Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Amikor csőlátású szavazók és kőg*ci politikusok segédletével zsírosodnak a Vajna-féle kalandorok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ismételjük át, amit eddig is tudtunk: Vajna András parókakészítő producer és kaszinómilliárdos gazdasági visszavándorló az Eximbank nagylelkű hiteléből vásárolt magának tévét. Arról az állami bankról beszélünk, amelynek elvileg az lenne a nemes küldetése, hogy a külföldre termelő magyar cégeket kedvezményesen hitelezze.

Ehelyett mások mellett az egyébként is kénye-kedve szerint adózó Andrew G.-t pénzeli. Akit dicsőséges nemzetközi pályafutása után, az amerikai adócsalás gyanújának árnyékából evett haza a fene és miután a daliás testére igazított törvénynek köszönhetően felzabálta a kaszinópiacot, médiát vásárolt magának. Vagy nem magának, de az most mindegy. Tegnap derült ki, hogy három meglévő és öt tervezett tévéadója a jövőben Romániából fog sugározni, miután a román médiahatóság is áldását adta erre.

A mellékállásban filmügyi kormánybiztos még decemberben lepte meg magát karácsonyi ajádékként egy tévétársasággal, a TV2-csoport nyolc csatornájáról pedig most vált világossá: ezeket Romániában jegyeztetik be. Izaurától a Chili-ig és a Kiwi-ig. Szögezzük le a félreértések elkerülése végett: Vajna lépése nem egyedi, nem példátlan és előzmények nélkül való, ezt a cikket nem az álságos szemforgatás íratja. A több mint száz magyar adó többsége pillanatnyilag külföldön van bejegyezve.

Akkor mégis  miért hurcolja el a tévéjét a földi paradicsomból Vajna András egy olyan országba, ahol a tartalmi szabályozás sokkal szigorúbb, mint Magyarországon? Igen egyszerű. Mert bár egyedül a reklámadó megfizetését nem kerülheti el,

  • egyrészt Romániában gyakorlatilag nincs, vagy minimális a műsorszolgáltatási díj, tehát Vajna ezzel a lépéssel spórolni fog;
  • másrészt a román médiahatóság elsősorban az ott fogható csatornákat vizsgálja, a Magyarországra exportált adást csak akkor, ha a magyar médiahatóság kérvényezi a jogsértés kivizsgálását. Valaki mutassa meg nekem azt a nemzeti Médiatanácsot, amely azért fog panaszt tenni András bá adóival kapcsolatban, hogy napi 16 órában nyomatja a Fidesz kampány-klipjeit.

Persze, a TV2 még ezeknél is pofáraejtőbb-kijózanítóbb magyarázattal állt elő:

„a Brexit, illetve a bővülő csatornaportfólió kapcsán a hatékonyabb működés érdekében több alternatívát is megvizsgáltunk, végül a román joghatóság mellett döntöttünk.”

Kezdjük a végéről. Mivel azt is tudjuk, hogy Vajna médiacégének eddig is csak a főcsatornája volt Magyarországon bejegyezve és például a Super TV2, a Pro4 és a Fem3 formálisan még Londonból sugározza a műsorát, megértem ezt a gátlástalan gecit. Hülye lenne egy olyan nyomorúságos országban bejegyeztetni a vállalkozását, amelyik – legmagasabb szinteken üzeni -, hogy követni szándékszik a brit példát. Senki nem olyan kretén, főleg egy minden hájjal megkent ügyeskedő nem az, hogy újabb hurcolkodásnak tegye ki magát. Ez az egyik.

Aztán gondolom nem szorul külön magyarázatra ez a nyílt beismerés: a hatékonyabb működés mindenhol máshol inkább elképzelhető, mint Magyarországon. Üzeni ezt a döntésével Vajna András, aki egyébként a kormány háza táján sertepertél. Ez a nemzeti kormány ars poeticája, feleim. A nyúlós, mócsingos népi-keresztény rizsával nyakonönteni a moslékot, azzal etetni a csicskákat, miközben ők, a nemzetiek, polgáriak és keresztények öklendezve fordulnak el a vályútól. Lefordítom: azért kell az Andy Vajna-féle magyar vállalkozókat támogatni, mert tudjuk, hogy a rohadt, gaz multik kitalicskázzák az országból az extraprofitot. Bezzeg ezek.

Úgyhogy szerintem minden elvakult, hithű keresztény fideszes szavazó nyugodtan felköphet és aláállhat. Mindenki, aki azzal óvta magát a tudathasadástól, hogy félrefordította a fejét, miközben pontosan tudta: mióta Vajna kezére játszották a nemzeti kaszinókat, azóta az államkasszába a töredéke folyik be annak, ami korábban. Mert amikor arról van szó, hogy az egyik napról a másikra élő, tisztességes polgárnak kötelező adót fizetni, akkor az közérdek, amikor az állami bank hitelével kitömött Andy Vajna kötelezettségeiről van szó, az magánérdek. A kibaszott nagy hazafiságot csak a külföldre kényszerült magyarokon szokás számonkérni, amikor Vajna telhetetlen profitéhsége írja felül a hazafiságot, akkor kuss van.

Nem az a baj ezzel, hogy törvénytelen, mert nem az. Mégcsak nem is precedens nélküli, soha nem látott nagy disznóság. Az sem baj, hogy valaki nem Magyarországon jelenti be tetszőleges gazdasági tevékenységét, amennyiben a környező országokban bárhol, mindenhol kedvezőbbek az adózási feltételek, mert minden más jótétemény mellett, ezt köszönhetjük a Fidesz kormányzásának. A kurva nagy baj, az erkölcstelen, undorító aljasság ebben az, hogy hat éve szabadságharcolnak a gonosz multik ellen, akik lehúzzák a bőrt a magyarok hátáról, és védik a nemzeti tőkésosztályt, aki meg nem. Hát itt van, ennél jobb példa nincs a nemzeti köpönyegforgatásra.

Tehát magyar állami pénzből gründolt tévécsatornái után a magyar-amerikai oligarcha Romániában fizet adót. Továbbá zsebre rakja a közpénzmilliárdokat, amik a kormány agymosó hirdetéseinek sugárzása fejében járnak neki és – a megkerülhetetlen reklámadón kívül – egy huncut vasat nem fizet be a költségvetésbe. Az állami pénzzel hitelezett, közpénzzel kitömött tévétulajdonos minden nyereséget kivesz és semmit nem forgat vissza. Illetve de, csak nem az államkasszába.

Hát ezért ilyen gyomorforgatóan gusztustalan ez az egész. Ez van, amikor idióta, csőlátású szavazók és kőgeci politikusok segédletével Vajna-féle kalandorok betegre, zsírosra és degeszre keresik magukat.  Hát íme, a bizonyíték: a nemzeti-polgári nagytőkések ugyanúgy kiviszik a pénzt az országból, de mivel visszacsorgatják a pénzt a főgecinek, ezért ők a jófiúk. Ez a közpénzből generált magán extraprofit kitalicskázásanak képlete. Innen már csak egy lépés, úgyhogy ezennel javaslatot teszek erre: foglalják törvénybe, hogy Vajna Andrásnak a büdös életben ne kelljen adót fizetnie semmilyen érdekeltsége után, így legalább megkíméljük egymást ezektől a fölösleges köröktől.

Remélem a hívők ezt is megmagyarázzák maguknak. Hogy ez miért szolgálja a nemzet felemelkedését. És miért van rendben, hogy ennek a dörzsölt gazembernek a világ pénze nem elég. És remélem akkor is éltetni fogják ezeket a nemzetileg együttlopó, harácsoló szarháziakat, amikor a szemük láttára viszik ki az országból az utolsó mozdítható darabokat is. Rögtön a pénzzel telitömködött, páncélozott konvoj után.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.