Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A lényeg, hogy dübörgünk valamerre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mai kedvenc kommentem: „Nem baj! A lényeg, hogy dübörgünk valamerre!

Azt hiszem ennél zseniálisabban nem lehet összefoglalni, hogy mi a jó fenéért nem mozdul annyi ember, hogy az elég legyen egy változáshoz. A valamerre dübörgés össznépi boldogsága, nemzetmegtartó ereje elég ahhoz, hogy felülírja a józan ész, a személyes tapasztalat, vagy akár a tulajdon nyomorúságunk valóságát is. Hiszen haladunk! Igaz, hogy nem pont mi személyesen, de mindenki más igen. A kormány a világon mindent megtesz azért, hogy egy valóságos boldogságsziget legyünk az ellenséges Európában (egy testvérnép sincs a környéken!) a megcsonkított mivoltunk ellenére (Trianon!) is meg tudjuk mutatni a világnak (Nobel-díjasaink), hogy mi igenis dübörgünk. Valamerre. Kár, hogy ezt rajtunk kívül senki nem hallja.

Rétvári Bence, minden jó hírek szülőanyja folyamatosan szállítja nekünk az örülnivalót.

Jövőre az adócsökkentés és az otthonteremtési program is segíti a családokat – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. A családi adózás már eddig is segítséget tudott adni a családok 94 százalékának, szinte minden magyar család igénybe tudta venni valamelyik formáját az eddigi családtámogatási rendszernek – mondta az államtitkár.

MTI

Hurráéljen! Csak a szokásos szélsőliberális (új kifejezés, tessék megtanulni!) kötözködés szól belőlem, de azért rákérdezhetek? A családi adókedvezmény nem csak a gyermeket nevelő családokat érinti? Akinek még, vagy már nincs fiatalkorú gyermeke, az is igénybe tudja venni? Ha nem – márpedig – akkor jelenleg magyarországon a családok 94 százalékában van kiskorú gyermek? Ha egyik sem, akkor Rétvári jóhírügyi államtitkár hazudik?

Jövőre tovább nő – 30 ezer forintra – a kétgyermekesek adókedvezménye, ami 390 ezer családot érint, és öt százalékra csökken 2017-ben a legfontosabb élelmiszerek áfája, ami családonként 35-40 ezer forintos megtakarítást jelenthet.

Pláneéljen! Itt az lenne a kérdésem, hogy egyrészt ki, mikor és milyen tudományos kutatásokra alapozva döntötte el, hogy a legfontosabb élelmiszerek három darab elemből állnak, úgymint friss tej (ezt nem nagyon lehet boltban kapni), tojás, valamint baromfi- és sertéshús? Mert nyomott véleményem szerint ide kellene sorolni a tejtermékek bizonyos – túró, sajt, joghurt – legalább a hozzáadott cukrot nem tartalmazó részét, zöldséget, gyümölcsöt és hasonló, az egészséges táplálkozáshoz (vagy egyáltalán, a táplálkozáshoz) elengedhetetlen élelmiszereket is.

A következő kérdésem: hogy sikerült kiszámolni a családi megtakarítást? Mert én úgy gondolom, hogy ennyi húst és tojást legfeljebb olyan családban fogyasztanak (mármint ahol ez a pár forintos áfacsökkentés ekkora megtakarítást tud eredményezni), ahol egyébként naponta van hús és tojás az asztalon, mert megengedhetik maguknak. Tehát legfeljebb a tehetősek tudnak némi megtakarítást felmutatni az áfacsökkentésnek köszönhetően, de ezt ők meg sem érzik igazán. Igaz, statisztikailag jól mutatnak ezek a számok, de azért a valóságtól igen távol állnak.

De még nincs vége a jóhír-cunaminak.

Kiszámíthatóbb és érezhetően jobb a nyugdíjasok helyzete most, mint hat évvel ezelőtt – állította az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján.

MTI

Na tessék! A nyugdíjasokon is segített a kormány. Tehát a gyermeket nevelő családok és a nyugdíjasok letudva. Maradnak az aktívkorú, gyermektelen családok és egyedülállók. Valamint a vidékiek, mert egy friss statisztika szerint Budapesten egészen jól élnek, a nagyvárosokban nem annyira, a falvakban viszont baj van. Mondhatnám: gáz van. Csak ez most nem Putyinék irányából jön.

Mi mindenesetre várjuk azoknak a gyermekes szülőknek, valamint nyugdíjasoknak a beszámolóit, akik érezhetően jobban élnek, mint hét évvel ezelőtt és ezt az örömüket szeretnék velünk megosztani.

Hadd örüljünk mi is. Dübörögjünk együtt. Valamerre.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.