Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Segítek Orbán Viktornak átalakítani a kormányt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nahálisten, Orbán Viktor átalakítja a kormányt. Ezt nem ő mondta a szájával, hanem Lázár János a sajátjával. Apropó, tudja valaki, hol cselleng országunk feje? Nem, mintha hiányozna, csak úgy kérdem. Unokázik, vagy világgá ment? Ez utóbbi egészen jó ötletnek tűnik. Nekem tetszik legalábbis.

Tehát átalakítja a kormányt a vezér. Tovább nem is érdekel a hír, mert azonnal beindult az agyam és jobbnál remekebb ötletek tódulnak egymás sarkában. Mivel nem vagyok smucig, máris megosztom mindenkivel, de előtte még egy csodás információ: Orbán Viktor úgy döntött, hogy Piliscsabára költözik az Országos Széchenyi Könyvtár. Mert csak. Az megvan mindenkinek, hogy Lázár János azért akarja (és ha akarja, meg is csinálja) a fővárosba hozni a Csontváry kiállítást, mert Pécsen kevesebben látják, mint ahányan Budapesten láthatnák? Na, pont ezért viszik Piliscsabára a könyvtárat.

Térjünk vissza a kormányátalakításra, amit én teljes erőből helyeslek! Már az első lépés meg is történt, úgy kirúgták L. Simont, hogy a lába nem érte a földet. Holott évekkel ezelőtt kellett volna, de ami késik, az később van. Következő lépésként javasolnám Rogán Antal bíróságra szállítását. Lehetőleg bilincsben, hogy el ne szökdössön külföldre interjút adni valami bulvárlapnak. Apropó, Tóni! Azóta is nagy erőkkel várjuk a nagyon fontos interjút, ami miatt nem sikerült eljutni a bírósági szembesítésre. Tudod, ami hétfőn jelenik meg. Vagy három hete folyamatosan.

Tehát L. Simon és Rogán egy életre letudva, következő lépésben elő kellene ásni az olajszőkítéses ügyeket és meghallgatni Pintér Sándort. Ha sikerül feloldani a titkosított aktákat, akár meg sem kell hallgatni, szerintem úgy is meg lehet hozni az ítéletet.

Polt Péter elvtársat fel kell menteni és a helyébe egy becsületes szakembert kinevezni. Amint ez bekövetkezik, nem lesz több gond sem Polttal, sem Lázárral, sem Kósával, de még Gíró-Szász hirteleneltűnt Andrással sem. Csak legyen elég kiemelten őrzött fontos munkahely. Az új legfőbb ügyész gyorsan kirostálná a nagyja szemetet, csak az apró maradjon. Vagy az se. Ha már belelendült – mármint az új legfőbb ügyész – a rendszerváltásig visszamenően nyálazza át az összes létező párt összes létező politikusát, új seprő jól seper felkiáltással.

Matolcsy Györgyöt és mind a hetvenkét unokatestvérét kísérjék egy kellemesen hűvös helyre, ahol majd az unortodox zseni megírhatja a legújabb, bombasztikus sikerkönyvét, Agyafúrt Gyuri ráfaragott címmel.

Szijjártó Péter mehet közmunkára, ameddig vissza nem fizette szerető szüleinek a nagyvonalú kölcsönt. Biztosan ő is ezt szeretné. Mármint visszafizetni. Úgy tudom, vannak olyan intézmények, ahonnan ki lehet járni dolgozni.

Ha ez mind megvan, akkor a kormányból és a kormány közeléből az összes nyugdíjast el lehet küldeni unokázni, hogy legyen hely a fiataloknak végre. Mivel ezen a ponton – mármint ha a becsületes, szakmailag is rendben lévő legfőbb ügyész jól végezte a dolgát – már nem sok kormánytag mászkálna szabadlábon, Orbán Viktor kiemelten nem, ki is lehetne írni az új választást. Addig is össze lehetne dobni az országban élő becsületes szakemberekből egy klassz kis szakértői kormányt, azzal mi ellennénk.

Miután igencsak elterjedt és szétterült az ország minden pontján a kórság, át kellene fésülni Deutsch Tamáskától Schmitt Pál illetményén keresztül a legutolsó iskolaigazgatóig mindenkit. Ha valamilyen poszton olyan ember van, aki nem rendelkezik megfelelő szakmai és emberi kvalitásokkal, azt máris fenéken lehetne rúgni. Ezen a ponton erősen megcsappanna a minisztériumok állománya is, de nem baj az, senki nem pótolhatatlan. Hoffmann Rózsa nénit sem kellene kihagyni, mert elévülhetetlen érdemei vannak a közoktatás lepusztításában, generációs károkat okozva ezzel az országnak.

Az időközben hűsölésre ítélt politikai haszonszerzők elkobzott zsákmányából helyre lehetne rángatni az államháztartást és ha már nem tudnak lopni, a gazdaságot is be lehetne izzítani. Tudunk mi dolgozni – most is annyit dolgozunk, mint a rossz ló, csak látszatja nincs – hamar rendbekapjuk az országot. Pici az egész, gyorsan fog menni.

A kormánypropaganda-gépezethez hozzá sem kell nyúlni, öt perc alatt szétesik magától.

A végére, ha lehet egy személyes kérésem: Kövér Lászlót, Németh Szilárdot és Bayer Zsoltot egy cellába tegyék és kamerázzák be, aztán rá lehet tolni a vajnátlanított, habonytalanított köztévére – az urak amúgy is el lesznek foglalva – hadd szórakozzunk végre egy jót mi is.

Köszönöm.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.