Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bármennyire fájdalmas is ez akár a Fidesz, akár a KDNP nagyon tisztelt tagjainak, ebben az országban nem csupán a kormánypárt és az ő hívei élnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha szombat, akkor Hollik István, a Fidesz-KDNP hétvégére kirendelt magyar hangja tájékoztatja a sajtót. A rendkívül ambíciózus, sem a tulajdon hétvégi pihenését, sem az én idegrendszeremet nem kímélő fiatalember gyakorlatilag felolvasta Orbán Viktor hónapokkal ezelőtti szónoklatát. Volt ebben a sajtótájékoztatóban minden, aminek egy rendes kormánypropagandában lennie kell.

A lényege: az EP legutóbbi ülésén a képviselők elfogadtak egy javaslatot, amely javaslat arról szól, hogy az EP a későbbiekben tárgyalja meg annak a lehetőségét, hogy amely tagország nem hajlandó tevőlegesen részt vállalni a menekültválság kezelésében, az fizessen be az Uniós költségvetésbe egy bizonyos – később meghatározandó mértékű – adót, amely befolyt összeget azok az országok kapják meg, akik a rájuk jutó terheken felül is részt vesznek a válságkezelésben.

Hollik István, a hétvége örömére azzal indított, hogy ezt a határozatot elfogadta az EP-ben dolgozó képviselők közül mindenki, aki hozzájuk képest (mármint Hollikhoz és a kormányhoz képest) balra található, ergo: a magyar baloldal hátba támadta Magyarországot. Arról Hollik nagyvonalúan megfeledkezett, hogy nyilván kevés volt ennek a javaslatnak a továbbjuttatásához a magyar baloldali politikusok szavazata, tehát elég valószínűnek tűnik, hogy más országok politikusai is megfontolandónak találták az ötletet. Ezen a csúsztatáson az sem sokat javít, hogy a keresztényi erkölcsökkel dúsan átszőtt hétvégi felolvasóember név szerint is felsorolta az elfogadás mellett voksoló magyar képviselőket.

Szép volt, Pityu.

Az már csak a Fidesz propagandagépezetének működése miatt érdekes, hogy a hirado.hu Hollik: a baloldal hátbaszúrt magyarországot címmel hozta le az anyagot és befejezett tényként tálalta az ügyet, miközben egy javaslat került elfogadásra, amit majd a későbbiekben fog tárgyalni az EP és vagy elfogadják, vagy sem. Ez a hirado.hu cikkéből nem derül ki, hanem kimondottan azt sugalja, hogy ez már egy elfogadott döntés. Nyilván át fogja venni a propagandagépezet többi eleme is, hamarosan olvashatjuk majd a Magyar Időkben, a Magyar Hírlapban, a PestiSrácokban és a 888.hu-n is, egyásra hivatkozva. Az önérzetes Fidesz-szavazó pedig felhorgad, hogy höhemá! ezek ki akarnak engem fosztani!

Hollik István természetesen azt is tudja előre, még a javaslat megtárgyalása és elfogadása előtt, hogy mennyi lesz menekültenként az az adó, amit be kell fizetnie Magyarországnak. Ez szerinte fejenként (mármint menekültenként) 78 millió csengő magyar forint lesz, ami egy keményen átvert kisember 40 évnyi fizetése és egyébként meg az Unió a magyar embereknek fejenként egymillió forintot ad egy költségvetési ciklusban és most 78 milliót követel.

Na, ez az a rész, amit Orbán Viktor szó szerint ( 78 millió, 40 évnyi munka, 1 millió magyar emberenként) már egyszer előadott, hónapokkal ezelőtt. Szóról szóra.

Én most akkor megtartanám a magam hétvégi Hollik-tájékoztatóját, ha már úgysem pihen ez a kedves fiatalember. Hollik úr!

Az a helyzet, hogy egyrészt még semmi nincs eldöntve, tehát minimum sunyi dolog úgy tálalni az ügyet, hogy az kész tényként legyen értelmezhető.

Az EP-ben (bármire) is szavazó magyar képviselőket magyar polgárok küldték oda. Bármennyire fájdalmas is ez akár a Fidesz, akár a KDNP nagyon tisztelt tagjainak, ebben az országban nem csupán a kormánypárt és az ő hívei élnek, hanem konkrétan és számszerűen többen vagyunk olyanok, akik nem szavaztunk a jelenlegi kormánypártra. Kérem ezt tiszteletben tartani a továbbiakban. Köszönöm.

A Hollik úr szavalatában előadott összeg (már amennyiben megszavazzák a javaslatot és ez az összeg kerül elfogadásra) nem azonos ám – már csak jellegénél fogva sem – a Magyarországnak juttatott uniós támogatással, Ugyanis az említett költségvetési ciklusban Magyarország az Uniótól 8000 (nyolcezer) milliárd forint forráshoz jut, a be nem fogadott menekültek után fizetendő összeg pedig (ha egyáltalán) durván 135 milliárd forintot tesz ki. Elég sunyi dolog összehasonlítani a két számot. A befizetendő összegnél jóval többet költ ez az ország Orbán Viktor személyes hobbijaira.

Végezetül arról tájékoztatnám Hollik Istvánt, hogy az Európai Unió egy közösség. Lehetséges, hogy nem igazán jól működik a vezetése, de akkor javítani kell rajta, nem sunyi hazugságokkal ellene hergelni az amúgy sem túl nagy eszű híveiket. A közösségek úgy szoktak működni, hogy kiveszi minden tagja a maga részét a jóból és kiveszi a nehézségekből is. Bizony. Nem úgy van, hogy ha dől a pénz, akkor tartom a markom, ha viszont nekem kellene berakni a közösbe, akkor üvöltve elrohanok. Mert az suttyó dolog.

Hazudozni, ferdíteni még ennél is suttyóbb dolog. Tetszik tudni, Hollik úr?

adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.