Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Veled sem az a baj, hogy meleg, avagy heteroszexuális vagy, hanem az, hogy egy utolsó büdös tahó vagy

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sok minden van, amiben eddig is teljesen biztos voltam Kocsis Mátéval, a Fidesz kommunikációs igazgatójával és budapesti elnökével, a helyenként szégyenteljesen lerohadt Józsefváros polgármesterével, a nemzeti homofóbia ikonikus alakjával kapcsolatban.

Azt viszont még én sem gondoltam volna, hogy miután hülyét csinált magából és elveszítette az Ungár Klárával szemben indított személyiségi jogi pert (részletesen ITT írtunk erről), sértettségében nem fogja tudni elengedni ezt a dolgot. Olyannyira nem, hogy ezt művelte ma a Facebookon, vagy művelték a Facebookját szerkesztő erkölcsi Csomolungmák:

Törölte a Facebook a fideszes alpári bejegyzését

Mindez körülbelül egy-két óra leforgása alatt történt, az alakítás pedig senki mást nem dícsér, mint a keresztény-polgári nemzeti-Fidesz névre hallgató – hetedik éve – kormányzó párt kommunikációs igazgatóját. Aki doktornak nevezi magát. És polgármester is.

Foglaljuk össze ennek a fideszes archetípusnak, ennek a szeplőtelen családapának, ennek a keresztény, önmagát úton-útfélen és kényszeresen heteroszexuálisként definiáló lénynek a történetét.

Kocsis Mátét melegnek (nem buzinak, nem homokosnak, nem buzeránsnak) nevezi Ungár Klára, felvállaltan leszbikus közszereplő. Kocsis Máté felkapdossa a körülötte bűzölgő kereszténydemokrata iszapot és becsületsértésért bepereli Ungárt. Kocsis elveszíti a pert, a bíróság 150 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezi. Kocsis Máté jogkövető állampolgár, minta- és díszpéldánya a korrektségnek leszarja a befizetési határidőt. Kap egy ügyvédi felszólítást, hogy mostmár jó lenne eleget tenni a kötelezettségnek, erre az alábbiakat lépi a nemes elöljáró:

  • Ungár Klárát „Ungár Klárolyként” és „Klári bácsiként” emlegeti;
  • Nehéz-Posony Márton ügyvédet minden bevezető nélkül „lehomokosozza”;
  • a Pride-ot a homofóbia ünnepének nevezi;
  • egy homályos – homofób körökben valószínűlet közismert, számomra semmilyen jelentéssel nem bíró – utalással közli, hogy Ungár a Pride-on „be volt szappanozva, de víz meg sajnos sehol nem volt”;
  • a szellemi alultápláltság nyilvánvaló jeleként megfejeli a humorosnak szánt megjegyzést egy szmájlival;
  • bő egy óra múlva eltűnik a bejegyzés, Kocsis Facebook-oldala rövid időre elérhetetlenné válik;
  • visszajön és vélemény-terroristákat emleget, akik törölték a bejegyzését és rezignáltan veszi tudomásul, hogy nem buzizhat tovább kedvére, pedig milyen emelkedett vita körvonalazódott.

Aki egy pillanatra is azt hitte, emberünk jobb belátásra tért, elszégyellte magát, megbánta, az nyugodjon meg: szó nincs erről. Kocsis Máté kibontakozna, de nem teheti, mert a véleményét eltiporják a tudjuk kik. Nem magától törölte, hanem helyette törölték. Közben az ember olvassa, és újraolvassa, és megint elolvassa, mert egyszerűen nem hiszi el. Hogy egy polgármester, egy állítólagos vezető politikus, egy kormánypárti kommunikációs igazgató képes ilyen penetránsan, mellbevágóan megnyilvánulni.

Közben meg a reflexeimben már ott volt, hogy ezt azonnal, gyorsan képernyőfotózni kell, mert leszedik és még azelőtt meg kell örökíteni. És leszedték. Mert ezek az emberek mind ugyanolyanok. Tiffán Zsolttól Kocsis Mátéig. Kiszámíthatóak. Trágár, otromba, kirekesztő, embertelen stílusban nyilvánulnak meg, aztán amikor leszólnak nekik a központból, hogy ez elég gáz volt, mégsem kéne, akkor elsunnyognak. Az egyik kitalálja, hogy feltörték a hackerek a Facebookját, a másik ráfogja a zsidó Zuckerbergre és a buzilobbira, akik törölték magasan szárnyaló vitaindító gondolatait, amelyekkel konstruktív párbeszédet akart kezdeményezni.

A történet ezzel szemben: Kocsis Máté – akit az ellene pert nyerő Ungár ügyvédje felszólított arra, hogy tegyen eleget a bíróság által megállapított kötelezettségeinek – ahelyett, hogy kussol és kifizeti a pénzt, kiírja a Facebookra, hogy az ügyvéd homokos. Meg Klára nem is Klára, hanem Károly és hö-hö, szappan és víz. Milyen szappanozás? Van valaki, aki érti ezt a pincesötétséget és lábszagot árasztó jópofizást? Van ember a keresztény jobboldalon, aki ezen el tudja nevetni magát? Ez tényleg vicces?

Felháborító, hogy ez a színvonal alatti színvonal uralja a közbeszédet. Ez az alpári, szalonképtelen tuskóság.  Nem értem, és nem tudom felfogni sem. Kedves Máté! Ha te teli pofával buzizhatsz és homokosozhatsz (ezt a hozzád hasonló véresszájú gyűlölködők szokták elítélő, sértő, lekicsinylő értelemben használni), akkor miként volt arcod ahhoz, hogy azért indíts pert, mert melegnek neveztek? Ha Nehéz-Posony Márton ugyanakkora két lábon járó pöcs lenne, mint te, akkor most mehetnél vissza a bíróságra. Jóérzésű embert érti ezt? És azt érti, hogy az ilyen hogy lehet politikus és közszereplő és álkeresztény fideszes? Hát valószínűleg pont ezért. Mert bár buta és sötét, legalább csendben maradni is képtelen. Előbb jár az a nagy pofája, mint az agya.

Ez a színvonal mindannyiunk közös szégyene. Már megint. Szégyen ez az ember úgy, ahogy van, és szégyen mindazokra nézve, akik egy olyan helyen élnek, ahol ez a szellemi-erkölcsi toprongy vezető politikus lehet. Nem az asszonynak otthon lefekvés előtt mocskobuzizik és Kláribácsizik, hanem a nyilvánosság előtt teszi közszemlére sértő ostobaságait. És nem elég, hogy egy gyűlöletkeltő álszent bagázs szekerét tolja, annyi gerince nincs, hogy legalább álljon bele a baromságba. Ezeknek a Facebook oldalait mindig akkor törli, töri fel valaki más, amikor védhetetlen disznóságokkal lavírozzák bele magukat módfelett kínos helyzetekbe. Nem elnézést kér, nem hallgat, hanem sajnálkozik, hogy nem buzizhat tovább.

Ez az ember és az összes többi, aki kereszténynek, nemzetinek nevezi magát soha nem fogja megérteni, hogy melegnek lenni nem pejoratív kategória. Korrupt, álságos, hazudozó, gerinctelen vérgecinek lenni, az a pejoratív, elítélendő, undorító. A Fidesz legfőbb tanácsadója, bizonyos Finkelstein úr például felvállaltan meleg. És senkinek nem ez a baja vele.

Kocsis! Melegnek lenni nem szégyen, végtelenül ostobának lenni sem szégyen. A szégyen az, hogy miközben végtelenül ostoba vagy és túl régóta élősködsz a társadalom hátán, nem is érted mi a baj azzal, hogy valaki homofób tahó. Dupla szégyen, hogy nem vagy egyedül ezzel, mert a Fideszben az egy főre jutó alpári suttyók száma kettő. A legnagyobb szégyen, hogy egy visszataszító, bezárkozó, kirekesztő, végtelenül korrupt rendszer kiszolgálói vagytok mind, akik miatt egyre áporodottabb a levegő, egyre sűrűbb az agyakra nehezedő köd és egyre rosszabb itt élni. Mert veled sem az a baj, hogy meleg, avagy heteroszexuális vagy, hanem az, hogy egy utolsó büdös tahó vagy.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.