Putyint szopja és az Uniót köpködi, derült napokon a NATO-nak és az EU-nak gazsulál, a kettő között meg Erdoganhoz dörgölőzik. Mindezt öblítés nélkül. Hol ide, hol oda pávatáncol, hol egyikkel, hol másikkal árul egy gyékényen és kurvaanyázza az aktuálisan másik oldalon állókat. A kettő között meg a hazát árulja, mert annak úgyis mindegy, csak úgy nyeli a moslékot a hívő. Annak mindent bevesz a gyomra.

A migráns-simogató, csúnya Merkellel jópofizik (Fotó: Orbán Viktor/Facebook)

Az alsókővágóörsi téesz melléképületének raktárosára emlékeztető, ellenben látványos pszichés problémákkal küzdő gigász ezúttal nem a dicsőséges-fényességes Oroszország nagykövetét és védőbástyáját, hanem a hanyatló NATO csatlósát játszotta Varsóban. Nem volt neki különvéleménye, végig kussolt, majd hazaüzent. Hazahazudott, úgy értem.

Ennél jóval nagyobb baj, hogy a menekült szó teljesen eltűnt a szótárából és a NATO-csúcsot az illegális migráció elleni fellépésként értékelte. Szó nem volt erről. Következésképpen nem is nagyon cikkezhettek erről a külföldi lapok. Arról van szó, hogy – bár nem feladata – a NATO a szervezett bűnözői csoportok és az embercsempészet elleni fellépés támogatását vállalta. Ebbe kapaszkodik az elhatalmasodó betegségével küzdő miniszterelnök, aki azt mantrázza kényszeresen, hogy háború elől menekülni bűncselekmény és mind meghalunk. Tisztázzuk: a NATO nem a menekültek ellen segít be az Orbán-féle paranoiás idiótákat is tömörítő Uniónak, hanem a menekülőket lehúzó embercsempészek ellen.

Visszatérve a hívekhez: hát nem lennék a helyükben. Úgy tudták, hogy Putyin a barátunk, most meg kiderült, hogy a Nyugat seggét nyalja a főnök. A végére ide teszek néhány kommentet a nemzeti összeesküvés-elméletek által összezavart rajongóktól. Előbb-utóbb hátha kiderül számukra is, hogy imádott bálványuk egy menthetetlen kalandor, egy sérült kisember, aki nagynak képzelte magát és abba bolondult bele, hogy megmaradt annak, aminek született. Egy marginális senkinek:

Pont a NATO val akarják megállítani a bevándorlást, amikor e szervezet fenntartója az az ország, ahonnan finanszírozzák a bevándorlást? Ez érdekes

 

Magyarországnak semmi keresnivalója nincs ebben a terrorszervezetben!

 

Miniszterelnök úr.Egy józan ítélőképességű ember tudja,hogy mi van előkészülőben.Hogyan lehet,hogy mi támogatjuk ezt.?????Csalódás csalódás csalódás . 🙁

Ahogy mondjátok, emberek! Csalódás. Szégyen. Katasztrófa.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.